AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři porazili Vsetín a šplhají se tabulkou vzhůru

David Motloch | 26.10.2018

13. kolo DHL Extraligy juniorů patřilo hostujícímu AZetu. Ten odcestoval ke svému dalšímu zápasu do Vsetína, kde soustředěným výkonem vyhrál poměrem 3:0. O branky Havířova se postarali Viliam Béreš, Maxim Mastič a Dominik Pawliczek. V nadstavbě sice svěřenci trenéra Tomáše Potěšila kapitulovali, ale dobrý pocit z posledních zápasů jim to nemůže vzít. Juniorka totiž po katastrofálním začátku sezóny začíná vyhrávat a po zisku dalších tří bodů se v tabulce vyšvihla již na třetí místo za Vítkovice a Třinec. Další utkání sehraje AZ již v sobotu 27.10. na ledě Přerova.

DHL Extraliga juniorů - 13.kolo pá 26.10.17:30
VHK Robe Vsetín - AZ Residomo Havířov
0:3
(0:1, 0:2, 0:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 65. Jenáček (Klímek) – 7. Béreš (Pindel, Šěvěček), 29. Pawliczek (Pindel), 34. Mastič (Bambula, Šěvěček). Rozhodčí: Král – Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 9:6 - navíc Lukáš Juhász (HAV) 10 min. OT za NESP. Využití: 0:2. Diváci: 121. Střely na branku: 31:39 (9:9, 12:15, 8:14, 2:1). Průběh utkání: 0:3.

VHK Robe Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.
AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Gryger, Koubek, Šěvěček – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Tomeček, Revaj.

Havířovská juniorka vstoupila do venkovního utkání aktivněji a jako výsledek této aktivity se v 8. minutě dostavila úvodní branka hostů. Úspěšným střelcem AZetu se stal Viliam Béreš. Havířov mě do konce prvního dějství ještě několik dalších možností k navýšení svého vedení, ale naskytnuté přesilovky nedokázal proměnit. 

Co se hostům nepovedlo v první části hry, dokázali přetavit v branku v té druhé. Když ve 29. minutě hráli svěřenci trenéra Tomáše Potěšila přesilovou hru, byla z toho druhá branka hostí v zápase. Zasloužil se o ni nejproduktivnější hráč havířovské juniorky - Dominik Pawliczek. Tlak AZetu ale nadále gradoval, což domácí nutilo dopouštět se dalších faulů. Z dalšího vyloučení Vsetína vyústila také třetí branka Havířova. Ve 34. minutě pálil přesně Maxim Mastič, jenž využíval přesilovku již po 24 vteřinách.

Stav 3:0 vydržel až do konce utkání, a tak bylo jasné, že si Havířov domů odveze minimálně tři body. O ten čtvrtý přišel v nadstavbě, jelikož se 15 vteřin před koncem prodloužení prosadil za domácí Šimon Jenáček.

Youtube