AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: AZ vybojoval první bod na ledě Třince a vede v sérii

Jozef Valenčík | 08.03.2017

Mladší dorostenci AZ Havířov rozhodně nezajížděli na led Třince k prvnímu zápasu čtvrtfinálové série v roli favorita. Přesto však Oceláře dokázali zaskočit a po těsné výhře 2:3 se ujali v sérii hrané na dva vítězné zápasy cenného vedení. Druhé utkání série je naplánováno na pátek 10. března od 17:30 v havířovské K&K PNEU Aréně. Mladší dorostenci tak mají velkou šanci doma ukončit celou sérii, přijďte je podpořit.

ELMD - 0.kolo st 8.3.18:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
2:3
(0:1, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Králík (Matěj), 33. Rybnikár (Srníček) – 14. Dufek (Tomeček), 48. Szturc (Tomeček, Koubek), 54. Pindel (Čienčala). Rozhodčí: Mikula – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 287. Střely na branku: 20:33 (6:15, 6:10, 8:8). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3

HC Oceláři Třinec: Kučera – Bulava, Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Tobiáš Marguš, Lerchová, Mikler, Rybnikár, Macháček
AZ Havířov: Štipčák – Koubek, Pavelek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Dufek, Pindel, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

Havířovští vstoupili do utkání velmi aktivně a od první minuty zaměstnávali Kučeru v třinecké brance. Ten ale dlouho odolával, a kapituloval až ve 14. minutě. To hrál AZ při vyloučení Bulavy svou první přesilovku a 4 vteřiny před jejím skončením využil Tomečkovu přihrávku Karel Dufek a bylo to 0:1. Domácí byli střelecky mnohem pasívnější, ale i oni mohli nakonec ještě do přestávky srovnat. Mituchovič však v poslední minutě trefil konstrukci branky AZetu.

Na začátku druhé třetiny AZ s přehledem ubránil své první oslabení a i nadále pokračoval v aktivním výkonu. Těsně před polovinou zápasu ale přišlo vyrovnání, když se po menším tlaku na havířovském brankovišti prosadil Lukáš Králík. Hned poté se na ledě, po vzájemné potyčce Dufka a Chovaniaka, poněkud vylidnilo. Ve 32. minutě dostali Oceláři při vyloučení Koubka k dispozici přesilovku 4 na 3. Tu díky dorážce Ondreje Rybnikára využili, a rázem vedli 2:1. AZ se snažil ještě do přestávky srovnat, a měl k tomu několik příležitostí, branka však do sirény nepadla.

Na začátku třetí třetiny AZ ubránil další oslabení a pak sám udeřil. Havířovští ujeli do přečíslení 2 na 1, Tomeček v něm přihrál Gabrielu Szturcovi, a ten neměl ve 48. minutě potíže s trefením poloodkryté klece – 2:2. Uplynulo jen šest minut a AZ opět strhl vedení na svou stranu. V přesilové hře totiž prostřelil Kučeru nejlepší střelec AZetu Vojtěch Pindel a bylo to 2:3.

V dramatickém závěru utkání ještě zkusili domácí vylepšenou přesilovku bez brankáře 6 na 4, ale příkladně bojující AZeťáci už své vedení udrželi a po výborném výkonu si připsali zaslouženou výhru 3:2. Druhý zápas čtvrtfinálové série se hraje už v pátek od 17:30 v Havířově.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Zápas jsme otočili v poslední třetině a to se cení. Nechali jsme kluky si to vítězství vychutnat, ale musíme zůstat pevně nohama na zemi. Třinec je pořád v této sérii favorit a všichni víme, že ten poslední krok je obtížný. Pokora a víra ve svoje schopnosti to je cesta.

Youtube