AZ Havířov

Junioři nestačili na Porubu

Klára Bártková | 06.10.2023

Havířovské juniory čekal v pátek večer zápas proti Porubě. Svěřenci Jana Křivohlávka sice v utkání chvíli vedli, nakonec však se svým soupeřem krok udržet nedokázali, a tak si připisují další porážku.

Liga juniorů - 7.kolo pá 6.10.18:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
3:6
(1:1, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Toma (Ćmiel, Valouch), 23. Ćmiel (Žák, Zálesňák), 56. Siekierka (TS) – 7. Hansel (Martiňák), 27. P. Sobol (Hansel, Koida), 29. Kosina (Khromyshyn), 37. Šťastný, 43. Hansel, 45. Dobša (P. Sobol, Hansel). Rozhodčí: Hranoš - Konvička, Smetková. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6.

AZ Havířov: Maňásek – Maršálek, Kalina (C), Brančík, Kreutz, Ćmiel, Bortoli, Valouch, Juřík – Toma, Barnošák, Zálesňák, Vizváry, Jarolím, Lipka, Žák, Siekierka (A), Kubečka, Bielesz, Konesz
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Karal, Janeček (A), Bodnar, Činčala, Telnov, Shevchuk, Kosina – Šťastný, Šindler, Hansel, Skřipčák (C), Koida, P. Sobol, Matějka, Martiňák, Šrubař, Khromyshyn, Dobša, Rigo

Junioři AZetu ve dvou posledních duelech nebodovali, a tak se o to chtěli pokusit dnes. Jenže hned na začátku to byli hosté, kteří si vypracovali velice dobrou příležitost, jeden z porubských hokejistů totiž proklouzl až před bránu, kde skvěle zasáhl Maňásek, na dorážku už se natahovat nemusel, neboť letěla mimo. 

Ovšem za pár chvil už se hosté radovali, Tomáš Hansel vybojoval ve středu hřiště puk, protáhl se před Maňáska, kterého z bezprostřední blízkosti překonal – 0:1. Havířovské oslabení domácí ubránili, naopak Porubě se to nepovedlo, a tak AZet v čase 12:55 vyrovnal, když z mezikruží zakončoval Jakub Toma1:1.

Skóre se mohlo hodně rychle měnit, neboť Poruba opět zahrozila, a to když se dostala do přečíslení. Maňásek ale znovu předvedl dobrý zákrok, kterým zneškodnil střelecký pokus Hansela. První třetina toho více nenabídla, a tak se do kabin odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Havířovským se vstup do druhé periody povedl a nádhernou akcí převrhli vedení na svou stranu. Úplně osamocený Marek Ćmiel se nacházel před brankou, kde si položil gólmana a doklepl puk do brány – 2:1. Nicméně Poruba rychle odpověděla, v přesilové hře se puk dostal na hokejku Petra Sobola, který nedal Maňáskovi šanci – 2:2

Početní výhodu využili hosté i vzápětí, tentokrát to byl Daniel Kosina, který rozvlnil síť havířovské branky – 2:3. Porubští pokračovali v aktivní hře, z čehož vyplynula další branka, úplně nečekaně se puk odrazil k Tomáši Šťastnému, který zakončením pod vyrážečku překonal domácího brankáře – 2:4

Hosté přidali ještě dva góly, nejdříve se z rychlého protiútoku prosadil Tomáš Hansel2:5, po následném přečíslení pálil Denis Dobša2:6. Přece jen se skóre měnilo ještě jednou. Mateusz Siekierka byl faulován, a tak došlo na trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný hráč a Drabčík si s jeho zakončením neporadil – 3:6. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou byla k vidění ještě jedná nebezpečná akce, hosté ji sice využít nedokázali, i tak si ale odvezli všechny tři body. 

Youtube