AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z posledního venkovního utkání základní části bere AZet tři body

Klára Bártková | 06.03.2024

Ve středeční podvečer čekalo havířovské hokejisty předposlední utkání základní části proti Opavě, které bylo na programu od 18:00 v krnovské Krystal aréně, kde Slezan v tomto ročníku hraje svá domácí utkání. AZet v něm až do 48. minuty držel dvoubrankové vedení. Pak sice domácí snížili, nicméně vyrovnat už nedokázali, zatímco Havířov přidal ještě třetí branku.

2. liga - 43.kolo st 6.3.18:00
HC Slezan Opava - AZ Havířov
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Beránek (Häring, Adamec) – 6. Spratek (Klimša, Franek), 22. Spratek (Franek, Bednář), 60. Franek (Bednář, Mrva). Rozhodčí: Kapitanov – Rychlý, Návrat. Vyloučení: 3:6, navíc Beránek (OPA) a Michálek (HAV) oba 5 min.. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 277. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Slezan Opava: Slíž – Ervasti, Foltýn, Pachula, Lehotský, Jak. Ludvík, Adamec – Krejsa, K. Stuchlík (C), Hendrych – Vojtovič (A), Kotásek, Beránek (A) – Káňa, Kadula, Buršík – Häring, Brada, Štindl – Vašenka, Wendelin
AZ Havířov: Šindelka – Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta (A), Vosátko, Ficek, Ščurek – Klimša (C), Křivohlávek, Karafiát – Franek, Pavlík, Bednář – Pawliczek, Spratek, Tvrdý – Antoníček, Ćmiel, Apolenář – Mrva (A)

Začátek středečního duelu byl hodně opatrný z obou stran. K vidění sice byla nějaká nahození, nicméně na větší šance si diváci museli počkat. Když ale v polovině páté minuty došlo k vyloučení na domácí straně, najednou začal hrát Havířov o něco nebezpečněji. Franek si nejdříve zpracoval přihrávku zpoza brány a zamířil vedle. O pár chvil později už ale AZet přesilovou hru přece jen využil, když Daniel Spratek z předbrankového prostoru dorazil puk za chytajícího Slíže – 0:1

Ještě do konce první periody měl AZet další šance na zvýšení svého vedení. Třeba Apolenář s Antoníčkem šli do přečíslení dva na jednoho, avšak po zakončení druhého jmenovaného zazvonila jen tyč brány. Ta pak Opavě pomohla ještě jednou, když od modré střílel Mrva. I když měl Havířov jasnou převahu, domácí mohli chvíli před první sirénou srovnat. Střelu Vašenky totiž Šindelka vyrazil jen tak tak.

O první útočnou akci prostředního dějství se postarala Opava, jenže Krejsa po přihrávce Brady nemířil přesně, a tak Šindelka žádnou práci neměl. O pár chvil později už havířovský brankář mohl slavit se svými spoluhráči, kteří přidali druhou trefu. Opavská defenziva si mezi kruhy vůbec nepohlídala Daniela Spratka, který tak střelou nad beton zvýšil havířovské vedení – 0:2. Fanoušci pak sice ještě mohli sledovat opavské přečíslení a dobrou šanci AZetu, nicméně změny skóre už se ve druhé třetině nedočkali.

Do poslední části nastoupili o něco akčněji domácí, kteří několikrát ohrozili havířovskou klec. V čase 47:41 se jim tento tlak podařilo využít a střelecký pokus Häringa tečoval do brány Adam Beránek1:2. Byť měla Opava hodně blízko k vyrovnání, tak nakonec zůstala jen u jediné vstřelené branky. Naopak AZet necelou minutu před koncem upravil na 1:3. Bednář totiž posunul puk na Tomáše Franka, který předvedl několik kliček a zakončil nad beton.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Opava hraje o hodně, pořád bojují o třetí místo a tady doma hrají vždycky dobře. Byl to náročný zápas. My jsme chtěli hrát zodpovědněji, což se nám většinu času dařilo, jenže pak tam bylo na můj vkus hodně individuálních chyb a toho soupeře jsme dostávali do hry. I těch vyloučení na naší straně bylo docela dost, což jim hodně pomohlo.

Zítra se na webu můžete těšit na mnohem delší rozhovor s hlavním koučem, řeč byla hlavně o blížícím se play off. 

Youtube