AZ Havířov

Cenný skalp nad lídrem skupiny, MDO poráží Přerov

David Motloch | 12.02.2015

32. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu zavedlo svěřence trenéra Potěšila na půdu lídra skupiny o udržení, kterým je tým Přerova. Mnoho šancí se našim klukům nedávalo, přesto si vezou domů všechny tři body! V první třetině šli sice domácí do vedení, jenže poté azeťáci ještě do přestávky vyrovnali a v prostřední části si dalšími čtyřmi brankami zařídili luxusní náskok, který už do konce utkání nepustili. Dvěma brankami se zaskvěl útočník Dominik Pawliczek, třemi asistencemi Jan Bambula. Další důležité, a možná už pro rozluštění hádanky sestupu rozhodující, utkání sehrají ml. dorostenci v neděli 15.2. doma proti Porubě.

ELMD - 32.kolo čt 12.2.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:5
(1:1, 2:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Navrátil (Raček, Hotěk), 33. Plášek (Krátký), 37. Hotěk - 16. Pawliczek (Srníček, Bambula), 21. Srníček (Bambula, Pavelek), 27. Pawliczek (Bambula), 27. Peterek (Juhász, Ševěček), 32. Ligocký (Potočný, Ševěček). Rozhodčí: Antl - Lakomý, Sedlák. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 3:5.
HC ZUBR Přerov: Rachůnek - Gábriel, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Borot, Viktorin, Koudela - Krátký, Raček, Navrátil, Hotěk, Šafránek, Lašák, Kuba, Indrák, Plášek
AZ Havířov: Velička - Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Pawlas, Adámek - Pawliczek, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Bambula, Hýsek, Potočný

První třetina, alespoň tedy její vstup, vyšel lépe domácím hokejistům z Přerova. Ti se ve 13. minutě ujali vedení v zápase, když se za záda brankáře Veličky trefoval Jakub Navrátil. Vedení ale Zubrům dlouho nevydrželo, už v 16. minutě bylo totiž srovnáno, když do černého pálil havířovský útočník Dominik Pawliczek.

Více se už do zápisu z první třetiny nevešlo, a tak se oba tábory rozešly do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhém dějství se ale začaly dít velké věci. S brankami se doslova roztrhl pytel. Branková smršť se ale výhradně odehrával na havířovské straně. Hosté nejprve ve 21. minutě vstřelili rozdílovou branku z hole Patrika Srníčka, aby poté ve 27. minutě přidali další trefu zásluhou dvoubrankového Dominika Pawliczka.

Pouze dalších 33 vteřin dělilo hosty od další vstřelené branky, když se do skórující pozice dostal Jonáš Peterek. Dílo zkázy pro domácí poté dokonal pátou vstřelenou brankou Havířově po sobě ve 32. minutě Josef Ligocký. Zubři se nevzdali a takřka okamžitě dokázali vsítit kontaktní branku. Tu si ve 33. minutě připsal Karel Plášek.

Když pak v 37. minutě vstřelil třetí branku domácích Michal Hotěk, zdálo se, že se ve třetí třetině odehraje ještě velké drama. Havířov již však další zaváhání na ledě nepřipustil a po bezbrankovém dějství si tak odváží z Přerova cenné tři body za vítězství v poměru 5:3.

Youtube