AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost AZetu ve Zlíně prohrál a v play-off končí

Tomáš Vlček | 23.03.2011

Po pondělní porážce 3:5 na domácím ledě měli dnes ve Zlíně starší dorostenci AZetu poslední možnost prodloužit si svou letošní hokejovou sezónu. Ve druhém osmifinálovém utkání však zde i přes snaživý výkon prohráli 1:4, a protože série se hrála jen na dvě vítězství, jsou z play-off vyřazeni.

Extraliga staršího dorostu - 0.kolo st 23.3.18:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
4:1
(2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kovařík (Sedláček), 17. Sekerka (Tomeček, Hrazdíra), 36. Kovařík (Sedláček, Popelka), 51. Burša (Kovařík) - 56. Kostelník (Vyčesaný, Školoud). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
PSG Berani Zlín: Rozum - Buchta, Řezáč, Tomeček, Strojil, Papežík, Janota, Macharáček, Urbanec, Kovařík, Galuška, Burša, Skočík, Matula, Jurík, Sekerka, Popelka, Hrazdíra, Sedláček, Doležálek, Vaculín
AZ Havířov: Tomšů - Szewieczek, Bureš, Deutsch, Kostelník, Ryška, Čintala, Graca - Kotala, Suchý, Kasperlík, Pasker, Křibík, Patrman, Glos, Juhász, Vyčesaný, Školoud, Diviš

Utkání začaly oba týmy aktivně a s viditelnou snahou vstřelit branku, a byli to domácí, komu se to podařilo jako prvnímu. Na počátku 8. minuty v oslabení nedokázali havířovští vyhodit puk do bezpečí a Lubomír Kovařík překonal brankáře Ondřeje Tomšů. AZet si přesilovku také zahrál - od 13. minuty, ale zůstala nevyužita. Zato v případě Beranů se situace opakovala i v polovině 17. minuty, když po dvaceti vteřinách využil i jejich druhou přesilovou hru Jaroslav Tomeček.

Úvod druhé části hry přinesl Havířovu dokončení jeho druhé přesilovky, kterou faulující domácí hráč ještě vylepšil na dvojnásobnou, ale ani v ní vyprodukovaný velký závar před domácí brankou gólem neskončil. Další promarněnou šanci AZetu přinesla 26. minuta, když byl Dominik Suchý sám před domácím gólmanem Kevinem Rozumem, ale ten situaci vyřešil. Pak už ale měli více ze hry zase domácí a Ondřej Tomšů se v brance rozhodně nenudil. Dlouho odolával, a kapituloval až ve 36. minutě. Po dlouhém dobývání hostující branky se k puku dostal Lubomír Kovařík a zvýšil již na 3:0.

Také třetí třetina přinesla nejdříve havířovské šance. Konkrétně ve 44. minutě únik Patrmana, proti němuž ale Rozum zachránil a pak i střelu Vyčesaného, kterou však ve 46. minutě zastavila tyčka. Následovaly i šance domácích, včetně trestného střílení Juríka v 50. minutě, ale branku vstřelil až o minutu později Petr Burša. Necelých 5 minut před koncem utkání se sice prosadili brankově i havířovští, když Tomáš Kostelník dorazil střelu Michala Vyčesaného, ale toto snížení přišlo již pozdě a domácí vítězství 4:1 už uhájili.

Youtube