AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: V Třinci bez gólu i bodů

Tomáš Vlček | 05.10.2016

Mladší dorostenci měli dnes na pořadu dohrávku 6. kola v Třinci. Zápas přinesl jen dvě branky. Obě padly už v první třetině do havířovské klece a tak zůstaly body domácím. Další utkání sehraje AZ v neděli doma proti Porubě.

ELMD - 6.kolo st 5.10.18:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
2:0
(2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Marguš (Čmiel), 16. Jurzyca (Konderla). Rozhodčí: Pelc – Ganger, Vengřín. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 22:23 (9:0, 7:14, 6:9). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

HC Oceláři Třinec: Kučera – Bulava, Konderla, Srníček, Wantulok, F. Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
AZ Havířov: Šembera – Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Přeček, Pindel, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

Třinečtí dorostenci vstoupili do utkání velmi zostra a už po necelých třech minutách šli do vedení, když Čmiel našel na levé straně Tobiáše Marguše a nejproduktivnější Ocelář i s pomocí horní tyče dostal puk do sítě.

Vzápětí mohli Oceláři svému soupeři ještě více odskočit, v početní výhodě ovšem prudkou ránu Chovaniaka vyrazil skvělý Šembera mimo klec hostů. O pár minut později se v další dobré šanci ocitl Marguš, z otočky ale slovenský útočník trefil pouze bližší tyč.

Následně už se ovšem hráči v bílých dresech dočkali. Po přihrávce Konderly poslal kotouč mezi betony havířovského gólmana Otto Jurzyca a mohl tak oslavit svůj první gól v letošní sezóně.

Krátce po startu prostřední dvacetiminutovky zahrozili také Havířovští. Čempel ale nakonec z prostoru před brankou neuspěl ani nadvakrát a ránu Dufka do odkryté klece následně zastavil vynikající Kučera.

Radovat se ovšem nemohli ani Oceláři, jelikož rána Srníčka zamířila pouze do levé tyče hostující branky. O chvíli později dostali hráči AZetu parádní možnost ke snížení, početní výhoda pět na tři ovšem zůstala nevyužita.

V závěrečné části se hosté ještě snažili s výsledkem něco udělat, na výborně chytajícího Kučeru se jim ale vyzrát nepodařilo. Navíc v samotném závěru mohli zvýraznit náskok domácího týmu Matěj a Marguš, oba útočnici si ovšem vylámali zuby v zakončení.

Autor reportáže: Martina Sikorová, www.hcocelari.cz

Youtube