AZ Havířov

Další hattrick Vizváryho a další výhra. Juniorka uspěla i proti Chrudimi

Klára Bártková | 24.09.2023

V poslední zářijovou neděli bylo na programu další kolo Ligy juniorů. Ve 14:00 vyjeli svěřenci Jana Křivohlávka proti Chrudimi, té se zatím v sezóně moc nedařilo. I tak to ale byli hosté, kteří otevřeli skóre zápasu, nicméně pak srovnal Vizváry, který si znovu, stejně jako v posledním zápase, připsal hattrick. I přes snížení z chrudimských hokejek nakonec domácí tři body ubojovali.

Liga juniorů - 4.kolo ne 24.9.13:00
AZ Havířov - HC Chrudim
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Vizváry (Valouch), 23. Vizváry (Jarolím, Ćmiel), 37. Vizváry (Zálesňák, Jarolím), 45. Kolat (Middleton, Lipka) – 6. Kantor (Turena, Matýs), 39. Černý (Hemský). Rozhodčí: Pavel — Bartoň, Veselý. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

AZ Havířov: Maňásek – Maršálek, Kreutz, Kalina (A), Ćmiel, Bortoli, Valouch, Juřík – Toma, Barnošák, Kolat (C), Middleton (A), Zálesňák, Lipka, Konesz, Žák, Siekierka, Jarolím, Bielesz, Vizváry
HC Chrudim: Pithart – Straka, Sopoušek, Vašek, Dvořák, Kubišta, Šmerda – Matýs (C), Hemský, Novák (A), Pilař, Černý, Bartoň, Prostřední, Turena, Kantor, Chvojka

Utkání prvního celku s posledním začalo hodně pěknou akcí Barnošáka, po jeho střele se kotouč pohyboval hodně blízko u brankové čáry a trvalo docela dlouhou dobu, než hostující brankář zasáhl. Jenže za malou chvíli došlo k vyloučení na domácí straně a hosté toho využili už po desíti vteřinách, Turena totiž přihrál na pravou stranu úplně volnému Tadeáši Kantorovi, který už jen doklepl puk do brány – 0:1

Aktivita hostujících hráčů se po vstřelené brance o něco zvýšila a Maňásek měl co dělat, aby vyrazil hodně nepříjemnou střelu z Kubištovy hokejky. Početní výhodu si mohli zahrát také domácí, jenže nic nebezpečného v ní nevymysleli. Pak se před hostující brankou znovu objevil Barnošák, jenž ale zakončil jen do připraveného brankáře, slibně vypadala i akce na druhé straně, nicméně Bartoň branku o kousínek minul. Minutu a půl před první sirénou začal úřadovat domácí Richard Vizváry, ten se krásnou trefou trefil nad rameno chytajícího Pitharta – 1:1.

I když to byli hosté, kteří se postarali o první nebezpečnou akci druhé třetiny, lépe do ní vstoupili domácí. Znovu se v čase 22:27 prosadil Richard Vizváry2:1. Hned nato mohla padnout další branka, ale Bieleszovo zakončení z první nakonec Pithart vyrazil. Do další příležitosti se dostal Toma, jenž nasadil takové tempo, kterým přebruslil hostující obranu, jenže chrudimský brankář znovu zasáhl, i když si nebyl úplně jistý. Převaha Havířova se ale projevovala víc a víc, svůj hattrick zpečetil v čase 36:26 Richard Vizváry3:1. Přišla však i odezva z druhé strany, protože hosté snížili, když pálil Marek Černý3:2.

Poslední třetina byla hodně rozkouskovaná, došlo k několika vyloučením a gólově už se prosadili jen domácí, bylo to ve 45. minutě, kdy si po předchozí neúspěšné akci Dominik Kolat zpracoval puk podle představ a zvedl ho za záda hostujícího brankáře – 4:2. Právě střelec čtvrté branky mohl udeřit ještě dvakrát, ale v obou zmiňovaných situacích Pithartovi pomohla tyč. 

Ohlasy k utkání


Lukáš Hökl (asistent trenéra AZ Havířov): Dneska to byl velmi náročný zápas, protože soupeř měl svou kvalitu. Náš výkon v první třetině působil hodně ospale, ale naštěstí soupeř byl ještě v autobuse… O první přestávce jsme si řekli své, že se soupeř určitě probere a začne být nepříjemný v bruslení, na tom jsme tedy zapracovali a dostali se do dvougólového vedení. Soupeř sice ke konci druhé dvacetiminutovky snížil na 3:2, ale poslední třetinu jsme zvládli hodně dobře po taktické stránce, pak jsme navíc díky využité přesilové hře odskočili na 4:2 a zápas už jsme kontrolovali. Kluci zaslouženě vyhráli a udrželi 3 body v Havířově.

Youtube