AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost bere další tři body

Klára Bártková | 28.09.2023

První utkání nového ročníku sice dorost zvládl díky skóre, které je typické spíše pro fotbal. Dnes se však svěřenci Marka Pavlačky prezentovali lépe a Frýdek-Místek porazili 5:2, proto si do tabulky připsali další tři body.

Regionální liga dorostu - 2.kolo čt 28.9.18:00
HC Frýdek-Místek - AZ Havířov
2:5
(0:3, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Urbačka (Káňa, Quitt), 39. Sak (Mikunda) – 7. Vrubel (Czerný), 14. Vrubel, 20. Kubálek (Bystroň, Czerný), 37. Kůrka, 40. Kůrka (Kajzar). Rozhodčí: Mikler - Molin, Puczok. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Frýdek-Místek: Šrubař — Urbačka, Sak, Káňa, Stareček, Knopp, Mitura — Quitt, Czylok, Lýsek, Socha, Kolebáč, Machovčák, Malý, Mikunda, Bongilaj, Balwar, Gerlich
AZ Havířov: Kozel — Vudarčík, Burgert, Kůrka, Bystroň, Kubálek, Brecher — Vrubel, Bolek, Lacina, Šebesta, Michalík, Bialy, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak, Ptáček

Havířovští dorostenci vstoupili do druhého zápasu sezóny 2023/24 hodně dobře, už v první třetině si totiž vypracovali třígólový náskok, o který se dvěma brankami zasloužil Matouš Vrubel, jeden gól pak přidal Dominik Kubálek0:3.

Po třiceti sekundách druhé třetině se sice ozvali i domácí, za které pálil Jan Urbačka1:3, jenže pak opět skórovali hosté z Havířova, Jakub Kůrka zvýšil na 1:4. Avšak skóre se znovu měnilo za malou chvíli, kdy za frýdecké Rysi odpovídal Artem Sak2:4.

Poslední branku přidal v čase 39:17 havířovský Jakub Kůrka - 2:5, který přidal svou druhou branku v zápase a pomohl k tomu, aby si AZet v klidu dokráčel za vítězstvím.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dneska nás čekal těžký zápas s jedním z hlavních aspirantů na nejvyšší příčky v naší skupině. Důležité bylo, že si to všichni hráči tento fakt uvědomovali a k zápasu přistoupili až na pár výjimek opravdu zodpovědně. První třetinu jsme rozehráli dobře, vytvořili si tříbrankový náskok, který jsme následně udržovali soustředěným výkonem, hodně nám pomohl také brankář, který až do poslední sirény předváděl důležité zákroky. To byl základ k tomu, abychom si z Frýdku-Místku odvezli velmi důležité a cenné tři body. Nicméně stále jsou v naší hře rezervy a do výkonů z některých přátelských utkání nám stále něco chybí, zatím si však hráči zaslouží pochvalu, protože z obou těžkých zápasů jsme vybojovali plný zisk.

Youtube