AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ veze z Hodonína bod

Petr Miklas | 28.03.2012

H A V Í Ř O V - Domácí Hodonín nebyl favoritem dnešního utkání baráže o první ligu, což se potvrdilo v 6. minutě, kdy šel Azet do vedení brankou Pechance v přesilovce. Následovaly však dvě branky domácích, kteří zásluhou Zdeňka Juráska využili přesilovku 5 na 3, poté se dokonce dostali do vedení při vlastním oslabení 3 proti 5! Po chybě obránce Havířova ujel Jakub Sajdl, který bekhendovým blafákem překonal Danečka podruhé. Azet dokázal dvanáct minut před koncem třetí třetiny zásluhou Davida Klimši srovnat na 2:2. Další branka už nepadla a tak šel zápas do prodloužení. Za pět minut se nikdo nedokázal prosadit a tak utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl domácí Zdeněk Jurásek, který tak zajistil oslabenému Hodonínu bod navíc. Azet má po dvou utkáních tři body ze šesti možných. Další zápas čeká naše hokejisty v sobotu proti favoritovi celé baráže, celku Berounských Medvědů.

2. liga východ - 2.kolo st 28.3.18:00
SHK Hodonín - AZ Havířov
0:5
(kontumace)
Branky a nahrávky: 32. Jurásek (Hlavačka, Hollý), 36. Sajdl, rozhodující nájezd Jurásek - 6. Pechanec (Zientek L., Maruna), 49. Klimša (Daneček J., Pavlas). Rozhodčí: Čech - Klein, Skopal. Vyloučení: 9:12, navíc Hlavačka (HOD) 10 minut, Krisl, Kraft a Sztefek (všichni HAV) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1667. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
SHK Hodonín: Šenk - Okuliar, Skočovský, Pokorný, Hlavačka, Horinka, Miklík - Rehuš, Tomi, Kocák, Duchoslav, Bauer, Čavoj, Peš, Charvát, Sajdl, Jurásek, Buřič, Vrba, Hollý.
AZ Havířov: Daneček L. - Machálek, Maruna, Pechanek, Sztefek, Stránský, Zientek L., Klimša, Vydra, Krisl, Kraft, Daneček J., Pavlas, Říčka, Potočný, Zientek M.

Začátek utkání byl oboustranně celkem očekávatelně opatrný. Oba celky přečkaly první vyloučení, ale v šesté minutě hosté svou druhou přesilovku přetavili ve vedoucí branku zápasu. Maruna přihrál Lukáši Zientkovi, Šenk jeho ránu vyrazil k Antonínu Pechancovi a útočník Havířova dopravil puk až za brankovou čáru. Protesty domácích hráčů, že bylo branky docíleno nohou, nebyly vyslyšeny.

Drtiči mohli odpovědět také v početní výhodě, ale Daneček držel svůj tým. V polovině první třetiny vyslal Hlavačka výbornou přihrávkou na zteč Sajdla, ale hodonínský forvard o kousek minul havířovskou svatyni. V závěru úvodní dvacetiminutovky měl velkou příležitost Rehuš, ale Daneček byl opět na správném místě.

Do druhé třetiny šli domácí v početní výhodě čtyř proti třem, která byla následně ještě vylepšena. Ve dvojnásobné výhodě byli domácí blízko vyrovnávací trefě, ale Peše Daneček opět vychytal. Havířovský brankář vychytal v devětadvacáté minutě i Juráska. V polovině základní hrací doby šli za katr v krátkém sledu dva havířovští hokejisté a Drtiči měli opět výhodu o dva hráče.

A tentokrát jim to už vyšlo. Drtiči dlouho kombinovali, až se puk dostal ke Zdeňku Juráskovi, který vymetl levou Dančekovu šibenici. Dvojnásobné přesilovky se pak dočkali i hosté, místo toho, aby si AZet vzal zpět vedení, ujel do brejku Jakub Sajdl a nedal Danečkovi žádnou šanci.

Drtiči mohli v závěru prostřední třetiny odskočit na rozdíl dvou branek, ale Juráskovi sjel v poslední chvíli puk z čepele. Po šesti minutách poslední třetiny byl na trestnou vykázán domácí obránce Škočovský. Oslabení Drtiči zvládli bez úhony, ale chvíli po návratu vyloučeného hodonínského zadáka se Havířov přeci jen dočkal.

Pavlas přihrál před branku Davidu Klimšovi, který procedil puk za Šenkova záda. Do konce šedesáté minuty už žádná branka nepadla a na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení. V něm mohli domácí dvakrát rozhodnout, ale ani Rehuš a po něm Sajdl nedopravili kotouč až za brankovou čáru.

O druhém bodu tedy musely rozhodnout až samostatné nájezdy. První se rozjel hostující Potočný, ale Šenka nepřekonal. Stejně tak na druhé straně neuspěl Sajdl. Druhou sérii načal havířovský Stránský, ale Šenk vytáhl parádní zákrok. Druhým domácím exekutorem byl Zdeněk Jurásek a nejproduktivnější hráč celé druhé ligy trefil přesně do horního rohu. A jelikož Jan Daneček ve třetí sérii na Šenka nevyzrál, získal Hodonín dva body a AZet jeden.

Ohlasy k utkání


Jaroslav Crlík (hlavní trenér SHK Hodonín): Dnes to byla obrovská dřina. Celý zápas se jezdilo nahoru - dolů. Kluci toho mají po dnešku plné brýle. Vytěžovali jsme hlavně první dvě pětky, abychom eliminovali tlak Havířova, který je na tom fyzicky hodně dobře, což se ukázalo v poslední třetině. Do kabiny se vrátil Petr Peš, což byla iniciativa mě a Zdeňka Juráska. Vedení nám v tomhle vyšlo vstříc, za což bych jim chtěl poděkovat. I když byl Petr skoro dva měsíce bez tréninku, tak dnes odehrál výborný zápas a bylo vidět, že jim to se Zdeňkem šlape. Dnes mělo utkání rozhodně větší tempo, než v pondělí v Mostě. Podobné však bylo v tom, že jsme měli opět spoustu šancí, které se nepodařilo proměnit. Ale co se dá dělat. Možná nám chybí trocha toho štěstí. My nemáme co ztratit, ale rozhodně nebudeme odevzdaní. Pořád přeci bojujeme o první ligu. Lidi nás ženou kupředu a hrozně nám to pomáhá. To je něco jiného, než v Mostě, kde byla doslova komorní atmosféra, ve které se těžko hraje. Kluky podpora našich fanoušků hecuje a já bych jim za to chtěl moc poděkovat. Doufám a věřím, že nám fanoušci pomohou i v dalších utkáních.


Jan Daneček (hlavní trenér AZ Havířov): Máme velké problémy se sestavou. Kabinu postihla nějaká viróza a jedenáct hráčů nám přišlo na trénink až o víkendu. V pondělí jsme odehráli těžký zápas s Kláštercem, který nás stal hodně sil. Věděli jsme, že to v Hodoníně bude těžké utkání a jsme spokojeni i s tím bodem. První dvě třetiny jsme nebyli schopni se soupeřem bruslit. Do poslední třetiny jsme to riskli a vyšlo nám to a máme aspoň bod. Momentálně asi, bohužel, na víc nemáme. Přijeli jsme v patnácti lidech, nemohli jsme počítat ani s juniory a já musím klukům za dnešek poděkovat.

Fotogalerie k zápasu
Youtube