AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci si z Břeclavi vezou bod

Lukáš Jandora | 03.03.2023

K dalšímu utkání vyrazili havířovští dorostenci do Břeslavi, která byla dle postavení v ligové tabulce mírným favoritem. Tuto roli hráči z jihomoravského města potvrzovali od úvodních minut utkání, přesto o body museli bojovat do poslední vteřiny, protože havířovští svou kůži nedali lacino... I přesto, že proti nim stál gólman, jehož jméno je nyní nejskloňovanějším jménem planety.

Liga dorostu - 35.kolo pá 3.3.15:00
HC Břeclav - AZ Havířov
3:2p
(2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Marek, 5. Huleja (Kočica, Vaculík), 61. Burian (Čermák) - 37. Ščerba (Kósa), 60. Barnošák (Morillas, Bielesz). Rozhodčí: Blaha - Šobáň, Lainka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Břeclav: Putin - Nemrava, Kaňa, Burian, Voráč - Medrický, Zálesňák, Gakhramanov, Prchal, Čermák, Marek, Paták, Vaculík, Kočica, Suchyňa, Šťastný, Huleja
AZ Havířov: Žbánek - Burgert, Beleš, Jurček, Šenkyřík, Barnošák, Szarowski, Krpec, Bortoli - Kósa, Ptáček, Bielesz, Makula, Jarolím, Ščerba, Morillas, Konesz, Lacina

Domácí Břeclavané vstoupili do utkání impozantně. Hosté se prakticky ještě ani nerozkoukali a Žbánek lovil dvakrát kotouč ze své svatyně. Ve 4. minutě vstřel svůj druhý gól v sezóně Tomáš Marek - 1:0, aby jen o 50 vteřin později se svou premiérovou brankou v ročníku prosadil po příhrách Kočici a Vaculíka Marek Huleja - 2:0. Ani jeden z týmů potom v průběhu třetiny nevyužil přesilovou hru a tak skóre se před prvním odchodem hráčů do kabin už neměnilo.

Ve 37. minutě se konečně prosadili i havířovští, Marcus Kósa našel Adama Ščerbu, který překonal do té doby dobře chytajícího jmenovce ruského prezidenta - 2:1

Nesmírně dramatické bylo utkání až do samého závěru normální hrací doby, protože jen 12 vteřin před koncem základní hrací doby se prosadil Bruno Barnošák, který si připsal svou 12. branku v sezóně - 2:2. Asistencemi se na gólu podíleli Morillas a Bielesz, pro kterého to byla už sedmadvacátá gólová přihrávka v sezóně! 

Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách příliš dlouho netrvalo, po osmnácté v sezóně se z branky radoval břeclavský Kristian Burian, který se tak postaral o to, že druhý bod zůstal u rakouských hranic - 3:2

Havířovští dorostenci tak bohužel nenavázali na dvě těsné výhry z předchozích dvou zápasů, v posledním kole základní části se v neděli představí na domácím ledě proti Chrudimi. 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dneska jsme měli jasný cíl, a to vrátit se domů se třemi body, kterými bychom se vyhnuli boji o záchranu. Od prvního vhazování to ale z naší strany nebylo ono, chyběl nám hlavně pohyb, klid na hokejkách, k tomu se navíc přidaly individuální chyby, za které nás domácí potrestali. Do druhé třetiny vešlo úplně jiné mužstvo, začali jsme více bruslit, soupeře jsme dobře napadali a domácí jsme dostali pod tlak, ale ze šancí, které jsme si vytvořili, jsme proměnili jen jedinou. Závěrečná třetina se podobala té prostřední, my jsme se tlačili za vyrovnáním, to se nám podařilo až 12 vteřin před závěrečnou sirénou. To, že jsme si neodvezli tři body, byl asi trest za první dějství a neproměněné šance, ten vydřený bodík pár vteřin před koncem je taková malá náplast za zlepšenou hru a nastřelené čtyři tyčky. V prodloužení znovu rozhodla naše individuální chyba, v neděli se proto budeme prát s Chrudimí o konečné páté místo v tabulce.

Youtube