AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: Vyrovnaný zápas v Třinci nakonec pro domácí

Tomáš Vlček | 02.03.2017

Mladší dosrostenci AZetu finišují nadstavbovou část své extraligy a pomalu směřují do play-off. Dnes se v předposledním kole střetli v třinecké Werk Aréně s domácími Oceláři, kteří budou už příští týden jejich čtvrtfinálovým soupeřem. V první třetině vlétli na svého soupeře jako uragán a vytěžili z toho vedoucí branku, ale domácí ve druhé třetině skóre otočili a nakonec vyhráli 3:1. Zápas posledního kola nadstavby sehraje AZ v neděli ve Vítkovicích.

ELMD - 19.kolo čt 2.3.18:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
3:1
(0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Tobiáš Marguš (Králík), 32. Králík (Marguš), 59. Matěj (Králík, Srníček) – 20. Szturc (Pindel, Tomeček). Rozhodčí: Holaň – Kučera, Vodák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 219. Střely na branku: 28:30 (2:12, 15:11, 11:7). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Oceláři Třinec: Kučera – Bulava, Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Weber, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Tobiáš Marguš, Lerchová, Mikler, Rybnikár, Macháček
AZ Havířov: Štipčák – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

První třetina patřila herně jednoznačně AZetu. Havířovským pomohly k tlaku i dvě přesilovky. V třinecké brance však stál spolehlivý Kučera, který dlouho odolával, a navíc mu v 5. minutě pomohla tyč. Až v poslední minutě využili havířovští rychlé přečíslení a Gabriel Szturc je poslal do vedení.

Domácí ale na začátku druhé třetiny poměrně rychle srovnali. Krátce po skončení své přesilovky jejich povedenou kombinaci zakončil z levého kruhu Tobiáš Marguš a bylo to 1:1. To Oceláře povzbudilo a rázem jich byl plný led, na což reagovala hostující střídačka v polovině utkání oddechovým časem. Nepomohlo to, protože ve 32. minutě Lukáš Králík dorazil do havířovské branky Štipčákem vyraženou střelu a bylo to 2:1. A to ještě Štipčák zlikvidoval nájezd Matěje. AZ měl také pár nadějných situací, ale skóre se už do druhé sirény nezměnilo.

Na začátku třetí třetiny si AZ zahrál svou třetí přesilovku, ale i přes řadu střel se mu Kučeru překonat nepodařilo. Oboustranně útočný hokej pokračoval i dalším průběhu, ale brankáři byli spolehliví. AZ se vyloučením v 28. minutě prakticky připravil o možnost závěrečného náporu. Naopak domácí tuto přesilovku díky přesné střele Pavla Matěje z mezikruží využili a vyhráli tak vyrovnané utkání nakonec 3:1.

Už příští týden si však oba týmy dají v rámci čtvrtfinále play-off další vzájemné duely.

Youtube