AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři nestačili na aktivně hrající Vsetín

Klára Bártková | 11.12.2022

Do Havířova přijel k dalšímu zápasu juniorské ligy Vsetín. Domácí sice po první třetině vedli, jenže Valaši v dalších dvou periodách dokázali otočit stav ve svůj prospěch, dost jim k tomu pomohly i přesilové hry. Předposlední utkání v roce 2022 tak AZet prohrál 1:5.

Liga juniorů - 22.kolo ne 11.12.
AZ Havířov - VHK Vsetín
1:5
(1:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 6. Plevka (Maršálek) – 23. Heinrich (Koláček, Jurek), 30. Hamřík (Mošnička, Melenovský), 41. Mošnička (Hamřík, Janíček), 42. Koláček (Heinrich), 58. Koláček (Jurek, Janíček). Rozhodčí: A. Kapitanov – Návrat, Peluha. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

AZ Havířov: Michalik – Bílek (A), Valouch, Wlodara, Maršálek, Brančík, Lazár – Ungr, Urbančík (C), Lipka, Mikula, Pohl, Lajoš, Plevka, Siekierka, Middleton, Makovec (A)
VHK Vsetín: Pavlíček – Machů, Hamřík, Zedek, Kráčalík, Fojtík (C), Šedlbauer, Mošnička – Janíček (A), Stodůlka, Frolo, Heinrich, Hrdý, Koláček, Urge, Matějíček, Jurek, Budín, Melenovský, Rigo

První nebezpečná akce byla k vidění ve čtvrté minutě, domácí sice hráli přesilovou hru, jenže byl to právě Vsetín, který se dokázal protlačit do přečíslení dva na jednoho, ale Martinu Janíčkovi se poslední přihrávka na Štěpána Jurka nepodařila, a tak jediný domácí obránce tuto šanci zhatil. Po rychlém přesunu na druhou stranu mohli jít do vedení domácí, jenže Vsetínu pomohla tyč, kterou nastřelil havířovský kapitán Jakub Urbančík.

O zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. V čase 05:56 propadla za záda Adama Pavlíčka střela Jakuba Plevky, nejproduktivnější hráč domácího celku zakončoval z pravé strany – 1:0. K několika pokusům se pak probojovali hosté, Samuel Budín byl sice hodně šikovný, když se protáhl k bráně, jenže v zakončení už tolik štěstí neměl. 

Pak to byl Ondřej Hrdý, který přejel celé hřiště, ale zamířil nad branku. Hostující obrana byla velice obětavá a překazila několik příležitostí AZetu, o tom se přesvědčil Jakub Lazár i Matěj Bílek. Po první třetině odcházela mužstva do šaten za stavu 1:0.

Na začátku prostředního dějství nejdříve zakončoval Ondřej Fojtík, jenže od brankové konstrukce se puk odrazil mimo. Za malou chvíli už však bylo vyrovnáno, David Heinrich si najel na levý kruh, odkud zamířil ke vzdálenější tyči – 1:1

Hosté mohli obrátit skóre ve svůj prospěch, jelikož před havířovskou brankou vznikl hodně velký zmatek, ale nakonec z toho nic pro Vsetín nebylo. I další nebezpečnou akci měli na starosti hráči Vsetína, ale Sebastian Michalik si se střelou Tobiáše Mošničky poradil. Zhruba v polovině se Valachům naskytla dvojnásobná přesilovka, kterou hosté velmi rychle zužitkovali. Po přihrávce Tobiáše Mošničky střílel z první Jan Hamřík1:2

Jan Hamřík s Markem Melenovským si vytvořili několik dalších příležitosti, ale domácí gólman byl úspěšnější. Havířovští začali zmatkovat, z čehož pramenily chyby. AZet měl velké štěstí, že po druhé třetině ztrácel jen jeden gól.

Havířovští na začátku poslední dvacetiminutovky znovu hráli ve třech. Valaši dokázali obě vyloučení potrestat, nejdříve vyslal nechytatelnou střelu Tobiáš Mošnička1:3. Chvíli po něm pálil Adam Koláček1:4

K vidění byla spousta tvrdých zákroků, ale rozhodčí zůstávali docela v klidu. Šance byli k vidění na obou stranách, ale Havířov už síť vsetínské brány nedokázal rozvlnit. Naopak hosté v 58. minutě přidali pátou branku, když Štěpán Jurek přihrál Adamu Koláčkovi před bránu a hostující útočník nasměroval puk do téměř odkryté klece – 1:5

V sobotu odehrají svěřenci Jana Křivohlávka poslední utkání v letošním roce, od 14:00 hostí v Gascontrol Aréně Salzburg.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): Do dnešního utkání jsme vstoupili aktivně, ale vytěžili jsme z toho pouze jednobrankové vedení. Od druhé třetiny soupeř zlepšil pohyb, začal si vytvářet šance, které proměnil. Škoda, že do utkání negativně zasáhl rozhodčí, ale to nic nemění na zaslouženém vítězství Vsetína. Teď se musíme připravit na poslední utkání v tomto roce a v sobotu doma porazit Salzburg.

Youtube