AZ Havířov

MDO: Richard Polak urval v Brně pro Havířov vítězství po nájezdech

David Motloch | 28.01.2013

Ve 24. kole ELIOD extraligy staršího dorostu se konalo překvapení. Havířovští mladší dorostenci zajížděli na půdu o čtrnáct bodů lepšího Warrioru Brno a odnesli si dva body po vítězství po nájezdech. Hlavními strůjci tohoto cenného skalpu se stali dvougóloví Nikolas Stružík a Richard Polak. Druhý jmenovec zachraňoval pro svůj tým remízu tři minuty před koncem utkání a slovo si vzal i při závěrečných samostatných nájezdech. Zápas, který doslova gradoval v samotném závěru, tak dopadl lépe pro naše hokejisty. Ve zbývajících devíti kolech tak mají pětibodový náskok na poslední, momentálně sestupující celek Vsetína. V dalším kole přivítá Azet na své půdě Olomouc.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 26.kolo čt 24.1.
Warriors Brno - AZ Havířov
4:5sn
(0:0, 1:1, 3:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Svoboda (Kuntoš), 45. Lecián (Haman, Padrnos), 46. Paulík (Vágner), 51. Vágner (Hussein) - 31. Pacoň (Trombik), 44. Stružík (Holeš, Mrowiec), 56. Stružík (Holeš), 57. Polak R., 65. Polak R. Rozhodčí: Kala - Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 7:5 navíc Holeš (HAV) 10 min. nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:5.
Warriors Brno: Matoušek - Haman, Hladký, Kunst, Lejska, Neusser, Padrnos, Petrla, Svoboda, Vágner, Zelinka - Dvořák, Hussein, Jarolím, Kuntoš, Kůst, Lainka, Lecián, Nossek, Paulík, Roubal
AZ Havířov: Vacula - Dudek, Kalus, Kiss, Šteffko, Trombik - Holeš, Honsa, Kurovský, Lenomár, Mrowiec J., Pacoň, Polak R., Sojka, Stružík, Wróbel

Utkání začalo poměrně vlažně a příliš brankových příležitostí jsme neviděli. Přesto se dá říct, že do vedení mohli jít domácí, kteří si hned po první minutě mohli vyzkoušet zahrát přesilovou hru. Ta ale úspěch nepřinesla, stejně jako ostatní standartní situace v první bezbrankové třetině. Na branku si přítomných 41 diváků muselo počkat do poloviny zápasu. Ve 31. minutě totiž otevřel skóre havířovský Miroslav Pacoň. Odpověď Brna byla ale více než rychlá, o minutu později totiž srovnával Filip Svoboda. Ve zbytku druhé části se více vylučovalo než hrálo. Za zmínku stojí především desetiminutový osobní trest pro Jakuba Holeše. Více branek však padalo až ve třetí dvacetiminutovce.

Nerozhodný stav hned po přestávce smazal Nikolas Stružík, který nachytal na holičkách tento zápas příliš nepřesvědčivého brankáře Warrioru - Jiřího Matouška. Stejně, jako u první branky Azetu, i tentokrát našli domácí rychlou odpověď. Po uběhnuté půlminutě od vstřelené branky Stružíka bylo opět srovnáno, když chytajícího Vaculu překonal Viktor Lecián. Brněnské tento gólový příspěvek nabudil a záhy přidali další prostřednictvím Lukáše Paulíka. V 51. minutě navíc skóroval domácí Jakub Vágner a svítící stav 2:4 nevypadal pro hosty příznivě. Svěřenci trenéra Darka Stránského však závěr zápasu nevypustili, ale bojovali. Nejprve přidal v 56. minutě svůj druhý zářez v zápase Nikolas Stružík, o půl minuty později pak rozjásal havířovskou střídačku Richard Polak.

Zápas dospěl do prodloužení, které ovšem o vítězi rovněž nerozhodlo. Oba týmy hrály z obrany velice zodpovědně a hráči se drželi dále o trestné lavice, což dokazuje fakt, že rozhodčí nemuseli v nastavených pěti minutách nikoho vylučovat. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, kde svůj střelecký um ukázal Richard Polak. Havířovští dorostenci tak porazili favorita zápasu a připsali si důležité dva body do tabulky, kde momentálně drží osmé místo se ziskem 22 bodů.

Youtube
×
Odehrané v 17:00 | Muži
AZ Havířov
Hokej Vyškov