AZ Havířov

MDO: Havířov dotáhl dvoubrankovou ztrátu a padl po nájezdech

Josef Nudera | 16.11.2014

V rámci 16. kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu se na ledě Havířova objevil celek Přerova. Havířov po první třetině ztrácel dvě branky, ale tuto ztrátu dokázala parta trenéra Tomáše Potěšila během druhé třetiny smazat. Po zbytek utkání jsme sledovali velký boj o každý kousek ledu, což nemohlo mít jiné vyústění než, že se po bezbrankovém prodloužení, uskutečnily samostatné nájezdy. V nich domácí vedli po dvou pokusech 2:0, ale i přesto v sedmé sérii padli. AZ si z tohoto utkání odnáší bod.

ELMD - 16.kolo ne 16.11.13:15
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:3sn
(0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Piš (Skalka, Adámek), 33. Pawliczek (Bambula) – 17. Hotěk (Raček, Gábriel), 18. Hotěk (Raček, Gábriel), rozh. náj. Hotěk. Rozhodčí: Krenželok – Staviany, Majetný. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
AZ Havířov: Velička – Adámek, Piskoř, Teplanský, Srníček, Szturc, Ševěček – Bambula, Pawliczek, Revaj, Potočný, Peterek, Juhász, Skalka, Hýsek, Piš, Smička, Veselý
HC ZUBR Přerov: Machač (od 3. náj. Matoušek) – Viktorin, Tureček, Aulehla, Kleiner, Koudela, Mlčák, Gábriel, Pěnčík – Indrák, Šafránek, Krátký, Antoníček, Lašák, Petráš, Navrátil, Raček, Popelka
Úvod utkání moc šancí nebo střel na obě branky nepřinesl. Za zmínku stojí šikovná teč Hýska, ale puk si cestu za záda Machače nenašel. V 17. minutě se poprvé měnilo skóre. Puk nahodil do brankoviště Raček, ten došel až na hůl Jana Hoťka, který už jen puk usměrnil za záda Veličky – 0:1.

O minutu později se Zubři radovali znovu. Raček našel skvělou přihrávkou na modré čáře volného Jana Hoťka, který ujížděl sám na Veličku a jeho zakončení mezi betony bylo více než přesné – 0:2.

Havířov mohl chvíli před koncem úvodního dějství snížit, ale Srníčkova střela se odrazila mimo branku.

Havířov se dočkal snížení až ve 29. minutě. Puk zatáhnul do pásma Skalka, procpal se přes obránce a zakončil. Puk se od brankáře Machače odrazil k volnému Danielu Pišovi, který už měl práci jednoduchou – 1:2. V polovině utkání získal Havířov velkou převahu, kterou si vypracoval především výbornou přesilovkou. Ve 33. minutě bylo vyústěním této snahy vyrovnání. Jan Bambula našel mezi kruhy volného Dominika Pawliczka, který se prosadil pěknou střelou k pravé tyčce – 2:2.

Ve 35. minutě zneškodnil Velička velkou šanci Hoťka, o chvíli později vyrazil nebezpečnou střelu Navrátila. Závěr utkání se Havířovu příliš nedařil. Hosté získali převahu a před brankářem Veličkou to mnohdy hořelo. Nejvíce aktivní byl hostující Erik Gábriel, ale jelikož on ani nikdo jiný už branku nedal, šlo utkání do prodloužení.

V 63. minutě měl asi největší šanci prodloužení Daniel Szturc, ale jeho střelu vyrazil Machač nataženým betonem mimo.

Zápas dospěl do nájezdů, které začaly pro domácí skvěle. Dva nájezdy – dvě branky. Nejprve Peterek a po něm Pawliczek. Hosté ale dokázali vyrovnat Navrátilem a Hoťkem. Od třetí série se v brance hostů navíc objevil Matoušek. V 7. sérii proměnil Jan Hotěk svůj nájezd střelou mezi betony Veličky, a jelikož Pawliczek nedal, hosté zvítězili.

Přerov dokázal vyhrát po nájezdech a připsal si i bod navíc. Další důležité utkání odehraje Havířov s Porubou v pondělí od 13:15.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Dnešní domácí utkání s Přerovem jsme začali v podobném duchu jako utkání se Vsetínem, kde jsme prohráli po chybách obránců. V první třetině jsme byli horší, vázla nám rozehrávka. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a myslím si, že jsme odehráli druhou třetinu parádně. Ve třetí třetině nechtěl nikdo udělat chybu, hrálo se víceméně vyrovnaně, a proto se šlo do nájezdů. Prohrané nájezdy mě dost mrzí, jelikož jsme po dvou sériích měli oba proměněné. K vítězství jsme byli blízko, ale bohužel to je hokej. Ztráta bodu je citelná, každý bod má pro nás cenu zlata. Už je to za námi, zítra hrajeme důležitý zápas s Porubou, musíme se na něho připravit, bude pro nás hodně klíčový.


Radomír Kužílek (HC Zubr Přerov): Myslím si, že jsme v první třetině ovládli zápas, měli jsme vše ve svých rukách. Dostali jsme se do přečíslení, tlaku, ale bohužel z těch šancí, co jsme měli se už více nepodařilo. Ve druhé třetině jako bychom přestali hrát. Domácí začali více napadat, byli agresivnější v soubojích a zaslouženě vyrovnali. Dnešní utkání bylo půl na půl. Polovinu utkání byli lepší domácí, polovinu hosté. Zápas šel zaslouženě k nájezdům, kde jsme měli více štěstí.

Youtube