AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO porazil Zlín, rozhodla první třetina

Tomáš Vlček | 24.02.2018

Sobotní odpoledne patřilo v Gascontrol Aréně extralize mladšího dorostu. AZeťáci hostili v důležitém zápase svého tabulkového souseda ze Zlína. Hned v první třetině si vytvořili klíčový tříbrankový náskok, a i když se hosté ve zbytku utkání snažili srovnat, dotáhli zápas do vítězného konce. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek doma proti Přerovu.

ELMD - 33.kolo so 24.2.14:00
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
4:2
(1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Adámek (Bochnak, Zmarzlák), 11. Horváth (Pavlačka), 17. Čempel (Zmarzlák), 31. Adámek – 26. Talafa (Riedl), 41. Kopčil (Riedl, Handl). Rozhodčí: Čahoj – Czubaj, Tomis. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 27:40 (11:13, 8:10, 8:17). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Urbančík, Byčkov, Horváth.
PSG Berani Zlín: Šarman (17. Lekeš) – Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš – Kopčil, Frömel, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Dluhoš, Hrazdíra, Macík, Liss.

Opticky lepší vstup do utkání měli hosté, ale skóre otevřeli na počátku 7. minuty domácí. Hned po skončení nevyužité přesilovky se protáhl středem přes obránce Lukáš Adámek a s trochou štěstí překonal poprvé zlínského Šarmana, který si na jeho zakončení sáhl, ale puk neudržel. Vstřelená branka domácí viditelně povzbudila. Za tři minuty šli hosté opět do čtyř, a i když se celkem s přehledem bránili, nakonec v oslabení inkasovali. Martin Pavlačka dostal přihrávku z poza branky a střelou z první prostřelil ležícího gólmana – 2:0. Pak se hra trochu zklidnila a šance nebyly vidět žádné.Až na začátku 17. minuty dostal přihrávku ze strany na brankoviště Matěj Čempel a střelou z první po ledě vyhnal Šarmana z brány – 3:0.

Také do druhé třetiny měli lepší vstup Berani a tentokrát za to byli i odměněni. Ve 26. minutě bleskově využili přesilovku, když bomba Tadeáše Talafy od modré skončila v havířovské brance. Za pět minut si ale AZ vzal své tříbrankové vedení zpět. Lukáš Adámek šikovně nahodil puk z poza branky a jeden z hostujících hráčů si jej srazil do branky – 4:1. Pak za hosty zahrozil Kopčil a za Havířov Bochnak, ale oba gólmani byli na místě. Ve 35. minutě měli ještě hosté k dispozici krátkou přesilovku 5 na 3, skóre se už však do přestávky nezměnilo.

Ve třetí třetině vstřelili hosté branku z první ho útoku už po 12 vteřinách, když Ludvíka propálil Michal Kopčil - 4:2. Pak oba týmy promarnily po jedné přesilovce, ale jinak to byli Berani, kdo byl aktivnější směrem dopředu. Střeleckých pokusů měli sice poměrně hodně ale vyloženou gólovku žádnou. Havířovští hrozili jen občas, zato v obraně se nedopustili žádného výrazného kiksu a vedení 4:2 už uhájili. Svému soupeři tak odskočili v tabulce na 4 body a pojistili si třetí místo.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Měli jsme dobrý vstup do utkání a výsledkem byl tříbrankový náskok na konci první třetiny. To se ukázalo jako rozhodující. Ve zbývajících dvou třetinách ale s naším výkonem rozhodně nemůžeme být spokojeni. Pod dojmem vysokého vedení jsme nastoupili laxně a v tom dalším průběhu byl Zlín o něco lepší a výrazně nás přestřílel. Takže s výsledkem spokojenost, s výkonem od druhé třetiny ne.

Youtube