AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři ve vyrovnaném utkání porazili Vsetín fotbalově 1:0

Petr Miklas | 17.11.2018

Dnešní utkání DHL extraligy juniorů mezi AZetem a Vsetínem bylo hodně obranné, oba celky spoléhaly na své gólmany, kteří chytali výborně. Za 60 minut padl pouze jeden gól, který dal na konci první třetiny Dominik Pawliczek. Pak už byli oba gólmani, jak domácí Jiří Matoušek, tak hostující Jakub Málek, nepřekonatelní a tři body zůstaly doma. V prodloužení mohl získat bod navíc Havířov, ale spálil dvě vyložené šance. Na druhé straně se se štěstím prosadil Tomáš Ondračka, čímž zajistil Vsetínu alespoň bod.

DHL Extraliga juniorů - 18.kolo so 17.11.14:00
AZ Residomo Havířov - VHK Robe Vsetín
1:0
(1:0, 0:0, 0:0 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Pawliczek (Mastič, Ševěček) – 64. Ondračka (Frydrych, Jindra). Rozhodčí: Hykel – Lederer, Ganger. Vyloučení: 6:5, navíc Ševěček (HAV) 10 min OT. Bez využití. Diváci: 98. Střely na branku: 32:37 (8:13, 8:11, 12:10, 4:3). Průběh utkání: 1:0.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Topolanský, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Revaj, Dufek K.
VHK Robe Vsetín: Málek – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Jindra, Klímek, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych

Utkání začalo velmi opatrně, obrany obou týmů byly výborně organizované a téměř nepřekonatelné. První velkou šanci měl v 15. minutě Vsetín, konkrétně Lukačka, který se s pukem na holi zjevil před Matouškem, ale byl z toho tak překvapen, že ani nezakončil a o puk zásluhou domácí obrany přišel.

Gólu jsme se dočkali až na půl minuty před koncem třetiny, když AZ po rychlém protiútoku poslal do vedení Dominik Pawliczek. Po první třetině proto vedl AZ 1:0.

Ve druhé třetině už bylo k vidění hodně šancí na obou stranách, ale branka nepadla ani jedna. Ve 23. minutě mohli přidat druhý gól AZetu Pawliczek s Bambulou, kteří se při vlastním oslabení dostali do přečíslení 2 na 1. Několikrát si vyměnili puk, prvně jmenovaný zakončil, ale Málek svůj tým podržel.

Ve 27. minutě mohl vyrovnat při oslabení Vsetína Lukačka, jenž se dostal do brejku, ale dobruslil jej Zdeněk a jeho střelu zablokoval. Gólem neskončila ani střela Petrisky, po které Matouškovi vypadl puk z lapačky, ale ke smůle hostí jej rychle přikryl. Ve 39. minutě neuspěl na druhé straně Bambula, jehož ránu zastavily Málkovy betony a po dvou třetinách tak stále platil stav 1:0.

Ve třetí části měli velké šance jen hráči Vsetína, vyrovnat ale nedokázal Krupa v čase 46:00, když těsně minul levý horní růžek Matouškovy branky, ani Jenáček, jehož gólovku zhatil dobrým zákrokem Matoušek. Vsetín zkusil v závěru třetiny i hru bez brankáře, jenže ani ta mu kýžené vyrovnání nepřinesla. AZ tak vyhrál fotbalově 1:0 a šlo se do nadstavby.

V prodloužení nadstavby spálili domácí dvě gólovky. Obě byl v 63. minutě. Nejprve Bambula bekhendem poslal puk do Málkovy lapačky, o chvíli později po jeho přihrávce pálil Zdeněk do odkryté branky, ale trefil jen tyč. A tak přišel trest, když Frydrych našel volného Tomáše Ondračku, jehož střela po ledě prošla Matouškovi pod tělem a puk se zastavil až v brance. Bod navíc tak získal Vsetín.

Další utkání sehrají junioři v pátek 23.11. na domácím ledě s Přerovem. Zápas začíná v 18 hodin. 

Youtube