AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost sahal po vítězství, nakonec se vrací pouze s bodem

Klára Bártková | 25.11.2022

16. kolo dorostenecké ligy proti sobě svedlo Třebíč a Havířov. Utkání začalo v 18:45 na třebíčském zimním stadionu. AZet v úvodu otevřel skóre zápasu, čtyřikrát v utkání vedl, jenže celek z Vysočiny vždy dokázal vyrovnat. Důležitou roli v utkání sehrála vyloučení, hned čtyři branky domácích totiž padly v přesilové hře, Havířov při hře pět na čtyři udeřil jednou. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byla šťastnějším týmem Horácká Slavia.

Liga dorostu - 16.kolo pá 25.11.18:45
SK Horácka Slavia Třebíč - AZ Havířov
6:5sn
(1:2, 1:2, 3:1 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Windegger (Suchánek, Přibyl), 29. Windegger (Přibyl), 50. Kijonka (Bartoš, Rous), 51. Havlíček (Suchánek, Přibyl), 59. Suchánek (Kijonka, Windegger), rozh. náj. Suchánek  – 1. Jarolím (Ščerba), 17. Barnošák (Beleš, Kósa), 31. Makula, 38. Kósa (Toma), 55. Bielesz (Lacina). Rozhodčí: Maršálek - Tichý, Karásek. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0.  Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5, 5:5, 6:5.

SK Horácka Slavia Třebíč: Málek — Gross, Rous, Suchánek, Kříž (C), M. Hájek, Gorka — Havlíček, Chadim (A), Ostrý, Přibyl, Prchal, Kijonka, Lisý, Windegger, Bartoš, L. Hájek
AZ Havířov: Král — Burgert, Beleš, Jurček, Šenkyřik, Krpec, Bortoli — Bielesz, Makula, Jarolím, Barnošák (A), Ščerba (A), Morillas, Konesz, Kósa, Lacina, Toma (C)

Už v čase 00:51 sice Havířov skóroval, když pálil Jakub Jarolím 0:1. Jenže ještě v první polovině úvodního dějství byli havířovští hokejisté potrestání, čehož využil třebíčský Yannick Windegger 1:1. I AZet však dokázal využít přesilovou hru, necelé 4 minuty před první sirénou propálil domácího brankáře Bruno Barnošák1:2. Havířov nebyl lepší, ale po první dvacetiminutovce šel do kabin s jednogólovým náskokem.

V prostřední části nejdříve přidal druhou branku v zápase domácí Yannick Windegger2:2 a bylo vyrovnáno. Hra svěřenců Marka Pavlačky se o něco zlepšila, a tak černo-modro-bílí odskočili soupeři o dvě branky, napřed střílel Wiktor Makula 2:3, pak se prosadil Marcus Kósa2:4..

V padesáté minutě hokejisté ze Slezska inkasovali v oslabení, přesně zakončoval Marek Kijonka 3:4. O chvíli později už bylo vyrovnáno, jelikož další přesilovku využil Tomáš Havlíček4:4. I když se Havířov ještě jednou dostal do vedení zásluhou Dominika Bielesze 4:5, nedokázal ho udržet. Naopak za Horáckou Slavii znovu srovnával Tomáš Suchánek5:5.

V prodloužení se nerozhodlo, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy, které nabídlo devět sérií. AZet na třebíčského brankáře vyzrál jen jednou, až v deváté sérii rozhodl o zisku dvou bodů pro Třebíč Tomáš Suchánek - 6:5sn.

O další body bude Havířov bojovat příští pátek na ledě Břeclavi.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Do dnešního zápasu jsme chtěli vstoupit s tím, že si vezmeme zpátky zbytečně ztracené body z domácího utkání. Jenže to, co jsme si řekli v kabině, jsme nepřenesli na led a náš vstup do zápasu byl strašný. Brzy jsme sice dali vedoucí branku, na naší hře se však nic k lepšímu nezměnilo, ale domácí na tom byli podobně. Do prostřední dvacetiminutovky jsme vstoupili o něco lépe, ale hra byla hodně rozkouskovaná, i tak jsme ale přidali další dvě branky. Do desáté minuty závěrečné periody jsme hráli zodpovědně a soupeře nepouštěli k naší brance. Bohužel jsme pak v oslabení inkasovali, domácím dnes přesilové hry vycházely, takže nás potrestali i za nesmyslný faul v závěru utkání a vyrovnali. Ani jedno z mužstev dnes nepředvedlo ideální výkon, domácí nám nabídli tři body, ale my to promarnili a vracíme se jen s jedním. Důkazem toho, že nám to dneska nesedlo, byly i samostatné nájezdy, z osmi jsme proměnili jediný, i proto zůstal bonusový bod v Třebíči.

Youtube