AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Důležité body proti Chrudimi dorost nevybojoval

Klára Bártková | 12.02.2023

Po devíti dnech se havířovští dorostenci znovu střetli s Chrudimí, tentokrát se však hrálo ve Slezsku. Ani dnes ale domácí hokejisté nezahájili utkání ideálně, hosté si v druhém dějství vypracovali tříbrankový náskok, Havířov sice reagoval dvěma góly, ale na víc už se nezmohl, i když tlačil do posledních vteřin, Chrudim nakonec v závěru upravila střelou do prázdné branky na 2:4.

Liga dorostu - 19.kolo ne 12.2.14:10
AZ Havířov - HC Chrudim
2:4
(0:0, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Bielesz (Toma), 36. Bielesz (Toma, Konesz) – 24. Korec (Černý), 30. Vítek (Jedlička), 31. Tvrdík (Vlček, Vítek), 60. Novosad (Jedlička). Rozhodčí: Rimmel - Bartek, Mikler. Vyloučení: 6:5, navíc Jedlička (CHR) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

AZ Havířov: Žbánek (31. Král) – Šenkyřík, Bortoli, Krpec, Drastich, Jurček, Beleš – Bolek, Toma (C), Lacina, Kósa, Konesz, Ščerba (A), Barnošák (A), Jarolím, Makula, Bielesz
HC Chrudim: Filípek – Labašta, Krejčík, Novosad, Vlček (A), Kubišta, Kratochvíl – Korec, Bolehovský, M. Prostřední, Černý, Vítek, Jedlička (C), J. Prostřední, Drahoš, Mandys, Tvrdík

Hosté hned po úvodním buly vystartovali do útočného pásma, kde však moc dlouho nepobyli, jenže díky nepřesným přihrávkám domácích hokejistů se Chrudim rychle vrátila, první střelecký pokus si připsal Jan Labašta, z mezikruží chtěl ještě dorážet Matyáš Prostřední, ale tomu se nepodařilo trefit puk. 

I další šance přišla z hostujících hokejek, Tomáš Novosad se prokličkoval až k bráně, nicméně kolem tyče puk do brány neprotlačil. Po necelých pěti minutách přišla práce i pro Lukáše Filípka, ten ale potíže se zakončením Adama Ščerby neměl. 

Chrudim stále hrála o něco aktivněji, jenže ve čtrnácté minutě si nepohlídala Daniela Lacinu, který jel sám na brankáře, ten však domácího útočníka vychytal. 

Nicméně pak došlo k vyloučení domácího hráče, takže se převaha hostujícího celku znovu stupňovala, nakonec AZet všechny přesilovkové pokusy zastavil. Právě díky tomu svítil na světelné tabuli po prvních dvaceti minutách bezbrankový stav.

Chrudim v první polovině druhé třetiny pokračovala v dobré hře, střelecký účet otevřel v čase 23:30 Lukáš Korec, který využil zmatku před domácí brankou – 0:1, rychle mohlo být sice srovnáno, jenže Jakub Toma zamířil jen nad klec. 

Hosté pálili znovu, ani teď Stanislav Žbánek nedokázal zasáhnout proti ostré střele Milana Vítka z pravé strany – 0:2. Havířovský gólman pak sice zastavil dorážky Lukáše Mandyse a Martina Jedličky, jenže s následnou akcí Václava Tvrdíka si neporadil – 0:3

V polovině zápasu došlo ke střídání v havířovské bráně, místo chytajícího Stanislava Žbánka nastoupil Viktor Král, ten musel být od prvních vteřin v domácí svatyni ve střehu, jelikož se Martin Jedlička vyhnul několik bránícím hráčům, navíc přihrál Milanu Vítkovi do lepší střelecké pozice, domácím však v této situaci pomohla tyč. 

Chrudimská obrana poté chybovala a nedokázala se vrátit k najíždějícímu Dominiku Bieleszovi, který v přesilové hře uklidil puk do brány – 1:2. O chvilinku později navíc nejproduktivnější hráč AZetu Dominik Bielesz dorážel znovu, rázem se tak stav utkání změnil na 2:3.

Domácí mohli po třech minutách poslední periody vyrovnat, jenže to by přihrávka Daniela Laciny musela projít přes hostujícího obránce, což se nestalo. Hra pak byla na chvíli přerušena, jelikož se u modré čáry srazil rozhodčí s chrudimským hráčem. Nakonec se však nic vážného nestalo, mohlo se tedy pokračovat. 

Havířov předvedl perfektní souhru, když si na pravý kruh najel Jakub Jarolím, ten dostal přihrávku od Wiktora Makuly, jenže první jmenovaný zakončil těsně vedle. Chrudim se stále snažila najít recept, jak překonat Viktora Krále, jenže nepovedlo se to ani v 55. minutě, kdy střela Jaroslava Bolehovského skončila na domácích obráncích, od těch se puk odrazil k Janu Labaštovi, proti kterému musel domácí gólman zasáhnout, na dorážku se sice ještě natahoval Lukáš Korec, ale puk byl příliš daleko. 

Necelou minutu před třetí sirénou přišla dobrá příležitost AZetu, Mario Bortoli totiž tvrdou střelou trefil zadní mantinel, od kterého se puk nebezpečně odrazil k Jakubu Tomovi na pravé straně, ale Lukáš Filípek dobrým zákrokem hru přerušil. 

Gólem do prázdné branky přes celé hřiště v čase 59:26 upravil na konečných 2:4 Tomáš Novosad.

Po zápase bylo vidět, o jak důležité body se nyní hraje, na ledě se totiž do sebe pustilo několik hráčů, důvodem bylo i to, že hosté nenechali po závěrečném hvizdu projet domácího hráče ke svému týmu, toto počínání se hostujícímu kapitánovi Martinu Jedličkovi vůbec nevyplatilo, jelikož od rozhodčích vyfasoval pětiminutový trest a trest do konce utkání. 

Další utkání čeká svěřence Marka Pavlačky v pátek na ledě brněnské Techniky.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Prohráli jsme tři utkání po sobě, jeden z nich právě v Chrudimi po prodloužení, dnes jsme chtěli tu negativní šňůru zlomit a vrátit se zpět na tu vítěznou z ledna... První třetina byla z obou stran opatrná, v té druhé začali lépe hosté, kteří si následně vytvořili tříbrankové vedení. My v té chvíli byli na ručník, výměnou gólmana ale mužstvo dostalo nový impuls a podařilo se nám snížit na rozdíl branky, jenže v závěrečné periodě už padl jen jediný gól, bohužel do naší brány, kdy jsme zkusili hru bez brankáře, soupeř pak ve svém obranném pásmu vyhrál buly a vyhozením přes celé hřiště si pojistil výhru a získal důležité tři body, které budou ve vyrovnané tabulce hodně cenné. Ve většině zápasů dáváme dva, tři góly, navíc se pořád dopouštíme individuálních chyb, které soupeř, narozdíl od nás, umí potrestat. Tohle si musíme uvědomit, nemůžu říct, že by kluci nemakali, ale ty chyby nás srážejí a prohrávají vyrovnané zápasy.

Youtube