AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost zakončil základní část výhrou ve Zlíně

Josef Nudera | 13.03.2018

Poslední kolo základní části, respektive nadstavbové skupiny, zavedlo mladší dorostence AZ RESIDOMO Havířov na led Zlína. Berani si v průběhu utkání vybojovali dvoubrankový náskok, ale od stavu 3:1 už úřadoval jen Havířov! Vítěznou branku si připsal 29 sekund před koncem základní hrací doby Maxim Mastič. Havířov se už může těšit na play-off, ve kterém vyzve Mladou Boleslav.

ELMD - 38.kolo út 13.3.16:00
PSG Berani Zlín - AZ Residomo Havířov
3:4
(1:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 9. Kopčil (Liss, Riedl), 39. Macík (Forman), 41. Handl (Talafa) – 31. Bochnak (Bílek), 42. Byčkov, 47. Jedlička (Mastič, Koubek), 60. Mastič (Szturc, Jedlička). Rozhodčí: Škach- Goňa, Bláha. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 37:29 (20:8, 8:8, 9:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

PSG Berani Zlín: Lekeš - Liss, Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš- Kopčil, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Hrazdira, Martinec, Bachánek, Macík
AZ Residomo Havířov: Ludvík - Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Koubek, Zmarzlák- Pavlačka, Jedlička, Mastič, Bochnak, Bárta, Vojkůvka, Zapletal, Szturc, Byčkov, Horváth

Poslední zápas nadstavbové části Extraligy mladšího dorostu lépe odstartovali Berani. V 6. minutě se sice mohli radovat ještě hosté, ale po hrubé chybě v přihrávce se nepodařilo přehodit ležícího brankáře Lekeše.

V 9. minutě už ale domácí udeřili. Michal Kopčil byl hodně důrazný před brankou a protlačil puk za havířovského Ludvíka. Zlín se tak po využité přesilové hře ujal vedení 1:0.

Ve zbytku první třetiny musel AZet ještě dvakrát bránit oslabení, ale domácí Berani už neudeřili.

Ve druhé třetině Havířov ubránil další oslabení a srovnal. Ve 31. minutě vybídl Bílek střílejícího Wiktora Bochnaka, který zamířil pod rameno Lekeše – 1:1. Ve 33. minutě ujel do samostatného úniku Mastič, ale Lekeš Berany podržel.

Na přelomu druhé a třetí třetiny úřadovali domácí mladíci. Nejprve ve 39. minutě nahrál Forman z velkého úhlu osamocenému Adamu Macíkovi, který neměl problém prostřelit bezmocného Ludvíka – 2:1.

Začátek třetí třetiny byl na branky bohatý. Pouhých 34 sekund po začátku vyslal Talafa přes střed kluziště Dana Handla, který zakončil přesně do horního růžku havířovské branky – 3:1.

Už to vypadalo, že přelom třetin bude pro zápas rozhodující, ale nebyl. Ve 42. minutě se dokázal dostat Filip Byčkov po vhazování před Lekeše a bleskurychle snížit – 3:2. Ve 47. minutě svítilo na světelné tabuli vyrovnané skóre. Maroš Jedlička dokázal využít druhou přesilovou hru – 3:3.

Hráči a trenéři se pomalu chystali na prodloužení, ale to se nakonec nekonalo. Szturc dokázal přihrát 29 sekund před koncem normální hrací doby na modrou čáru Maximu Mastičovi, jenž od modré propálil Lekeše – 3:4.

Zlín se už na odpor nezmohl a Havířov tak dokázal vyhrát poslední utkání před play-off.

Mladší dorost AZ RESIDOMO Havířov vyzve v play-off celek Mladé Boleslavi, se kterým má v letošním sezoně výrazné pozitivní bilanci. Domácí utkání se odehraje v úterý 20. března 2018 – přijďte fandit a podpořit mladé naděje AZetu.

Youtube