AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet se deseti brankami prostřílel až do semifinále!

Matěj Juřík | 27.03.2024

Ve třetím utkání čtvrtfinálové série proti Novému Jičínu se hráči Havířova prosadili rovnou desetkrát a před 1587 diváky využili první příležitost zisku místenky do semifinálových bojů. Pětibodový večer zažil David Klimša, který měl jednou brankou a čtyřmi gólovými přihrávkami lví podíl na vyřazení Nového Jičína z vyřazovacích bojů.

2. liga - 0.kolo st 27.3.17:30
AZ Havířov - HC Nový Jičín
10:1
(3:0, 4:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Spratek (Klimša, Bednář), 12. Apolenář (Ćmiel, Vosátko), 18. Spratek (Kunc, Kratochvil), 29. Karafiát (Klimša, Křivohlávek), 31. Bednář (Kunc, Spratek), 32. Karafiát (Klimša), 33. Apolenář (Ficek, Franek), 44. Křivohlávek (Klimša, Kunc), 47. Ćmiel, 60. Klimša (Ščurek, Ševčík) – 46. Olesz (Škarka, J. Holáň). Rozhodčí: Šudoma, Schenel – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1587. Průběh utkání: 3:0, 4:0, 3:1.

AZ Havířov: Šimonů (Sachr) – Kunc, Michálek, Valenta, Ševčík, Ficek, Vosátko, Ščurek – Karafiát, Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Haas (C), Franek – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Mrva (A), Ćmiel, Antoníček – Apolenář.
HC Nový Jičín: Klimek (33. Hořejší) – Gřesík, Báchor, J. Hruška I, D. Holáň, Dudáš, J. Holáň, D. Kafka – Hilšer, Chmel, Maliník (A) – Konečný, J. Sluštík (A), Hudeček – Berka, Olesz, Gebauer (C) – Škarka, Handl, M. Fišer.

Lepší vstup do utkání měli domácí borci, kteří si již od samého začátku vytvářeli četné šance a soupeře ke kotouči prakticky vůbec nepouštěli. Tento dobrý nástup proměnil v gól v sedmé minutě Daniel Spratek, kterému puk zpoza brány, poté co zmátl brankáře Klimka i celou obranu Nového Jičína, naservíroval k levé tyči David Klimša a Havířov tak využil svou první přesilovku v zápase. Ve dvanácté minutě po vyhraném souboji u mantinelu posunul David Vosátko kotouč před bránu na Matouše Ćmiela, jehož střela sice prošla skrze brankáře Klimka, nikoli ale až za brankovou čáru, o to se postaral až Jakub Apolenář. Necelé tři minuty před koncem třetiny se podruhé v utkání prosadil Daniel Spratek, který po přihrávce od Marcela Kunce vymetl pravý horní roh Klimkovy brány. Po první periodě tak světelné tabule ukazovaly stav 3:0.

AZet ve své hře pokračoval i v druhé části. V té se jako první gólově prosadil Jiří Karafiát, který pohotově zareagoval na odražený kotouč a střelou mířenou ke vzdálenější tyči překonal brankáře hostí. Ani ne za dvě minuty Havířov bleskově využil přesilovou hru, když Daniel Spratek vyhrál vhazování pro Marcela Kunce a ten puk posunul na Lukáše Bednáře, který si vybruslil na kruhy a příklepem překonal Klimka. Jen o 73 vteřin slavili domácí fanoušci zase, David Klimša totiž před bránou našel volného Jiřího Karafiáta, ten si ještě s Klimkem ještě trochu pohrál a nakonec mu puk uklidil střelou mezi betony až do brány, Karafiát tak zapsal svůj druhý gól večera. Na konci skvělé souhry Tomáše Franka a Dominika Ficka stál Jakub Apolenář, který svou druhou brankou a celkem sedmou brankou zápasu vyhnal z brány Nového Jičína Jakuba Klimka, kterého nahradil Filip Hořejší. Ten ale až do konce třetiny gól neobdržel, do třetí dvacetiminutovky tak oba týmy vstupovali za stavu 7:0.

Ve třetí části si svěřenci trenéra Jiřího Raszky zkušeně pohlídali vedení zajišťující postup. Ani ne čtyři minuty po startu třetí periody se trefil Jan Křivohlávek, tomu puk přihrál David Klimša. Ani hosté ale nezůstali bez branky, za Ďábli se prosadil veterán Rostislav Olesz, který svou ránu umístil k levé tyči. Na tuto branku ale Havířov rychle zareagoval, o 59 vteřin později získal puk Matouš Ćmiel přebruslil s ním střední pásmo, z levé strany se natlačil před bránu a bekhendem zasunul kotouč za Hořejšího beton. Devět sekund před koncem pak naplnil přání skandujících domácích fanoušků David Klimša, který zaokrouhlil počet gólů AZetu na rovných deset branek. Po utkání, které skončilo 10:1 a celkové výhře 3:0 v sérii proti Ďáblům z Nového Jičína se tak Havířov stal prvním postupujícím týmem do semifinále 2. ligy!

Ohlasy k utkání



Fotogalerie k zápasu
Youtube