AZ Havířov

V "Prostějově" vyhráli junioři s přehledem 5:2

Tomáš Vlček | 05.02.2012

Páteční venkovní duel zavedl juniory AZetu Havířov na vyškovský led, kde sehráli zápas s LHK Jestřábi Prostějov. Za mrazivého počasi potvrdili roli favorita a i když rychle prohrávali, nakonec skóre otočili a s přehledem vyhráli.

Liga juniorů - 32.kolo pá 3.2.
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov
2:5
(1:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Matoušek (Bosák, Štindl), 42. Štindl (Tomiga) - 7. Divoký (Pechanec), 11. Glos (Mtějíček, Smuž), 18. Barnošák (Přívara, Putniorz), 25. Divoký (Pechanec), 43. Pechanec (Divoký, Patrman). Vyloučení: 3:7, navíc Kyša (PRO) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 127. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Kyša - Konečný, Bosák, Hrdlička, Mašek, Zapletal, Skácel, Matoušek, Tomiga, Prokop, Pezda, Jurník, Očenášek, Koranda, Štindl
AZ Havířov: Matoušek - Barnošák, Čintala, Divoký, Dýrr, Glos, Kostelník, Lešiga, Patrman, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Přívara, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Weisser, Pechanec, Kopún

Skóre zápasu otevřeli v 5. minutě „domácí“. Pomohla jim k tomu přesilovka a v ní trefa kapitána Jaromíra Matouška. AZet odpověděl za 2 minuty, když Pechancovu přihrávku využil Michal Divoký a bylo to 1:1. Do vedení dostal havířovské v 11. minutě Pavel Glos, i když domácí gólman Martin Kyša, proti této brance mohutně protestoval. Odměnou mu však byl pouze desetiminutový trest. V 18. minutě už vedli hosté o dvě branky poté, co se do Prostějovské branky trefil Dominik Barnošák.

V prostřední části zápasu padl jej jeden gól. Jeho autorem byl už podruhé v zápase Havířovský Michal Divoký, když opět využil Pechancovu přihrávku. Branka byla potvrzením herní převahy AZetu, který kontroloval utkání.

Ovšem na začátku třetí třetiny Jestřábi přece jen naznačili, že se nehodlají vzdát úplně bez boje. Pomohla jim k tomu opět přesilovka, tentokrát při vyloučení Pechance, a Jan Štindl snížil ve 42. minutě na 2:4. Antonín Pechanec se však domácím pomstil tím nejlepším způsobem. Za minutu totiž ke svým dvěma asistencím přidal i gól. Zvýšil tím jednak na 5:2 a také uzavřel střelecký účet zápasu.

Youtube