AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z Třebíče veze dorost dva body

Klára Bártková | 24.02.2023

Pět zápasů bez bodů, taková byla bilance havířovských dorostenců, kteří od začátku února čekali na výhru. Do konce základní části zbývaly před dnešním kolem jen 4 zápasy, ve kterých půjde o vše. Svěřenci Marka Pavlačky v pátek zajížděli do Třebíče a šlo o hodně důležitý souboj sousedů v tabulce. Havířov sice dvougólové vedení neudržel, nakonec ale v prodloužení vybojoval bonusový bod.

Liga dorostu - 33.kolo pá 24.2.
SK Horácka Slavia Třebíč - AZ Havířov
2:3p
(0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 53. Hájek (Chadim), 59. Slavíček (Přibyl, Chadim) – 23. Toma (Bielesz, Konesz), 39. Bielesz (Makula, Konesz), 63. Barnošák (Makula, Toma). Rozhodčí: Grygera - Otáhal, Komínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

SK Horácka Slavia Třebíč: Málek - Slavíček, Doležal, Kříž, Suchánek, Rous - Houzar, Bartoš, Kijonka, L. Hájek, Přibyl, Ostrý, M. Hájek, Chadim (C), Havlíček, Gross
AZ Havířov: Král - Bortoli, Szarowski, Šenkyřík, Jurček, Beleš, Burgert - Lacina, Toma (C), Kósa, Konesz, Morillas, Ščerba (A), Barnošák (A), Jarolím, Makula, Bielesz

Havířovským hokejistům se ve čtvrté minutě naskytla možnost přesilové hry, nicméně skórovat v ní nikdo nedokázal. I hosté hráli v početní převaze, dokonce dvakrát, ani oni však tuto příležitost nevyužili.

Na začátku druhého dějství se svěřencům Marka Pavlačky podařilo otevřít skóre zápasu, když pálil kapitán týmu Jakub Toma, na jehož střelu domácí brankář nedokázal odpovědět – 0:1. Ještě v téže části se hosté radovali znovu, Dominik Bielesz, nejproduktivnější hráč AZetu, totiž usměrnil kotouč do třebíčské klece – 0:2.

V poslední dvacetiminutovce se Třebíči podařilo vyrovnat, Viktor Král si totiž neporadil se střelami Mikuláše Hájka a Matyáše Slavíčka2:2, zápas proto dospěl až do prodloužení, ve kterém rozhodl havířovský Bruno Barnošák 2:3p.

Youtube