AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost porazil silný Zlín

Libor Gavlas | 04.09.2010

Starší dorostenci potvrdili dobrý vstup do soutěže a porazili doma silný celek ze Zlína.

Extraliga staršího dorostu - 2.kolo so 4.9.11:00
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
4:2
(0:0,2:2,2:0)
Branky a nahrávky: 21. Juhász (Deutsch), 29. Suchý (Juhász), 52. Ryška (Pasker), 59. Diviš (Deutsch) - 32. Matula (Hrazdíra), 39. Jurík (Buchta). Vyloučení: 4:4, navíc Deutsch (HAV) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Průběh utkání: 2:0,2:2,4:2
AZ Havířov: Tomšů - Deutsch, Flamík, Čintala, Ryška, Bureš, Kostelník, Kuchař, Szewieczek, Kasperlík, Juhász, Diviš, Patrman, Pasker, Suchý, Vyčesaný, Glos, Školoud, Matějek, Majda, Křibík
PSG Berani Zlín: Rozum - Buchta, Burša, Galuska, Kovařík, Hrazdíra, Jurík, Matula, Macharáček, Mika, Papežík, Sedláček, Sekerka, Skočík, Strojil, Stuchlík, Tomeček, Trnavský, Urbanec, Vaculín

Ve druhém domácím utkání přivítali starší dorostenci na svém ledě Zlín a určitě nešlo o jednoduchého soupeře. Zlín ve včerejším utkání dokázal zvítězit 7:2, zatímco AZet přivezl bod z Olomouce.

Domácí se však svého soupeře nezalekli a pustili se do něj bez respektu. V první třetině však dominovali na obou stranách brankáři a naopak střelci nemířili přesně, i proto svítil po první třetině na ukazateli bezbrankový stav.

Domácí vstoupili s chutí do druhé části a překvapili Zlín již v její úvodní minutě. Juhász otevřel skóre po asistenci Deutsche - 1:0. Domácí byli při chuti a v polovině utkání se radovali znovu. Tntokrát byl úspěšným střelcem Suchý a bylo to již 2:0. Zbytečný trest pro Deutsche, který obdržel osobní trest dostal hosty zpět do hry. Přesilovku dokázal využít Matula a snížil na 2:1. Ani nejtěsnější vedení domácí do druhé přestávky neudrželi. Buchta toiž našel Juríka, který v předposlední minutě vyrovnal - 2:2.

Kdo by čekal, že domácí gól do šatny zlomí a dostane hosty na koně, byl asi překvapen. Byli to totiž právě domácí, kteří zásluhou Ryšky opět strhli vedení na svou stranu. Hosté se sice snažili vyrovnat, ale domácí byli v obraně bezchybní a jejich vítězství pečetil v předposlední minutě Diviš po asistenci Deutsche, který tak napravil své zaváhání z druhé třetiny.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek - Věděli jsme, že Zlín je kvalitní, navíc včera vyhráli 7:2, nastoupili jsme sice s respektem, ale soupeře jsme se nebáli. Odskočili jsme na dva góly a nedisciplinovanost Deutsche dostala soupeře do hry. Měli jsme strach, aby se soupeř nezvedl, ale ve třetí třetině jsme se snažili hrát a nesoustředili jsme se jen na obranu, což se nakonec vyplatilo.

Youtube