AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci poprvé padli, ztratili nájezdy s Frýdkem-Místkem

Josef Nudera | 17.11.2023

Sváteční odpoledne patřilo v Havířov Regionální lize dorostu, ve které se domácí AZ Havířov utkal s HC Frýdkem-Místkem. Utkání bylo zpočátku bez větších šancí. Poprvé se dokázal jeden z týmů prosadit až na začátku druhé třetiny, když se radoval Havířov po zakončení Richarda Kanicha. Hosté pak dokázali na začátku třetí třetiny srovnat a tento stav vydržel, i přes obrovské množství šancí ve třetí třetině, až do konce. Za stavu 1:1 se tedy šlo rovnou na samostatné nájezdy. V nich padla jediná branka, kterou dali hosté. Díky tomu si tak z Havířova odvezli dva body. AZet poprvé v sezoně padl.

Regionální liga dorostu - 13.kolo pá 17.11.15:00
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
1:2sn
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Kanich (Burgert) – 41. Quitt (Zhuk), rozh. náj. Socha. Rozhodčí: Tomeček – Konieczny, Chamrád. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

AZ Havířov: Kozel – Vudarčík, Burgert (C), Mikl, Kůrka, Bystroň, Barteczek, Brecher – Bolek, Vrůbel, Michalík, Šebesta, Kajzar, Kanich, Šlampiak (A), Ptáček
HC Frýdek-Místek: Flok – Mitura, Káňa, Stareček, Šilon, Knopp (A), Chýlek, Gerlich – Quitt, Czylok, Lýsek, Socha, Zhuk, Malý, Mikunda, Bongilaj, Balwar, Urbačka

Utkání mezi Havířovem a Frýdkem-Místek nenabídlo v první polovině úvodní třetiny žádné velké šance, oba týmy se spíše oťukávaly. V polovině třetiny se dařilo hostům být více na puku a hrát aktivně, což vyvrcholilo v šanci Kryštofa Sochy, která ale skončila na brankáři Kozlovi. Ve 14. minutě dokázal ujet v oslabení domácí Ptáček, ale na zakončení neměl moc času a nebylo tak moc přesné.

O minutu později se dokázal dostat hostující Bongilaj k dorážce, kdy skončil puk mezi betony Kozla. Netrvalo to dlouho a hosté mohli poprvé inkasovat po hrubé chybě v rozehrávce. Tu ale Havířov vyřešil pouze střelou do Floka.

Ve 23. minutě jsme viděli první branku utkání. Adam Burgert nahrál puk Richardu Kanichovi, který se dokázal prokličkovat šikovně mezi obránci a zakončit na zadní tyčku – 1:0. Velkou šanci měli hosté ve 29. minutě, když dostal přihrávku za obranu Jan Urbačka, ujel, ale jeho zakončení vytěsnil Kozel levým betonem. O minutu později ohrozil Kozla Czylok, ale i jeho střelu havířovský brankář pokryl.

Hosté pokračovali v dobrém výkonu a ve 37. minutě opět výrazně ohrozili Kozla. Nicolo Quitt mířil nad rameno havířovského brankáře, ale Kozel se dokázal dobře postavit a puk tělem vytěsnit nad branku. V předposlední minutě druhé třetiny jsme viděli pohlednou akci na jeden dotyk mezi Burgertem a Šlampiakem, ale druhý jmenovaný zamířil střelu pouze do betonů pohotového Floka.

Po dvou třetinách vedl Havířov nad Frýdkem-Místkem 1:0.

Ve 41. minutě se podařilo hostům srovnat na 1:1. Nicolo Quitt se dokázal velmi rychle zorientovat po několika odrazech puku a zametl do po ledě za záda Kozla. Ve 45. minutě měl Socha obrovskou šanci, střílel na odkrytou branku, ale Kozel se famózně přesunul a betonem puk vyrazil. Třetí třetina byla celkově hodně zajímavá a na šance velmi bohatá, zároveň to už na ledě trochu jiskřilo. V 54. minutě ujel sám na Floka Matěj Ptáček, ale Flok se dokázal natáhnout a lapačkou ukradnou téměř jasný gól. V 57. minutě další samostatný únik, tentokrát hostujícího Quitta vychytal Kozel.

Závěr třetí třetiny byl hodně zajímavý, oba týmy měly přesilovku, ale ani jeden ji nevyužil. Po 60 minutách byl stav utkání 1:1 a následovaly nájezdy. V nich se jako jediný prosadil hostující Kryštof Socha a rozhodl tak o zisku bonusového bodu. Frýdek-Místek je tak zatím jediný tým, který Havířovu vzal nějaké body.

Po podání rukou se na ledě ještě strhla poměrně velká mela. Vytvořilo se několik dvojic, které se porvaly. Situaci se nakonec podařilo uklidnit.

Youtube