AZ Havířov

MDO: Z Třince s vysokým přídělem

Tomáš Vlček | 13.10.2013

Na zápas 8. kola Eliod extraligy mladšího dorostu nebudou mladí havířovští hráči určitě vzpomínat rádi. Na ledě vedoucího týmu tabulky totiž inkasovali, po jednoznačném průběhu, třináct branek. Nenavázali tak na své poslední dva venkovní zápasy, ve kterých bodovali, ale nutno přiznat, že proti nim stál soupeř kvalitativně jiné úrovně. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek od 17:30 doma se Zlínem.

ELMD - 8.kolo ne 13.10.
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
13:1
(3:0, 5:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 11. Hrehorčák (Kaukič), 16. Kofroň, 20. Kofroň (Stuchlík), 22. Kofroň (Kalus), 24. Matějka (Przybyla), 32. Przybyla, 36. Roman (Kaukič, Hrehorčák), 38. Hladoník, 41. Hrehorčák (Kaukič), 45. Stuchlík (Kofroň), 50. Roman (Kaukič, Hrehorčák), 55. Kofroň (Stuchlík, Kalus), 56. Stuchlík – 51. Pacoň (Kurovský). Rozhodčí: Lotko - Puczok, Tomis. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 3:0, 8:0, 11:1, 13:1.
HC Oceláři Třinec: Prokop – Klocek, Krzak, Radzienciak, Krása, Rufer, Marguš – Kofroň, Molin, Stuchlík, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci, Roman, Papaj, Hladonik
AZ Havířov: Kováč (od 20. Sonnek) – Kalus, Hudeček, Pawlas, Srníček, Kozubek, Szturc, Frojda – Honsa, Hysek, Pawliczek, Rzekanowski, Lenomar, Cháňa, Mrowiec, Pacoň, Kurovský, Cihlář

Začátek utkání byl z obou stran plný nepřesností a oba týmy se spíše jen oťukávaly. Až po polovině prvního dějství jsme se dočkali v třinecké Werk aréně prvního gólu. Po spolupráci mezi Kaukičem a Patrikem Hrehorčákem se radoval druhý jmenovaný. Brzy poté hráli Oceláři přesilovou hru, ve které se prosadil David Kofroň, který byl na brankovišti nejvíce důrazný a puk dostal až za záda Kováče. A brzy to byl opět David Kofroň, kdo se prosadil, to když se na modré čáře zmocnil kotouče a střelou zápěstím překonal Kováče. Do kabin tak šli mnohem spokojenější domácí.

Do druhého dějství nastoupili Havířovští v bráně se Sonnekem, ale ani ten jim mnoho štěstí nepřinesl. Prostřední třetina se nesla v duchu jasné třinecké dominance. Již po dvou minutách to byl opět David Kofroň, který si připsal čistý hattrick, když si přebral puk za bránou Havířova a dokázal ho propasírovat až za záda Sonneka. O minutu a půl později Adam Matějka dokázal po dorážce usměrnit puk do svatyně Havířova. Po tomto gólu už nebylo moc co řešit a mohla se naplno rozjet exhibice mladých Ocelářů. Další gól vstřelil po odpískaném trestném stříleníDan Przybyla, sedmý gól přidal Miloš Roman po krásné kombinaci s Kaukičem. A jako poslední se ve druhé třetině zapsal mezi střelce Jan Hladoník.

Jestliže si někdo myslel, že po druhé třetině již nebude co řešit, tak se mýlil, protože Třinečtí pokračovali ve své kanonádě dál. Hned po osmnácti sekundách hry se trefil Patrik Hrehorčák. Přečíslení dva na jednoho pak využil Kryštof Stuchlík a na tabuli již svítilo hrozivých deset ku nule v neprospěch Havířova. Havířov měl do té doby pár tutovek, ale ani jednou se kotouč za záda pozorného Prokopa nedostal, a to ani po samostatném úniku Paconě. Nedáš-dostaneš opět platilo doslova a na druhé straně se radoval po krásné kombinaci Miloš Roman. Poté se konečně trefil i Havířov, autorem zasloužené branky byl Miroslav Pacoň. Ani po tomto čestném gólu se obrana Havířova nezlepšila a pro hráče z nejmladšího města v ČR bylo ještě hůř. Třinečtí totiž dokázali využít dalšího svého přečíslení, po kterém se z gólu radoval David Kofroň. Tečku za utkáním obstarala branka Kryštofa Stuchlíka, který se zmocnil vyraženého puku a backhandem ho zametl za záda Sonnka.

Youtube