AZ Havířov

MDO: Výhra nad Warrior Brno potvrdila zlepšení formy

Tomáš Vlček | 25.11.2012

17. kolo extraligy mladšího dorostu přivedlo a havířovský led Brněnský Warrior. Havířovští chtěli potvrdit své zlepšené výkony konečně také bodovým ziskem, což se jim také, i přes inkasovanou první branku, nakonec podařilo. Skóre totiž už v první třetině zcela otočili, a i když se hosté ve třetí třetině dostali na dostřel, třemi brankami v závěru potvrdili zisk tří bodů pro AZet po výhře 6:2. Další utkání sehrají mladší dorostenci ve čtvrtek ve Zlíně.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 17.kolo ne 25.11.13:15
AZ Havířov - Warriors Brno
6:2
(3:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Kurovský (Moravčík, Šteffko), 12. Pacoň (Sojka), 20. Kurovský (Wróbel), 51. Kurovský (Wróbel, Moravčík), 58. Sojka (Mrowiec), 59. Holeš (Stružík, Dudek) - 2. Nossek (Tondl), 50. Paulík (Lainka). Rozhodčí: Lotko - Dubčák, Stonavský. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2.
AZ Havířov: Vacula - Trombik, Hudeček, Ďurkáč, Šteffko, Dudek, Mareček, Kiss - Moravčík, Stružík, Pacoň, Lenomar, Mrowiec, Holeš, Kurovský, Wróbel, Sojka
Warriors Brno: Gerža - Petrla, Jurnečka, Padrnos, Zelinka, Haman, Lejska, Vágner - Tondl, Kuntoš, Hussein, Jarolím, Lecián, Roubal, Nossek, Paulík, Lainka
Utkání začalo nečekaně útočně a už po 97 vteřinách se měnilo skóre. Radim Nossek se nejlépe zorientoval před havířovským brankovištěm a Brno vedlo 1:0. Jenže hosté se z vedení těšili jen do počátku 4. minuty, protože pak se Daniel Kurovský dostal k puku odraženému od zadního mantinelu a pohotově vyrovnal. Další šanci ke vstřelení branky měli hosté díky přesilovce od 9. minuty, ale Azet oslabení zvládl celkem v poklidu a ve 12. minutě znovu udeřil. Po velkém závaru před hostující brankou si našel puk Miroslav Pacoň a kolem pravé tyče jej poslal za brankovou čáru – 2:1. V následujících minutách k vidění moc pohledných akcí nebylo. Oba týmy pohrdly přesilovkou a tak až 35 vteřin před první sirénou se mohli radovat příznivci AZetu. Ve výborně sehrané přesilovce sice nejprve zůstaly nevyužity dvě šance, ale pak dostal příhru na levý kruh Daniel Kurovský a švihem se trefil přímo do šibenice – 3:1.

Úvod druhé třetiny patřil AZetu ale Wróbel, Ďurkáč ani Sojka ve svých šancích neuspěli. Na druhé straně kontrovali svými pokusy Tondl, Hussein a zejména Lainka, ale výsledek byl totožný. Na ledě to pak byl spíš hokej urputný než krásný a šancí bylo jako šafránu. Za zmínku stojí snad už jen Lenomarova nevyužitá nabídka jeho havířovským spoluhráčům ve 30. minutě a Vágnerova výborná pozice mezi kruhy – Vacula v brance Havířova však zasahovat nemusel, protože puk k němu neprošel přes houštinu těl. Závěr třetiny se odehrál v domácím obranném pásmu a to díky přesilovce Brna. Ovšem přestože hosté hráče AZetu mačkali jako pomyslný citrón, skóre se už do přestávky nezměnilo.

Ve třetí části zvládli domácí nejprve ubránit zbytek oslabení a pak sami v přesilovce zahrozili. Ovšem ostřelování brněnské branky v podání Dudka a Ďurkáče k brance nevedlo. Blizoučko jí byl ve 44. minutě Pacoň, ale jeho střela se od tyčky odrazila pod ležícího brankáře hostí Geržu. Pak začali iniciativu na ledě přebírat hosté a přetavili ji i v kontaktní gól. V 50. minutě to byl Lukáš Paulík, kdo se zblízka trefil a snížil na 2:3. Jenže i tentokrát na obdrženou branku odpověděli domácí velmi rychle. Už za 43 vteřin totiž zůstal před Geržou osamocený Daniel Kurovský a střelou nad jeho beton zkompletoval hattrick.

Hosty to viditelně zaskočilo a ve zbytku zápasu už nenašli protizbraň na domácí obranu v čele s pozorným gólmanem Danielem Vaculou. Naopak v 58. minutě jim zasadil další úder Kristián Sojka, který dokončil individuální Mrowiecovu akci a o minutu později i Jakub Holeš, když využil v šestý gól přesnou přihrávku z poza branky. Azet tak porazil Warrior Brno i podruhé v sezoně a mohl po osmi porážkách v řadě slavit důležitou výhru 6:2.

Ohlasy k utkání


Darek Stránský (trenér HC AZ Havířov): Pro nás to byl, vzhledem k postavení v tabulce, mimořádně důležitý zápas. Věřil jsem, že můžeme uspět, protože poslední zápasy s týmy ze špičky tabulky naznačovaly zlepšení naší výkonnosti. Přišel také impuls z kabiny, který přinesl změnu na postu kapitána.
V první třetině jsme měli herně navrch. 2. třetina už byla z naší strany horší, ale udrželi jsme dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině jsme sice nejprve dostali kontaktní gól, což vyplynulo z toho, že nás soupeř místy přehrával, ale pak přišla naše rychlá odpověď na 4:2 a to zlomilo zápas definitivně v náš prospěch.

Youtube
×
Odehrané v 17:00 | Muži
AZ Havířov
Hokej Vyškov