AZ Havířov

MDO: Oslabený tým prohrál vysoko v Třinci

Tomáš Vlček | 26.01.2014

Ve 26. kole Eliod extraligy mladšího dorostu hrál AZ Havířov na ledě suverénně vedoucího týmu soutěže Třineckých Ocelářů. Ti byli od začátku zápasu na koni a po celý jeho průběh měli velkou převahu, čímž spolehlivě potvrzovali svou úlohu favorita. Omlazený tým Havířova, v němž si poprvé dorosteneckou extraligu zahráli starší žáci Vojtěch Ševěček a Jonáš Peterek, se prosadil jen dvakrát, zatímco ze své sítě lovil puk jedenáctkrát. Další zápas sehraje AZ už ve středu doma s dalším těžkým soupeřem – druhým týmem tabulky Zlínem.

ELMD - 26.kolo ne 26.1.
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
11:2
(3:0, 6:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Hrehorčák (Radzienciak), 7. Roman (Hrehorčák, Kaukič), 16. Roman (Kaukič), 24. Kalus (Imrich), 25. Roman, 25. Roman (Hrehorčák, Radzienciak), 28. Hrehorčák (Roman, Kaukič), 28. Roman (Kaukič, Mach), 39. Hrehorčák (Kaukič), 43. Kaukič (Roman), 55. Hrehorčák (Kaukič) - 25. Cháňa (Pawliczek), 42. Hynek (Pawliczek). Rozhodčí: Lotko - Puczok, Tomis. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 194. Střely na branku: 53:14. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 9:1, 9:2, 11:2.
HC Oceláři Třinec: Ovčaří - Rufer, Mach, Imrich, Valíček, Marguš, Radzienciak, Krzak, Kaukič, Roman, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Molin, Najsar, Plitko, Veselý, Klocek
AZ Havířov: Sonnek - Kalus, Hudeček, Srníček, Kozubek, Adámek, Ševěček, Frojda - Hynek, Hysek, Pawliczek, Rzekanowski, Cháňa, Mrowiec, Ligocký, Peterek, Cihlář

Vstup do utkání byl v režii domácích, kteří si již od prvních minut utkání vytvářeli solidní tlak, který se jim povedlo v páté minutě proměnit v první gól zápasu. V přesilové hře se dostal puk k Patriku Hrehorčákovi, který ho poslal přesně pod horní víko havířovské branky. O dvě minuty později bylo již vedení Ocelářů dvoubrankové. Hrehorčák nahodil puk před branku, kde ho za záda Sonneka dorazil Miloš Roman. Hosté pak měli k dispozici již druhou přesilovou hru, ve které ale inkasovali potřetí. Kaukič zavezl puk do útočného pásma a přenechal Miloši Romanovi, který navýšil vedení svého týmu. V první třetině se již nic zajímavého nestalo a domácí tak odcházeli do kabin s třígólovým náskokem.

V úvodu druhé dvacetiminutovky si slibnou příležitost vypracoval Kalus, branku však o pár centimetrů minul. O pár minut později se však už Jan Kalus z gólu radoval, když zužitkoval přesnou přihrávku Imricha a poslal puk do branky. Chvíli na to se z první trefy radovali i hosté. Nájezd Pawliczka sice ještě Ovčaři vychytal, na dorážku Ondřeje Cháni už však nedosáhl. Oceláře však inkasovaný gól vybudil a ještě v téže minutě přidali další dva góly do sítě Havířova. Nejprve zkompletoval svůj hattrick Miloš Roman . A o 16 sekund později se mohl Miloš Roman radovat ze čtvrtého gólu, když využil přihrávku Hrehorčáka a propálil havířovského gólmana. Pak se domácí dokázali prosadit dvakrát v minutě osmadvacáté. Nejprve poslal puk za záda Sonneka Patrik Hrehorčák a o 14 sekund později vstřelil již svůj pátý gól Miloš Roman. Ocelářům však ani toto vedení nestačilo a neustále ohrožovali branku Havířova. Překonat havířovského brankáře podeváté se jim však podařilo až na konci druhé třetiny. Svůj hattrick zaznamenal také Patrik Hrehorčák, který počkal na pohyb brankáře a pak puk poslal na opačnou stranu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se dokázali podruhé v utkání prosadit hosté, Karel Hynek dostal přesnou přihrávku od Pawliczka a dostal puk do branky. I na tuto trefu Havířova však našli Oceláři rychle odpověď. Nahození Romana zpoza branky dorazil do sítě Lukáš Kaukič. V oslabení si pak dobrou příležitost vypracovali Kaukič s Hrehorčákem, jejich akce však změnu na světelné tabuli nepřinesla. Gólový účet dnešního utkání pak uzavřel Patrik Hrehorčák, který dorazil střelu Kaukiče.



Autor reportáže: Martina Sikorová, hcocelari.cz
Youtube