AZ Havířov

MDO se v Přerově střelecky neprosadil

Tomáš Vlček | 27.09.2014

Dva dny po těžce vybojovaném domácím vítězství nad Vsetínem se dnes mladší dorostenci AZetu vydali k dalšímu zápasu své ELIOD extraligy do Přerova. Nezačali vůbec špatně a v první třetině byli lepším týmem. Jenže střelcky se nedokázali prosadit. Naopak domácí hru postupně srovnali a začali i střílet branky. Nakonec jich vstřelili pět a tak si doma podrželi všechny body. Další zápas sehraje AZ příští neděli v Porubě.

ELMD - 7.kolo so 27.9.12:00
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
5:0
(0:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 22. Navrátil (Mlčák), 25. Navrátil (Hotěk), 47. Antoníček (Hotěk, Borot), 51. Krátký (Antoníček), 57. Hotěk. Rozhodčí: Klimecký – Čaja, Vodák. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 59. Střely na branku: 22:21. Průběh utkání: 0:0, 5:0.
HC ZUBR Přerov: Matoušek – Gábriel, Mlčák, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Borot, Koudela, Krátký, Raček, Navrátil, Hotěk, Popelka, Petráš, Antoníček, Plášek
AZ Havířov: Dufek – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek - Pawliczek, Revaj, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Veselý, Bambula, Hýsek

V první třetině byl AZ lepší. Svého soupeře jednoznačně přestřílel, vytvářel si nadějné příležitosti, ale brankově se neprosadil. Domácí hráli první třetinu jakoby v útlumu, ale pak jim vyšel výborně nástup do druhé třetiny. Během necelých pěti minut se trefil dvakrát Jakub Navrátil a dodal na Přerovské hokejky klid. Zbytek prostřední části zápasu už byl pod jejich kontrolou. Ve třetí třetině se AZ pokusil dostat zpět do hry, ale neprosadil se ani ve dvou přesilovkách. Naproti tomu domácí se ještě do Dufkovy branky trefili třikrát. Ve 47. minutě Petr Antoníček, v 51. Jiří Krátký a 4 minuty před koncem dokonce ve vlastním oslabení i Michal Hotěk.

Youtube