AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Na ledě brněnských Warriors dorostenci neuspěli

Josef Nudera | 17.10.2022

V neděli 16. 10. 2022 hrál havířovský dorost další kolo Ligy dorostu na ledě Warriors Brno. Do zápasu vstoupili lépe domácí, když se jim podařilo získat rychle vedení 2:0. Na to dokázal AZet reagovat a ještě do konce první třetiny srovnat se soupeřem krok. V prostředním dějství diváci žádnou branku neviděli. Třetí třetina byla ale zlomová. V ní Brňané nastříleli tři góly a definitivně tak vybojovali tři body do tabulky. Hráči Warriors využili tři přesilové hry a jednou se prosadili v oslabení. Na Havířov čeká další utkání v pátek 21. 10. 2022, kdy jedou na led Techniky Brno.

Liga dorostu - 10.kolo ne 16.10.
Warriors Brno - AZ Havířov
5:2
(2:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Štohl, 6. Drasal (Mráz), 53. Mráz (Drasal, Bílý), 54. Drasal (Janák, Bílý), 59. Čada (Bílý, Mráz) – 9. Morillas, 11. Beleš (Makula, Bielesz). Rozhodčí: Ilona Novotná — Petr Přecechtěl, Petr Lainka. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Warriors Brno: J. Hanzlík — F. Kos, P. Kadaňka, J. Žižka, T. Hubáček, D. Kubiak, D. Pavliš, J. Fencl — T. Mráz, J. Štohl, P. Čada, M. Procházka, M. Řežucha, V. Janák, L. Mátl, M. Drasal, J. Bílý, P. Baláž
AZ Havířov: V. Král — A. Burgert, D. Beleš, J. Zvejška, V. Jurček, D. Drastich, M. Řehulka — D. Bielesz, W. Makula, J. Jarolím, B. Barnošák, A. Ščerba, R. Morillas, F. Konesz, M. Kósa, T. Sedlák, D. Lacina, J. Toma

Do utkání mohl vstoupit lépe Havířov, který hned na začátku dostal výhodu přesilové hry. Byli to ale paradoxně domácí, kteří udeřili ve 3. minutě z hole Jakuba Štohla – 1:0. Na tuto branku navíc dokázali navázat, když se v 6. minutě prosadil Matěj Drasal – 2:0.

AZet dokázal ještě do konce první třetiny srovnat. Nejprve snížil na rozdíl jediné branky Roman Morillas – 2:1. Následně se v 11. minutě radoval Havířov z vyrovnání z přesilové hry, kterou zužitkoval Daniel Beleš – 2:2.

Ve druhé třetině bylo k vidění po dvou vyloučených na každé straně, ale skóre se nijak neměnilo.

V 53. minutě se dostali domácí Warriors zpátky do vedení, když se jim podařilo využít dvojnásobnou přesilovou hru. Branku si připsal Tomáš Mráz – 3:2. V 54. Minutě využili domácí i pokračující přesilovku 5 na 4 brankou Matěje Drasala – 4:2.

V 59. minutě navýšil konečnou výhru Brna Petr Čada, který proměnil další přesilovou hru ve třetí třetině. Domácí tak vyhráli 5:2 a Havířov se vracel domů bez bodu.

Youtube