AZ Havířov

MDO: V otevřené střelnici Havířov nestačil na Třinec

David Motloch | 28.11.2013

H A V Í Ř O V - V 17. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili svěřenci trenéra Martina Janečka na svém ledě hokejisty Třince. Favoritem zápasu byli Oceláři, ovšem Havířov se soupeřem po dvě třetiny držel krok. Po bojovném výkonu v zápase dokonce dvakrát vedl, jenže na útočnou sílu Ocelářů to bylo málo. Ti potvrdili své papírové předpoklady a ve třetí části definitivně rozhodli o svém vítězství, když dohromady vstřelili sedm branek. Brankář Kováč podal i přes množství inkasovaných branek skvělý zápas a dohromady si připsal 60 úspěšných zákroků! Další utkání sehraje AZet už v neděli 1.12. ve Zlíně.

ELMD - 17.kolo čt 28.11.17:30
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
4:7
(1:0, 2:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 14. Honsa (Hysek, Konečný), 28. Rzekanowski (Cháňa), 30. Lenomar (Mrowiec, Kurovský), 51. Kurovský – 22. Mach, 28. Hrehorčák, 39. Matějka (Bárci, Papaj), 46. Hrehorčák (Mach, Rufer), 49. Valíček (Radzienciak), 53. Przybyla, 53. Hrehorčák (Rufer). Rozhodčí: Krenželok – Charvát, Patrman. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. Střely na branku: 30:67. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:7.
AZ Havířov: Kováč – Kalus, Hudeček, Srníček, Kozubek, Adámek, Szturc – Honsa, Hýsek, Pawliczek, Rzekanowski, Konečný, Lenomár, Cháňa, Mrowiec, Frojda, Kurovský
HC Oceláři Třinec: Ovčaří – Rufer, Marguš, Radzienciak, Mach, Krása, Valíček – Molin, Plitko, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci, Papaj, Hladoník

V první třetině byli výrazně herně aktivnější Třinečtí. Ti se ale z počátku nedokázali dostat do vyloženějších šancí. Na druhé straně tak dostal šanci zahrozit Cháňa, a i když jeho střela z přečíslení úspěch neslavila, akce domácích ze 14. minuty již ano. Skóre utkání otevřel Martin Honsa střílející před brankou za záda brankáře Ovčařího. V závěru první třetiny měli Oceláři dobrou možnost ke srovnání, ale jejich akce v oslabení nakonec brankou neskončila.

I nástup do druhého dějství patřil hostům, kteří však zlepšili svou koncovku a už v 22. minutě srovnávali prostřednictvím Matěje Macha, jenž se prosadil po střele zpoza obránce a využil tak přesilovku. Přesně o šest minut později už hosté dokonce vedli, jelikož se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Patrik Hrehorčák.

Během následujících dvou minut ovšem padly ještě další dvě branky a tuto divokou část zápasu ovládl domácí Havířov. Ten tak dvěma brankami otočil vývoj na svou stranu. Ve 28. minutě pálil za Ovčařího záda Oskar Rzekanowski a o minutu později využil zmatků v obraně Třince i Pavel Lenomar. Ani tento stav však nevydržel příliš dlouho a po sérii nevyužitých šancí Třince se hosté přeci jen dočkali vyrovnání. V 39. minutě ho zařídil Adam Matějka pálící svůj projektil bez přípravy.

Střelecké galapředstavení pokračovalo i ve třetí části a daleko výrazněji se na něm podíleli Oceláři. Ti v 46. minutě vstřelili rozdílovou čtvrtou branku zásluhou Patrika Hrehorčáka a právě tato branka se později ukázala jako vítězná. O tři minuty později navíc zvyšoval náskok Třineckých Martin Valíček, který pálil přesně pod lapačku brankáře Kováče.

Jiskřičku naděje vykřesal pro domácí v 51. minutě Daniel Kurovský, když se prosadil z levého křídla přesně do horního růžku svatyně hostů. Jenže to bylo ze strany Azetu vše a dále pálili do černého už pouze hosté. Za ně se v 53. minutě prosadil Dan Przybyla střelou k pravé tyči a hned o půl minuty později uzavíral střeleckou listinu zápasu opět Patrik Hrehorčák, jenž tak v zápase zkompletoval hattrick. Konečný výsledek zápasu dopadl v poměru 7:4 pro Třinec.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Musím konstatovat, že jsme dnes viděli velmi nízkou úroveň na poměry extraligy. Zápas byl z mého pohledu na obou stranách špatně odehraný. My jsme bohužel nevyužili toho, že dnes k nám přijel Třinec bez několika hráčů, na druhou stranu i my jsme byli oslabení o pár jmen. Dvě třetiny jsme se soupeřem drželi krok, pak se ale ukázala "nahota" naší obrany a po hrubých chybách jsme zápas ztratili. Třinec i v této okleštěné sestavě dokázal vstřelit sedm branek a zaslouženě vyhrál.

Youtube