AZ Havířov

Junioři nestačili doma na Třemošnou

Josef Nudera | 17.11.2023

Juniorka AZ Havířov se o státním svátku střetla s Třemošnou, která se aktuálně veze na vítězné vlně, což nakonec potvrdila i na havířovském ledě. Hosté se dokázali postupně dostat až do vedení o tři branky. Havířov dokázal reagovat až ve druhé třetině, ale hosté do druhé přestávky ještě jednou udeřili. Havířov se ve třetí třetině snažil co to šlo, ale na více než na jednu branku to už nebylo. AZet zkusil i hru bez brankáře, ale tři body si odváží Třemošná.

Liga juniorů - 15.kolo pá 17.11.18:30
AZ Havířov - HC Meteor Třemošná
2:4
(0:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Konesz (Toma, Valouch), 54. Siekierka (Lipka) – 6. Sieger (Šmíd, Krasanovský), 20. Fábera (Kaiser, Baníšek), 23. Skala, 35. Pluhař (Le, Reiser). Rozhodčí: Hranoš – Bartek, Hladík. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 123. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

AZ Havířov: Münch – Juřík, Maršálek, Valouch, Bortoli, Ćmiel, Kreutz, Kalina (A) – Kubečka, Konesz, Vizváry, Zálesňák, Middleton (A), Kolat (C), Toma, Žák, Siekierka, Lipka, Apolenář, Bielesz
HC Meteor Třemošná: Bašta – Tran Le, Matoušek, Malý, Holubec, Prošek, Skala (A) – Reiser, Routa, Krasanovský (C), Baníšek (A), Fábera, Sieger, Pluhař, Šmíd, Kaiser

Zápas mezi Havířovem a Třemošnou začali lépe hostující junioři. V 6. minutě dokázali využít zaváhaní domácí v pásmu, zpoza branky šel puk na hůl Jakuba Siegera, který z prostoru mezi kruhy prostřelil Müncha nad levý beton – 0:1.

Havířov zkoušel pozornost brankáře Bašty spíše střelami z větší vzdálenosti. Za to hosté měli v 10. minutě velkou šanci. Krasanovský si dokázal obhodit obránce a projít až do zakončení, které Münch dokázal i s problémy pokrýt. V dalším průběhu první třetiny jsme opět viděli bojovnost Havířova, ale střely pouze od modré, jako například ty z hokejek Kolata nebo Lipky.

V poslední minutě dostal puk na hokejku Dominik Fábera, projel do šance, a i když byl ve velkém úhlu, našel mezeru mezi tyčkou a tělem brankáře Müncha – 0:2. Nešťastný moment pro havířovského brankáře i celý tým, ale Třemošná si šla pro tento gól, tak nějak naproti.

Dvoubrankovou ztrátu se pokusil Havířov stáhnout ve druhé třetině. A na jejím začátku byl hodně aktivní. Nejprve se dostal do šance Midldeton, po něm Juřík, ale ani jednomu se nepodařilo Baštu překonat. Ve 23. minutě sice hrál Havířov přesilovku, ale obdržel v ní branku. Dokonce branku, která se jen tak často nevidí. Z vlastního obranného pásma z pravého kruhu napřáhl Tomáš Skala a tvrdý příklepem prostřelil Müncha, kterému se puk vykutálel až do branky – 0:3.

Ve 27. minutě se dočkal Havířov své první branky, když využil přesilovku. Od modré vystřelil Valouch, jeho střelu tečoval před bezmocným Baštou Filip Konesz – 1:3. Po této brance se dlouho čekalo na nějakou větší šanci, ale byli to opět hosté, kteří udeřili. Jakub Pluhař se ve 35. minutě natlačil do zakončení a prostřelil Müncha nejspíše mezi betony – 1:4.

Do kabin se tak po druhé třetině šlo za stavu 1:4 pro hosty z Třemošné.

Třetí třetina nabídla ještě zajímavý hokej. AZet se snažil snížit, aby se dostal do kontaktu se soupeřem. Největší šanci měli domácí v 50. minutě, když jel Kubečka a Vizváry zcela sami na brankáře hostů, ale situaci překombinovali a branka z této akce nebyla. Havířov si ale spravil chuť v 54. minutě, když vyhrál těžký souboj u mantinelu Jakub Lipka a nahrál puk před brankou stojícímu Mateuszi Siekierkovi, který dorazil puk za Baštu – 2:4.

Branka Havířov nakopla a měl několik šancí na další. Nejprve vychytal ve velké šanci Bašta Middletona, následně pokryl i samostatný únik Siekierky. To byly klíčové zákroky zápasu, jelikož se už pak Havířov nepodařilo brankáře hostů překonat. Havířov to sice v závěru zkusil v šesti, ale z výhry se radovali hosté. Třemošná natáhla vítěznou šňůru, Havířov bohužel protáhl tu, kdy čeká na výhru.

Youtube