AZ Havířov

Havířovská juniorka podlehla Liberci 2:4

Josef Nudera | 20.11.2010

Havířov se v dalším kole utkal proti Liberci. Pod Ještědem se dostal do vedení AZet brankou Antonína Pechance. Liberec ovšem dokázal zápas otočit a vést 2:1, ale Havířov vyrovnal zásluhou Brezaniho. Třetí třetina ale znovu rozhodla o tom, že Havířov nevytěžil ze zápasu ani bod a opět se radoval soupeř, tentokrát Liberec. Další zápas odehraje Havířov doma s týmem Olomouce, v pondělí od 18:00 hodin, přijďte povzbudit domácí juniory.

Extraliga junioři - 25.kolo so 20.11.
Bílí Tygři Liberec - AZ Havířov
4:2
(1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Miškovský (Kedršt, Karlík), 29. Miškovský, 43. Jonák (Skalický), 44. Bittner (Jonák) - 8. Pechanec (Zientek), 32. Brezani (Pechanec). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Bílí Tygři Liberec: Alexa - Kraus, Lacek, Dám, Říha, Pánek, Karlík, Sobotka - Skalický, Bulíř, Jonák - Kedršt, Miškovský, Jánošík - Valášek, Mulač, Jiřků - Morong, Bittner.
AZ Havířov: Zelenka - Duda, Zientek, Peslar, Lešiga, Krause, Jindřich, Marek - Mráz, Pechanec, Brezani - Mach, Smuž, Puffer - Miczek, Číp, Včíslák.

Liberečtí se nacházejí v momentálně úplně odlišné herní situaci než Havířov, který prohrál posledních osm duelů. Od první vteřinky zápasu ale byli lepší paradoxně hosté, kteří okamžitě zahřáli výstroj domácího brankáře Alexy. Nápor byl nakonec korunován brankou, když se v přesilové hře pět na čtyři nadvakrát prosadil střelou na lapačku Antonín Pechanec – 0:1. Branka ale zřejmě vlila příliš velké uspokojení na hole Havířova a jeho hráči přestali bruslit.

Druhou část zápasu načali lépe opět hosté, ale dlouho to netrvalo a zase přenechali iniciativu domácímu celku. V šestadvacáté minutě vybídl ke skórování Jonák Bulíře, ale Zelenka si jeho šťouchaný pokus mezi betony pohlídal. Do vedení tak šli Liberečtí až o tři minuty později a opět se do střelecké listiny zápasu zapsal autor prvního severočeského gólu. Daniel Miškovský objel havířovskou branku, Zelenka jeho první pokus vyrazil k čekajícímu tygřímu útočníkovi, který nikým neatakován měl moře času a uklidil puk nad rameno brankáře Slezanů – 2:1.

Vedení modrobílých ale netrvalo dlouhou. Dvouminutový nápor ukončil střelou do vinglu Mario Brezani, který využil toho, že brankář Alexa nic neviděl – 2:2. Blíže ke třem bodům mohla posunout Bílé Tygry následná přesilová hra, ale muzikál spálených šancí jim potřebnou branku nepřinesl. Bulíř a Jonák shodně nedokázali překonat dobře se na čáře pohybujícího Zelenku. Naopak mohli při nedůslednosti v obraně inkasovat. Smuž s Brezanim najížděli v tandemu 2 na 1, ale druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Do konce periody už ale kraloval jen domácí mančaft. Zelenka nejdříve vychytal střelu Bittnera na lapačku a o pár vteřin později si vyslechl tón pravé tyče, kterou rozezvučel Valášek.

Havířovští jako kdyby nechali všechny své hokejové síly v kabině, protože v úvodu dvacetiminutovky to z jejich strany bylo bídné. Nejdříve hostující obrana špatně rozehrála a Miškovský mohl zkompletovat hattrick, ale Zelenku z blízka nepropálil. Poté Bulíř vybídl ke skórování Jonáka, ale ten z metru netrefil puk do potřebného místa. To ovšem Víta Jonáka nemuselo dlouho mrzet, protože dostal další pas před slezskou bránu, když mu gól na stříbrném podnose připravil tentokrát Skalický a pro libereckého útočníka už bylo snadné trefit volné místo – 3:2. O dvaaosmdesát vteřin na to bylo na ochozech Svijanské haly ještě veseleji. Ladislav Bittner si zaklepal zcela osamocený před brankou Havířova hokejkou o led, dostal přesný pas od Jonáka a s přehledem ho uklidil mezi Zelenkovy betony – 4:2. Jonák byl při chuti a o další minutu později naservíroval gól Kedrštovi, ten ale poslal touš do stropu. Hostujícím hra se rozpadla, což potvrdil i sólem Bulíř, který si prohodil Jindřicha, ale bekhendem už nestačil uklidit puk za záda gólmana. Na uklidňující tříbrankový náskok mohl zvýšit po příhře Kedršta Jánošík, ale sám trestuhodně netrefil skoro prázdnou havířovskou svatyni.

Liberec kontroloval hru, ale začal hrát příliš pasivně a málem se mu to vymstilo. Miczek se dostal k odraženému puku severočeskou obranou a Alexa odvrátil gól jen špičkou lapačky. Do závěrečného náporu se ale hosté nedostali a to hlavně proto, že neustále plnili trestnou lavici. Liberec tak získal po vydřené výhře 4:2 tři cenné body.

Ohlasy k utkání


Petr Haken (Liberec): „Bylo to pro nás dnes hrozně těžké utkání. Soupeř dnes bojoval až do šedesáté minuty a vůbec nám situaci neulehčil. Chtěl bych dnes vyzdvihnout výkon celého mužstva jako celek, protože týmový výkon dnes jednoznačně zvítězil. Nám se podařilo utkání zlomit ve třetí třetině, kdy soupeři možná trošičku docházela síla. Nás to také stálo spoustu sil, ale mužstvo chtělo dnes hrozně moc zvítězit.“


Jan Křivohládek (Havířov): „Zápas se mi hodnotí velice těžce, protože jsme dnes nebyli vůbec horším týmem. Snažili jsme se hrát aktivně, což domácím dělalo problémy. Před nástupem do třetí třetiny jsme hráče upozorňovali, aby hru zrychlili, zjednodušili a nedrželi puk dlouho na holi. Liberec je v momentálně úplně jiné situaci než my. My musíme a oni můžou. Naše chyby rozhodly.“

Youtube