AZ Havířov

Nový Jičín srovnal sérii na 1:1, rozhodující utkání v sobotu od 16:00 v Havířově!

Tomáš Vlček | 17.02.2011

Druhý zápas čtvrtfinálové série play-off 2. ligy východ mezi AZetem Havířov a HC Nový Jičín viděl dnes zimní stadión v Novém Jičíně. Domácí se v něm ujali bleskově již ve druhé minutě vedení a i když byl AZet v dalším průběhu první třetiny výrazně střelecky aktivnější, byli to opět domácí, kdo v závěru třetiny v přesilovce skóroval. Ve druhé části utkání Novojičínští přidali opět v přesilovce třetí branku a i když se AZet nevzdal a bojoval až do samého konce, víc než snížení Michalem Sztefkem na 1:3 v závěrečné třetině tentokrát nestihl. Série je tedy vyrovnaná 1:1 a bude pokračovat v sobotu od 16:00 v Havířově.

2. liga východ - 0.kolo čt 17.2.18:00
HC Nový Jičín - AZ Havířov
3:1
(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Pelikán (Macháček), 20. Andrýsek (Horák, Tomášek), 31. Hruška (Gebauer) - 48. Sztefek (Prokop, Daneček J.). Rozhodčí: Skoupý - Bilík, Mlčoch. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
HC Nový Jičín: Šrámek - Horák, Andrýsek, Hruška, Pelikán, Gulda, Slavík - Skaloš, Macháček, Štěpják - Gebauer, Pavlačka, Zedník P. - Uhlár, Toman M., Tomášek
AZ Havířov: Daneček L. - Prokop, Zientek, Krisl, Machálek, Balčík, Doczy, Jurčík - Maruna, Najdek, Klimša - Stránský, Potočný, Sztefek - Říčka, Daneček J., Pechanec -Vydra, Pavlas

Oba týmy nastoupily do utkání ve stejných sestavách jako před dvěma dny v Havířově. Tentokrát to ale byli domácí, kdo začal náporem a již v první minutě se do obrovské šance dostal jejich obránce Andrýsek. Neproměnil ji, ale již tu další novojičínští přeměnili v gól. Po přihrávce domácího kapitána Macháčka prostřelil Lukáše Danečka v havířovské brance další obránce Pelikán . Teprve od třetí minuty se dostal více do hry i AZet, ale jeho snažení po chvíli přerušilo vyloučení Jiřího Krisla. Havířovští se nicméně bránili v pohodě a dokonce v závěru oslabení se dostal do velké šance Martin Potočný, ale proti domácímu gólmanovi Šrámkovi se neprosadil.

V dalším průběhu 1. třetiny měl AZet o něco více ze hry a především měl střeleckou převahu, ale žádná šance se gólově neujala. Solidní možnost změnit výsledek se nabízela v přesilovce od 13. minuty, ale ani i v ní se neurodilo. Naopak domácí se v závěru třetiny také dostali k možnosti hrát přesilovku a tu jim sami hosté vyhozením puku za hrazení dokonce vylepšili na dvojnásobnou. Nejprve se v ní do samostatného úniku a obrovské šance dostal Petr Prokop, ale skóre se měnilo až 8 vteřin před sirénou na druhé straně. Už v situaci 5 na 4 se po střele Horáka od modré k odraženému puku dostal Andrýsek a poslal jičínské do dvoubrankového vedení.

Druhou část hry začal AZet velmi aktivně a postupně si vypracoval i několik nadějných střeleckých situací. Ale pokusy Sztefka, Balčíka ani Potočného se neujaly. To jičínští využili z minima maximum. V polovině utkání jim Petr Prokop nabídl možnost hrát přesilovku a za minutu se, opět po střele domácího obránce, tentokrát Hrušky, skóre posunulo na stav 3:0. V následující desetiminutovce dostal AZet podobnou možnost hrát přesilovku hned třikrát, ale i přes velkou snahu a četnou střelbu se rozsvítit červené světlo za Šrámkem nepodařilo. Domácí gólman vyzrál opakovaně na Říčku, Sztefka a jen teč Machálka šle mimo něj, ale bohužel i mimo tyče. Do kabin se tedy šlo i podruhé za stavu, který dění na ledě příliš neodpovídal.

Třetí třetinu začali havířovští dohrávanou přesilovkou, ale neprosadili se. Pak se po dlouhé době při těžkém zákroku ukázal Lukáš Daneček, ale střelu Skaloše ve 43. minutě úspěšně zkrotil. Do dalších šancí se pak hnali hráči AZetu. Sztefek a po něm i Říčka však mířili vedle. Až ve 48. minutě se před novojičínskou brankou pořádně blýsklo, když tvrdě ale vedle pálil Petr Prokop, a nakonec i zahřmělo, když se k puku odraženému od zadního mantinelu dostal Robert Najdek a pohotově jej poslal do branky. Kdo si myslel, že po vstřelení branky a zaslouženém snížení, bude následovat další tlak Havířova, byl následně zklamán. Třemi vyloučeními během tří minut se hosté prakticky této možnosti zbavili. Naštěstí se v těchto oslabeních opět spolehlivými zákroky prezentoval Lukáš Daneček. A když už byl téměř překonán, uhranul domácího Pavlačku tak, že ten netrefil odkrytou branku.

Po úspěšném ubránění se domácím přesilovkám, se AZet dostal v posledních pěti minutách i k očekávanému závěrečnému tlaku. Ten byl sice místy až drtivý a novojičínští se chvílemi zmáhali jen na vyhazování puků z obranné třetiny, ale gólové vyjádření nepřinesl. Ani power play v poslední minutě už na výsledku nic nezměnila a tak se oba soupeři musejí v sobotu na havířovském ledě od 16:00 potkat ve třetím, rozhodujícím utkání série.

Youtube