AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci nestačili na Vsetín a připisují si první prohru sezony

Josef Nudera | 23.09.2022

Na dorostence čekal ve 3. kole silný soupeř, a to Vsetín. Utkání ve Vsetíně měli domácí pod kontrolou, dokázali vsítit tři braky v přesilové hře, dokonce jednu ve vlastní oslabení. Havířov dokázal pouze korigovat konečný výsledek utkání. O jediné dvě branky Havířova se postaral Dominik Bielesz. Vsetín vyhrál 6:2 a dostává se na čelo tabulky a jako jediný zůstává ve východní skupině neporažený. AZet bude hrát další utkání doma v neděli proti Třebíči.

Liga dorostu - 3.kolo pá 23.9.
VHK Vsetín - AZ Havířov
6:2
(1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Kotrla (Miklas), 30. Kovář (Ostrčil), 38. Miklas (Kučný, Bartoněk), 48. Koláček (Bartoněk), 52. Stodůlka (Koláček, Bartoněk), 56. Stodůlka (Miklas, Žárský) – 30. Bielesz, 54. Bielesz (Konesz). Rozhodčí: Lukáš Kroček — Pavel Rychlý, Filip Návrat. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 92. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

VHK Vsetín: D. Skácel — M. Stodůlka, A. Kotrla, M. Zeťák, M. Kučný, V. Sadílek, T. Herman — P. Matějová, D. Kytka, A. Kovács, D. Běták, A. Koláček, D. Miklas, T. Ostrčil, M. Žárský, M. Bartoněk, F. Kovář, Š. Drozd
AZ Havířov: V. Král — A. Burgert, D. Beleš, A. Krpec, V. Jurček, J. Zvejška, V. Richards — D. Bielesz, J. Jarolím, R. Morillas, B. Barnošák, T. Sedlák, D. Lacina, J. Toma, W. Makula, A. Ščerba, F. Konesz, V. Foltýn

Souboj Vsetína s Havířovem znamenal boj o čelo tabulky východní skupiny. Oba týmy byly do tohoto utkání neporaženy. Do zápasu vstoupil lépe Vsetín, který se dokázal prosadit už v 6. minutě, když prostřelil Krále Adam Kotrla – 1:0. Z první třetiny to bylo vše.

Ve druhé části dokázali nejprve domácí navýšit vedení Filipem Kovářem na 2:0. AZet se dokázal prosadit v polovině utkání, kdy si první ze svých branek připsal Dominik Bielesz – 2:1. Domácí VHK dokázalo získat dvoubrankový náskok ještě před koncem druhé části. Vsetín ubránil oslabení a chvíli po tom se prosadil ve 38. minutě David Miklas – 3:1.

Vsetín navýšil ve 48. minutě vedení po tom, co přesně zamířil Adam Koláček – 4:1. O 4 minuty později se domácí střídačka radovala znovu po úspěšně akci, na jejímž konci byl Marek Stodůlka – 5:1.

Havířov dokázal alespoň upravit výsledek utkání brankou Dominika Bielesze, který se trefil podruhé v utkání – 5:2. O poslední braku utkání se ale postaral Vsetín, a to v 56. minutě po trefě Marka Stodůky – 6:2.

Vsetín vyhrál 6:2 a dostal se na čelo tabulky východní skupiny Ligy dorostu. Havířov byl po utkání na druhém místě. Další utkání bude hrát Havířov už v neděli na domácím ledě, kdy vyzve Třebíč.

Youtube