AZ Havířov

Šimeček vychytal nulu a mladší dorost veze vítězství z Brna

Tomáš Vlček | 07.10.2012

V nedělní poledne sehráli svůj zápas 8. kola mladší dorostenci AZetu na ledě Brněnského Warrioru. Do zápasu nenastupovali jako favorit, ale potvrdili zlepšený výkon z posledního duelu s Vítkovicemi a díky bojovnosti a opět spolehlivému brankáři Šimečkovi, vezou z Brna tři body. Další zápas sehrají v neděli doma proti Zlínu.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 8.kolo ne 7.10.
Warriors Brno - AZ Havířov
0:3
(0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kalus (Šimeček), 9. Kurovský (Wróbel), 35. Stružik (Polak, Dudek). Rozhodčí: Honza - Král, Černý. Vyloučení: 3:5 navíc Roubal (WAR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 49:31. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
Warriors Brno: Letocha (od 9. Gerža)- Petrla, Mudrych, Svoboda, Padrnos, Tondl, Kůst, Hussein, Jarolím, Lecián, Roubal, Haman, Nossek, Hladký, Lainka, Lejska, Vágner
AZ Havířov: Šimeček - Trombik, Ďurkáč, Šteffko, Pacoň R., Kalus, Kiss, Dudek, Hudeček - Mrowiec, Kurovský, Wróbel, Sojka, Stružík, Polak, Pacoň M., Lenomar, Moravčík.

V první šanci zápasu se ocitli domácí a hned to bylo velké nebezpečí pro havířovskou branku, protože Nossek jel sám na Šimečka, ale ten situaci vyřešil vyjetím. Pak Azet zvládl úspěšně hru v oslabení a přesně po 4 minutách udeřil. Konkrétně se prosadil obránce Martin Kalus a bylo to 0:1. Ještě lepší náladu na havířovskou střídačku přinesl začátek 9. minuty. To dokonce při vlastním oslabení využil perfektní přihrávku Wróbela na modré číhající Daniel Kurovský a nekompromisně střelou do šibenice zavěsil. Domácí trenér na tento malér reagoval vystřídáním gólmanů – Letochu nahradil Gerža. Vzápětí v pokračující přesilovce trefili domácí tyčku, ale jinak z ní vyšel AZet bez úhony. Další velké šance se už před první přestávkou neurodily, a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení Havířova.

Druhou část utkání začal AZet přesilovkou, ale moc toho v ní nepředvedl. Domácí mohli snížit ve 26. minutě, když se na Šimečka řítil sám Svoboda, ale s blafákem neuspěl. Po polovině zápasu se dvakrát ukázal Havířovský Nikolas Stružík . Nejprve jej sice vychytal gólman Gerža, ale ve 35. minutě už doklepl do odkryté branky Polakovu přihrávku a rázem to bylo 3:0 pro Azet. Domácí se sice snažili s nepříznivým průběhem zápasu něco udělat, ale do další přestávky nic velkého nevymysleli.

To ve třetí třetině se jejich snaha zviditelnila do velkého tlaku a přišly i šance. Ty největší měli Jarolím a Roubal, ale neuspěli. AZet hrozil z rychlých kontrů, ale také Moravčík a Stružík se z nich brankově neprosadili. Nejblíž hosté byli zvýšení náskoku ve 48. minutě, ale domácí obrana odpálila na poslední chvíli do bezpečí puk už už směřující za brankovou čáru. Brněnští v závěrečné desetiminutovce ještě svůj tlak vystupňovali, ale perfektní Šimeček za svá záda žádný puk nepustil a z výhry se tak po závěrečném hvizdu radovali hráči AZetu.

Youtube
×
Odehrané v 17:00 | Muži
AZ Havířov
Hokej Vyškov