AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířovským juniorům nestačil na dva body dvojitý husarský kousek

Lukáš Jandora | 12.03.2023

V utkání juniorů proti Vsetínu už prakticky o nic nešlo, už před utkáním bylo zřejmé, že je bude čekat nervy drásající baráž o udržení Ligy juniorů. Zápas však nakonec nabídl zajímavý scénář a vyrovnání domácích, které se jen tak nevidí.

Liga juniorů - 42.kolo ne 12.3.14:00
AZ Havířov - VHK Vsetín
2:3sn
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 49. Middleton (Kolat, Wlodara), 53. Makovec (Wlodara, Kolat) – 28. Hamřík (Melenovský), 47. Hrdý (Urge), rozh. náj. Ramert. Rozhodčí: Šutara — Hladík, Návrat. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

AZ Havířov: Smolka (34. Maňásek) – Wlodara, Kreutz, Kalina, Brančík, Valouch (A), Bílek (A), Lazár – Žák, Lajoš, Lipka, Mikula, Pohl (C), Jelének, Plevka, Siekierka, Urbančík, Middleton, Makovec, Kolat
VHK Vsetín: Tesař – Fojtík (C), Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Mošnička, Velikovský – Jurek, Rigo, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský (A), Ramert, Urge

V úvodním dějství se hrál velice vyrovnaný hokej, útoky se střídaly téměř pravidelně na obou stranách, ani jeden z týmů nebyl oproti svému soupeři lepším celkem. Oba celky se dostaly k několika střelám, však jak Smolka v bráně AZetu, tak i hostující Tesař byli pozorní. 

Vyrovnané utkání pokračovalo i v dějství druhém, první branky se nakonec dočkali hosté ze Vsetína. V přesilové hře dostali kotouč na modrou čáru, odkud se šikovnou střelou, kterou Smolka možná příliš neviděl, trefil Jan Hamřík - 0:1. Ve zbytku třetiny měli možná více šancí domácí, Jakub Plevka si v přesilové hře moc hezky vybruslil do zajímavé střelecké pozice, však trefil jen tyč, možná spojnici břevna s tyčí. 

Do dvoubrankového vedení šli hosté ve 47. minutě, přihrávku do jízdy dostal Ondřej Hrdý, řítil se sám na brankáře Maňáska, který v průběhu druhé třetiny vystřídal Smolku, a dovedně puk zvedl nad jeho vyrážečku - 0:2. O chvíli později se však začaly dít věci! Havířov hrál přesilovou hru, odvolal gólmana a ve hře šesti proti čtyřem se ve 49. minutě prosadil Adam Middleton - 1:2. A prakticky stejná situace se opakovala o chvíli později. Opět přesilová hra AZetu, opět zajímavý trenérský kousek, opět Maňášek na střídačce a opět gól. Tentokrát to byl Pavel Makovec, který šikovně tečoval střelu Wlodary od modré čáry - 2:2

Tímto výsledkem skončila i třetí třetina utkání, branku nepřineslo prodloužení, ve kterém jsme moc šancí neviděli, i když chvíli před jeho vypršením trefili vsetínští tyč Maňáskovy brány. 

V samostatných nájezdech byli lepší, nebo spíše dovednější, hosté, ti havířovského brankáře třikrát vykoupali moc pěknými blafáky, rozhodující gól vsítil Jan Ramert - 2:3

Havířovští junioři končí ve své druholigové skupině poslední, budou je čekat obrovsky důležité barážové boje o sestup... Přejme jim, ať ligu pro Havířov zachrání. 

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): I když jsme dnes prohrávali 0:2, dokázali jsme využít dvě přesilovky, kdy jsme v obou případech odvolali gólmana a převahu 6 na 4 využili a srovnali na 2:2, zápas proto dospěl do prodloužení, ve kterém se nerozhodlo, takže se šlo na nájezdy, v těch soupeř zvítězil.

Youtube