AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Domácí nadvláda pokračuje

Libor Gavlas | 13.03.2012

V dalším nádherném finále zdolal domácí Azet Karvinou 4:1. Hosté vzdorovali Azetu jen ve druhé třetině, jinak byla převaha domácích patrná. Každopádně se jedná opět pouze o jedno vítězství. Nicméně Azet má ve čtvrtek v Karviné k dispozici první mečbol !!!

2. liga východ - 0.kolo út 13.3.18:00
AZ Havířov - SK Karviná
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Stránský (Sztefek, Potočný), 16. Pavlas (Kopún), 23. Daneček J. (Klimša, Rimmel), 57. Sztefek (Stránský) - 28. Ivan (Studený, Štefanka). Rozhodčí: Volf - Linhart, Kika. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4657. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
AZ Havířov: Daneček L. - Rimmel, Krisl, Machálek, Balčík, Vydra, Zientek M., Zientek L. - Klimša, Pechanec, Maruna, Sztefek, Potočný, Stránský, Daneček J., Pavlas, Brezani, Kraft, Kopún, Říčka
SK Karviná: Iláš - Tomis, Rosůlek, Novák, Mikšan, Blatoň, Urbánek, Štefanka, Studený, Štubňa, Moravec, Galvas, Samiec, Ivan, Javín, Ciupa, Luka, Sznapka, Hegegy, Holuša, Lemel

V první minutě sice hosté nepustili kotouč ze svých holí, ale rozhodně to následujícímu průběhu první třetiny vůbec neodpovídalo. Hned ve druhé minutě totiž Říčka svým typickým způsobem míchal kotoučem v útočném pásmu a jeho střela orazítkovala břevno! Tento okamžik, jako kdyby znamenal předzvěst havířovské převahy, která skončila první brankou. Jejím autorem byl Vít Stránský, který v pohodě doklepl kotouč do prázdné branky po nahrávce Michala Sztefka - 1:0.

V osmé minutě se do přečíslení 2 na 1 dostávali hosté, ale Jan Daneček se výborně vrátil, kotouč získal a ještě zakončil protiútok, po kterém pálil autor první branky Stránský, ale tentokrát o milimetry minul. Následně se v první obrovské šanci vyskytli i hosté. Na Samiece mířil fotbalový oblouček a než si jej Samiec zpracoval, stihli domácí šanci zlikvidovat. V polovině třetiny pálil ještě ze středního pásma Ivan a jeho tečovaný pokus málem vystrašil Danečka. Ve 13. minutě se dsotal ke slovu nejlepší hráč play-off Luka, jehož bomba minula břevno o vlásek! Jako blesk z čistého nebe přišla druhá havířovská branka. Kopúnův pokus ještě Iláš vyrazil, ale Robin Pavlas dorazil kotouč za jeho záda - 2:0.

V 17. minutě vybojoval kotouč v útočném pásmu Sztefek, při střelbě byl zahákován Mikšanem a domácí dostali první výhodu přesilové hry. V té se však dokázal prosadit pouze Krisl, jehož střela ale těsně minula Ilášovu branku.

Druhou třetinu začali hosté přesilovkou, neboť na konci první části oplatil Říčka Moravcovi jeho hit, ale nedovoleně. V přesilovce pálil Luka, ale svou mušku z Přerova nepotvrdil. Hned, jakmile skončila přesilovka atakoval nedovoleně u mantinelu Javín Sztefka, a přesilovku mohli hrát domácí. Domácím sice chyběl do přesilovek Prokop, a i když byla tato absence znát, tak tentokrát vymyslel Klimša neskutečně hezkou přihrávku na Honzu Danečka, kterému nezbylo než nastavit hůl - 3:0. Karviná se ale nevzdala a předvedla taky perfektní akci. Studený našel perfektně Ivana, který střelou z první překonal Danečka - 3:1.

Zvýšit zkoušel svým typickým způsobem Říčka, ale před Ilášem byl o kotouč připraven. V polovině utkání narazil po zákroku domácího beka na mantinel Novák, ale hlavní sudí pak musel přesvědčovat hostující hráče, že nešlo o faul. Vzápětí však fauloval Ivan a domácí mohli hrát další přesilovku. Do šance se dostal Krisl, který tak dlouho mířil, až trefil pouze Potočného do kolena. Mohl skórovat i Pechanec, ale kotouč za ležícího Iláše neprotlačil. Pak se dostali do šance i karvinští. Hegegy nahodil kotouč a Ivan to zkusil po odrazu od zadního mantinelu, ale Daneček byl pozorný. Tři minuty před koncem třetiny propásl obrovskou šanci Ivan, který promáchl kotouč před odkrytou brankou. Na druhé straně měl další obrovskou šanci Maruna, který po průniku po levém křídle trefil břevno! V závěru třetiny jel nejprve Sztefek s Potočným 2 na 1, ale Sztefek vypálil sám. Poté neunesl prohraný souboj Javín a čtyři vteřiny před koncem vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl.

Bylo jasné, že třetí třetinu budou chtít domácí držet co nejvíce kotouč a nepustit Karvinou do hry. Jenže to se jim v úvodu moc nedařilo. Hlavně v přesilovce, ve které jim upláchl Mikšan, ale z úhlu Danečka nepřekonal. Po přesilovce pálil výborně Štefanka, jeho střelu našel Daneček v lapačce. Poté mohl skórovat Samiec, ale když zasouval bekhendem kotouč do odkryté branky, lehl mu do toho Krisl a zabránil tak skoro jistému gólu. Poté dostali výhodu přesilové hry hosté a pořádně domácím zatopili.

Jenže jedinou šancí byla pěkná střela Luky, kterou však pozorný Daneček vyrazil. Karviná neměla jinou šanci než přitvrdit a to se také stalo. Jenže přesilovky domácím nešly, i když Daneček hledal u tyčky Klimšu perfektně, ale ten promáchl. Poté začala vynikající pasáž, kdy se střídaly šance na obou stranách. Nejprve si Daneček vyjel proti Štefankově střele, poté jeho bratr Honza na druhé straně jen těsně minul hostující branku. Poté pálil Říčka a Iláš kotouč vyrazil. A na druhé straně Javínovu bombu opět kryl domácí gólman. A pak byl v permanenci opět Iláš, který likvidoval Sztefkovu kličku. Definitivní pojistku tak přidal Michal Sztefek, který svým zápěstím vymetl přesně růžek Ilášovy branky. Poté už domácí pouze kontrolovali hru a utkání se dohrálo. Domácí tak získali mečbol a mají dvě příležitosti jak sérii rozhodnout.

Fotogalerie k zápasu
Youtube