AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: Pohledný zápas se Zlínem skončil těsnou výhrou AZetu

Tomáš Vlček | 02.11.2017

Čtvrteční podvečer byl v Gascontrol Aréně ve znamení souboje mladších dorostenců AZetu a Zlína. Přední týmy východní skupiny extraligy předvedly útočný hokej s mnoha šancemi, ale branku jsme viděli jen jednu. V první třetině ji vstřelil havířovský Lukáš Adámek. AZ tak oplatil Beranům porážku ze Zlína a posunul se do čela tabulky. Další extraligový zápas sehrají svěřenci trenéra Potěšila až po reprezentační pauze 17. 11. doma proti Vítkovicím. Už příští týden ale nastoupí v Gascontrol Aréně ke dvěma mezinárodním duelům - ve čtvrtek proti Polsku a v sobotu proti Francii.

ELMD - 13.kolo čt 2.11.17:30
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Adámek. Rozhodčí: Malík – Stonavský, Ševčík. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 96. Střely na branku: 27:30 (8:12, 9:10, 10:8). Průběh utkání: 0:0, 1:0.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Macurák – Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Sztuc, Byčkov, Horváth
PSG Berani Zlín: Lekeš – Liss, Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedel, Forman, Prokeš – Kopčil, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Dluhoš, Martinec, Bachánek, Macík

Utkání mělo od začátku oboustranně velmi dobré tempo a netrvalo dlouho a byly k vidění i brankové příležitosti. Domácí hráli od 6. minuty přesilovku, sice moc špatně, ale hned po jejím skončení nachytal Lukáš Adámek hostujícího gólmana Lekeše střelou z levého kruhu a AZ vedl 1:0. Zvýšit mohli v situaci 2 na 1 Pavlačka s Backou, ale neuspěli. Na druhé straně pak vychytal domácí gólman Ludvík Dluhoše.

Od 12. minuty hráli přesilovku Berani, na rozdíl od domácích velmi dobře, jenže v ní neuspěl ani Riedl od modré ani Talafa z předbrankového prostoru. V 16. minutě se Adámek zcela sám na brankovišti dostal ke střele i dorážce, ale skvělý Lekeš puk za svá záda nepustil. V závěru třetiny domácí doslova namazali puk na hokejku Kopčilovi, ale opět je, proti zcela osamocenému protihráči, podržel včasným sklepnutím betonů Ludvík.

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil jasně domácím. Čempel však v situaci 2 na 1 neuspěl a pak Adámek neproměnil ani trestné střílení. Pak sice domácí ubránili i druhé oslabení, ale hosty přesilovka posadila herně na koně. Ludvík měl kolem poloviny utkání rozhodně více práce. Zvládl však jak střely Mikulíka od modré, tak Kráčalíkův pokus z hrany brankoviště. Na druhé straně nabídl puk Adámek Bochnakovi, jehož střela lízla Lekešovo rameno. Pak hosté v pohodě ubránili své druhé oslabení a v závěru třetiny byli tradičně opět aktivnější. Bednaříkovu teč ale Ludvík vyrazil betonem.

Třetí třetina nabídla podobný obrázek jako ta druhá. Nejprve byli aktivnější domácí. Jenže jejich šance v podání Szturce či Backy nedošly naplnění. Hostům nešla upřít ofenzívní snaha o srovnání, ale jejich útoky končily často mimo střelecké pozice. A protože v závěru Bochnak v přesilovce nepropálil Lekeše a na druhé straně po Handlově střele uklidil volně ležící puk do bezpečí domácí obránce, skončil zápas výhrou AZetu 1:0.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Tohle je pro nás důležité vítězství. Jednak jsme napravili dojem po posledním nepovedeném zápase a navíc získali tři velmi cenné body.

Youtube