AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci rozhodli o vítězství nad Břeclaví ve druhé třetině

Josef Nudera | 15.01.2023

Liga dorostu měla na pořadí další kolo, ve kterém se střetl AZ Havířov s Břeclaví. Hosté sice šli po první třetině do vedení 1:0, ale to bylo prakticky vše. Havířov zapnul a ve druhé třetině nasázel soupeři čtyři góly. Ve třetí třetině soupeř sice ještě korigoval, ale díky hattricku Jakub Jarolíma, vyhrál Havířov vysoko 6:2. Další utkání bude hrát Havířov v pátek 20. 1. na ledě dalekého Písku.

Liga dorostu - 26.kolo ne 15.1.15:00
AZ Havířov - HC Břeclav
6:2
(0:1, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Kósa (Ščerba), 27. Jarolím (Konesz), 28. Jurček (Ščerba), 40. Bortoli (Šenkyřík, Morillas), 55. Jarolím (Toma, Barnošák), 59. Jarolím (Toma, Barnošák) – 1. Kočica (Ruml, Zálesňák), 48. Burian (Lorenc). Rozhodčí: Lukáš Janda — Michal Vengřín, Tomáš Vojtášek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2.

AZ Havířov: Král – Beleš, Jurček, Šenkyřík, Barnošák, Drastich, Szarowski, Krpec, Kósa, Bortoli – Bielesz, Makula, Jarolím, Ščerba, Morillas, Konesz, Lacina, Toma
HC Břeclav: Putin (od 28. Padělek) – Nemrava, Kaňa, Burian, Voráč, Ruml, Koubek – Medrický, Zálesňák, Marek, Prchal, Lorenc, Kočica, Suchyňa, Šťastný, Huleja

Do utkání mezi Havířovem a Břeclaví vstoupili mnohem lépe hostující hokejisté. Ti už po 37 vteřinách hry překonali domácího Krále. Puk dostal u levé tyčky Vojtěch Kočica a prostřelil Krále někde mezi výstrojí – 0:1. V 5. minutě jsme viděli velký závar před hostujícím brankářem Putinem, ale nikdo z domácích nedokázal puk dorazit.

V 10. minutě hrál Havířov 5 minut dlouhou přesilovku 5 na 4, kterou měli domácí dokonce ještě ve 13. minutě vylepšenou na 5 na 3. Kromě střely Krpce od modré čáry, která orazila tyčky hostující branky se, ale žádná větší šance nezrodila. Hosté byli i dále aktivní a v závěru první třetiny si zahráli přesilovku. V ní dokázali několikrát ohrozit Krále, nebezpečný byl například střelecký pokus Rumla od modré čáry rychle po buly.

Po první třetině vedli hosté 0:1 a je potřeba přiznat, že zaslouženě.

Druhá třetina ukázala zcela jiný obraz hry a především čtyři branky Havířov. Ve 24. minutě nejprve vyrovnal Marcus Kósa pohotovou dorážkou před Putinem – 1:1. Ve 27. minutě vyhráli domácí vhazování a velmi rychle po něm prostřelil Putina Jakub Jarolím – 2:1. A to nebylo vše, situace se ve 28. minutě opakovala. AZet vyhrál buly a střela Vojtěcha Jurčeka zaplula až za záda Putina – 3:1. Po této brance hosté střídali brankáře, v utkání dále pokračoval David Padělek.

Hosté měli následně několik šancí, nebezpečné byly ty z hole Rumla a Lorence. Díky tomu, že domácí brankář chytal spolehlivě, mohl Havířov navýšit své vedení. Ve 40. minutě dokázal využít střelou od modré čáry Mario Bortoli přesilovku a domácí vedli po dvou třetinách 4:1.

Ve třetí třetině se hosté snažili, co to šlo. Ve 48. minutě snížil na 4:2 kapitán hostů Kristián Burian, kdy puk propadl Královi někde mezi výstrojí a doklouzal se za brankovou čáru. V 55. minutě ale získal Havířov pohodlný náskok zpátky, potom, co dostal ideální přihrávku na hůl Jakub Jarolím, který propálil Padělka – 5:2.

To ale nebylo vše. V 59. minutě dokončil hattrick Jakub Jarolím a na led letěly kšiltovky. Jarolím se dostal k volnému puku před brankou a dorazil ho za záda hostujícího brankáře – 6:2.

Havířov vyhrál 6:2, připisuje si 3 body do tabulky a už může vyhlížet další zápas.

Youtube