AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

David Klimša sestřelil dvěma brankami Nový Jičín a zařídil AZetu tři body

Josef Nudera | 19.12.2012

H A V Í Ř O V - Utkání s předposledním celkem tabulky nepřitáhlo do ochozů příliš lidí, ale ten kdo přišel, nakonec nemohl litovat. Havířov se dostal brankou Davida Klimši do vedení, ale hosté dokázali na tuto trefu reagovat ještě do konce první periody. Zápas se rozhodoval nakonec až ve třetí části, kdy se Havířov dostal do přesilové hry, kterou dokonale zužitkoval David Klimša a svým druhým gólem v utkání vybojoval AZetu 3 body!

2. liga východ - 26.kolo st 19.12.18:00
AZ Havířov - HC Nový Jičín
2:1
(1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Klimša (Krisl), 58. Klimša (Krisl, Prokop) - 15. Uhlár (Foltýn). Rozhodčí: Šutara - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 100. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
AZ Havířov: Daneček L.- Prokop, Vydra, Krisl "C", Graca, Jonáš, Zientek, Hegegy, Jaroch - Daneček J., Najdek "A", Sztefek - Kolařík, Pechanec, Kanko - Stránský, Potočný "A", Pavlas - Matějek, Haas, Klimša
HC Nový Jičín: Šrámek – Gulda, Andrýsek, Hruška, Vašut, Foltýn, Hradil, Fišera – Kabeláč, Škumát, Pargač – Chvostek M., Macháček, Skaloš - Uhlár, Zedník, Brynecký
První střelu na brankáře jsme mohli vidět ve 4. minutě, když puk na Danečka vystřelil Kabeláč, ale havířovský brankář puk vyrazil. Šrámek si ještě neosahal ani puk a už ho musel lovit z branky. David Klimša dostal přihrávku od Jiřího Krisla a puk dovezl až za záda Šrámka, kterého tam nakonec natlačil i s brankou – 1:0. V 8. minutě Havířov ohrozil Šrámka hned dvakrát. Nejprve vystřelil Jan Kolařík z mezikruží, ale novojičínský brankář zasáhnul ramenem. To střela Marka Zientka byla také nebezpečná, ale z dorážky se neprosadil ani Kanko.

Ve 14. minutě musel Daneček vyrazit Chvostkovu střelu – to ještě dokázal. Ale když se pokoušel Foltýn obtočit kolem tyčky, což mu také nevyšlo, dokázal se z následné dorážky prosadit Adam Uhlár, který puk dorazil za Danečka tak, že se mu ho podařilo zvednout bekhendem pod víko – 1:1. V 17. minutě jsme byli svědky divoké pasáže. Nejprve vystřelil Škumát a Pargáč puk tečoval na Danečka, poté se do rychlého kontru dostal Michal Sztefek, puk ale mezi betony Šrámka nedostal.

V 19. minutě se pokusil Haas prostřelit Šrámka střelou vedle betonu, ale brankář GEDOSU dokázal puk rychle vyrazit ven. Ve 24. minutě se dostal až před Danečka Daniel Brynecký, ale v zakončení neuspěl. O minutu později ohrozil Danečka Kabeláč, po jeho střele se musel Daneček hodně ohánět, aby ji vyrazil. Ve 27. minutě šikovně tečoval střelu od modré Daneček, ale Michal Sztefek pak nedokázal ani na dvakrát přehodit beton Šrámka.

V další přesilovce, kterou hrál AZ kolem 30. minuty střetnutí, se proháčkoval Michal Sztefek až před brankáře Šrámka, ale jako řada hráčů – neuspěl. Ve 33. minutě zahrozil Nový Jičín v přesilové hře! Marián Skaloš vystřelil tvrdou bombu na Danečka zprvní, ale havířovský brankář bleskurychle vymrštil lapačku do této střely – zákrok zápasu! Ve druhé třetině jsme ještě mohli sledovat velkou šanci Foltýna, posily Nového Jičína z juniorského Třince, který trefil z výhodné pozice Danečka do ramena.

I když začali hosté třetí periodu přesilovkou, Havířov to nijak neohrozilo. Ale k velké šanci se dostali domácí až ve 47. minutě, když dorážel Jan Kolařík v blízkosti Šrámka, který ale dokázal puk vytěsnit a udržet před čarou svou lapačkou. O minutu později se musel každý havířovský divák otřásat i v základech. Martin Potočný si dokázal udělat skvěle prostor a nahrál puk na volného Robina Pavlase, jenže Pavlas trefil tyčku!

Když se blížil závěr utkání, tempo utkání se nám zvýšilo a o dramatické chvíle nebylo nouze. Když se podařilo ubránit oslabení, přišla možnost pro domácí celek. Havířov hrál přesilovku 5 na 3, kde si vytvořil velký tlak, ale výraznou šanci měli hráči s AZ na hrudi až, když měli hosté 4 hráče v poli, to přestřelil Petr Kanko branku. V 58. minutě se podařilo tuto přesilovku přece jen využít. Na rozhodující brance zápasu měl velký podíl Jiří Krisl, který předložil, už podruhé v dnešním utkání, puk Davidu Klimšovi, který se zprvní trefil za záda Šrámka a rozjásal celou halu – 2:1.

I přesto, že šel Havířov do vedení, musel si zápas vybojovat. V závěru hráli hosté přesilovku, kterou ještě umocnili odvoláním Šrámka z klece. Přemysl Vašut dvakrát nebezpečně vypálil, ale pokaždé se mu nepodařilo trefit cíl. V poslední minutě pak trefil Najdek tyčku prázdné branky a 20 sekund před koncem dramatického duelu, minul milimetrově branku Prokop. Havířov vyhrál 2:1 a dokázal získat 3 body. V dalším utkání se představí AZet na ledě Prostějova, kde bude mít jistě bouřlivou havířovskou atmosféru.
Youtube