AZ Havířov

Mladší dorost otočil v poslední třetině zápas s Přerovem

Petr Miklas | 08.01.2015

Čtvrteční podvečer přinesl v K&K PNEU Aréně souboj mladších dorostenců AZetu a Přerova. Do zápasu sice lépe vstoupili hosté a dostali se i do vedení. Ale havířovští bojovníci ve třetí třetině skóre, díky brankám Jana Bambuly a Dominika Pawliczka, otočili ve svůj prospěch a připsali si tak další důležité tři záchranářské body. Další utkání sehraje AZ v neděli na ledě Poruby.

ELMD - 27.kolo čt 8.1.17:30
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:1
(0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Bambula (Revaj, Adámek), 47. Pawliczek (Srníček) – 10. Pěnčík (Lašák). Rozhodčí: Janda R. – Janda L., Parma. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 29:14. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
AZ Havířov: Velička – Adámek, Pavelek, Teplanský, Srníček, Szturc, Ševěček – Bambula, Pawliczek, Ligocký – Potočný, Peterek, Juhász – Skalka, Hýsek, Piš – Revaj.
HC ZUBR Přerov: Machač – Gábriel, Mlčák, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Borot, Koudela, Viktorin – Krátký, Raček, Kuba, Hotěk, Antoníček, Navrátil, Lašák, Hostášek, Popelka, Plášek.

Na začátku utkání byli aktivnější hosté, kteří měli i první střely, ale Lašák ani Krátký veličku nepřekonali. Poté měli více ze hry hokejisté AZetu Potočný se pěkně proháčkoval před Machače, ale jeho střela šla mimo branku.

A tak uděřilo na druhé straně Martin Pěnčík vypálil od modré a puk skončil až v síti havířovské branky, protože Velička měl zakrytý výhled. Krátce po obdržené brance hráli domácí přesilovku, ale naložili s ní bídně – svého soupeře zatklačili až v jejím závěru a gól v ní nedali. Ve zbytku třetiny se Azet marně snažil dobývat Machačovu branku, defenziva Zubrů byla bezchybná. Po první třetině tak hosté vedli 0:1.

Druhá třetina utkání přinesla vysoce neatraktivní podívanou. Hosté se vůbec nikam nehnali, čekali na útoky domácích. Ale Havířov neútočil bezhlavě, takže se hra přelévala ze strany na stranu, ale bez střeleckých šancí. Výjimkou byl únik Juhásze s Bambulou 2 na 1, který se prvně jmenovaný rozhodl takončit sám, ale Machač jeho tvrdou ránu chytil.

Po poměrně nudné druhé části stále vedli hokejisté Přerova 0:1.

Hned po devíti vteřinách třetí vteřiny byl vyloučen domácí Ligocký a hosté tak měli velkou šanci navýšit své vedení. To se jim ale nepovedlo a tak přišlo po povedené akci Jana Bambuly vyrovnání. To bylo ve 45. minutě utkání. Vzápětí přišlo další Ligockého vyloučení a přesilovka Zubrů, tu hosté nesehráli špatně, jenže jim chyběla povedená střela nebo chytrá přihrávka.

Krátce po ubráněném oslabení přišla vynikající individuální akce Dominika Pawliczka, který obešel obránce a forhandovým blafákem oklamal i Machače v brance Přerova. Do konce třetí části scházelo necelých čtrnáct minut. Navíc měli hokejisté AZetu o dvě minuty později možnost přesilové hry, ale branku v ní nevstřelili.

Zápas tak byl napínavý až do konce, tempo hry narůstalo, ale chyběla střelba. Hosté se nakonec ani neodhodlali ke hře bez brankáře, i když se necelých dvacet vteřin před třetí sirénou hrálo v obranném pásmu AZetu. Havířov si připsal vítězství 2:1 a důležité tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): My jsme dnes potřebovali vyhrát a úkol jsme splnili, i když náš výkon nebyl dobrý. Tři body do tabulky jsou pro nás strašně důležité, ale jestli chceme uspět na ledě Poruby, musí náš výkon být o třídu výš než v dnešním utkání.


Radomír Kužílek (HC Zubr Přerov): My jsme dneska přijeli s výrazně oslabeným manšaftem, protože máme velkou marodku a některé hráče jsme pustili hrát do staršího dorostu. I přesto si myslím, že jsme větší část toho utkání drželi v moci. Dobře jsme bránili, nepouštěli jsme soupeře do nějaké gólové situace. V závěru bohužel rozhodly dvě individuální akce a my jsme neměli sílu to otočit. Domácí šli za body potřebnými k záchraně aktivněji a s větším srdcem, takže si vyhrát zasloužili.

Youtube