AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci bohužel nestačili na brněnské Warriors

Lukáš Jandora | 05.02.2023

V rámci 30. kola Ligy dorostenců zavítali mládežníci AZetu do Brna, aby se po devíti dnech opět střeli se svými soky z brněnských Warriors. Utkání, které začalo netradičně, už 10. minut po poledni, slibovalo zajímavou a vyrovnanou podívanou.

Liga dorostu - 30.kolo ne 5.2.12:10
Warriors Brno - AZ Havířov
3:2
(1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Janák (Kubín, Mráz), 30. Mráz (Kubín, Janák), 43. Baláž (Šulla) – 24. Bielesz (Toma, Konesz), 33. Toma. Rozhodčí: Grygera — Otáhal, Lainka. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Warriors Brno: Váňa — Hubáček, Kadaňka, Fencl, Kubiak, Holeš, Lička, Kos — Mráz, Kubín, Bobok, Šulla, Veselý, Hobza, Janák, Drasal, Bílý, Baláž
AZ Havířov: Král — Beleš, Jurček, Drastich, Szarowski, Krpec, Bortoli — Ptáček, Bielesz, Makula, Jarolím, Barnošák, Ščerba, Konesz, Kósa, Lacina, Toma

První branka utkání padla v jihomoravské metropoli v 16. minutě hry, to když přihrávek Kubína a Mráze zužitkoval domácí Viktor Janák - 1:0. Co se hostům nepodařilo ve třetině úvodní, tedy skórovat, to dokázali po necelých čtyřech minutách druhého dějství, kdy se svým 10. gólem v sezóně prosadil Dominik Bielesz - 1:1. V polovině zápasu šli domácí Warriors opět do vedení, autorem branky byl po spolupráci celé lajny Tomáš Jan Mráz - 2:1. Slezané však zbraně nesložili, k úvodní asistenci si gól, svůj už 15. sezóně, připsal Jakub Toma a uzavřel tak skóre po 40 minutách hry - 2:2.

Remízový stav se opět měnil ve 43. minutě, kdy se po nahrávce Šully prosadil Petr Baláž - 3:2. Skóre se našim hráčům už nepovedlo srovnat, z Brna tak bohužel odjíždějí s prázdnou, domácí nám oplatili jen 9 dní starou porážku, kterou jsme jim uštědřili v Gascontrol Aréně. 

Našim dorostencům tak ve východní skupině Ligy dorostu patří i nadále 4. příčka, na třetí Břeclav ztrácejí bod, na druhou Techniku dva. K dalšímu utkání zajíždějí dorostenci ve čtvrtek na Vsetín, kdy na Lapači je čeká pořádně těžká šichta... 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Po nepříliš povedené první třetině, kdy hra nebyla úplně podle našich představ, jsme do druhé části zlepšili pohyb i důraz, kromě obrazu hry bylo po čtyřiceti minutách vyrovnané i skóre. I v závěrečném dějství jsme byli svědky opatrné a vyrovnané hry na obě strany. Domácí se pak z nenápadné akce, která znovu vznikla po naši individuální chybě v předbrankovém prostoru, dostali do jednobrankového vedení, které už uhájili, z Brna se proto bohužel vracíme bez jediného bodu. 

Youtube