AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři se dokázali vrátit do hry z 0:3, ale obrat nakonec nedokonali

Josef Nudera | 15.01.2023

Těžké utkání čekalo na juniory v rámci dalšího kola Ligy juniorů. Na havířovský led přijel lídr tabulky Přerov. Zubři dlouho vedli 2:0, a když se jim podařilo ve třetí třetině zvýšit vedení na 3:0, už asi jen málo lidí věřilo, že se Havířov dokáže zvednout. Ale díky rychlým brankám Middletona a Valoucha byl AZ zpátky ve hře. V utkání jsme viděli řadu šarvátek a dlouhých přesilovek 5 na 3, 4 na 3 apod. Při hře bez brankáře nakonec hosté pečetili svou výhru v poměru 4:2. Další utkání hraje Havířov ve čtvrtek 19. 1. na ledě Šumperku.

Liga juniorů - 28.kolo ne 15.1.12:00
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:4
(0:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 46. Middleton (Plevka), 49. Valouch (Middelton, Plevka) – 6. Kuchta (Šilhavý, Holík), 12. Lysoněk (Buršík, Štíbr), 45. Buršík (Koblížek), 60. Šilhavý (Billa). Rozhodčí: Daniel Tomeček — Vladimír Hladík, Ondřej Veselý. Vyloučení: 12:10 (navíc Kolat (HAV) OK - plivnutí). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

AZ Havířov: Smolka – Lazár, Wlodara, Maršálek, Valouch, Brančík, Kalina – Mikula, Plevka, Middleton, Kolat, Lipka, Lajoš, Ungr, Pohl, Siekierka, Urbančík, Žák, Makovec
HC ZUBR Přerov: Žurek – Nášel, Pekr, Billa, Nesvadba, Koblížek, Holík – Štíbr, Brázda, Mašek, Šilhavý, Kovařík, Lysoněk, Svoboda, Havlík, Kuchta, Švejda, Buršík, Hanák

Souboj prvního s posledním. Havířov vs. Přerov. To byla náplň nedělního poledne v havířovské Gascontrol Aréně. Hosté začali utkání lépe a po dvou minutách si mohli zahrát čtyři minuty dlouhou přesilovku 5 na 4. Tu nakonec v jejím závěru využili. V 6. minutě vystřelil na Smolku Šilhavý, puk se odrazil po zákroku domácího brankáře před branku, kde jej dokázal dorazit Tobiáš Kuchta – 0:1.

Havířov se pak s hrou soupeře srovnal a několikrát se dlouho držel v útočném pásmu. Občas se ale nepodařilo pokrýt soupeře, který hrozil brejky. Ve 12. minutě se po podobné situaci dostal k puku Adam Lysoněk, najel si do mezikruží a zápěstím prostřelil Smolku – 0:2. Hosté hrozili i dále, velkou šanci vychytal Smolka proti Buršíkovi.

V závěru první třetiny hrál Havířov po několika vyloučeních přesilovku 4 na 3. V ní byl na konci rychlé kombinace Middleton, ale jeho teč jen těsně neskončila za zády Žurka.

Havířov vstoupil do druhé třetiny skvěle. Šance si vytvořil Urbančík i Wlodara, ale brankář Žurek oba střelce pokryl. Ve 24. minutě hrál Havířov dlouhou přesilovku 5 na 3, ale nedokázal ji využít. V polovině třetiny se do podobné pozice, ale tentokráte 4 na 3 dostali hosté, ale ani oni nedokázali na brankáře vyzrát.

Druhá třetina nabídla opravdu hodně trestů. Hosté měli ve 34. minutě opět šanci hrát 4 na 3, ale ani nebezpečná šance Pekra se neujala. V závěru druhé třetiny měl AZet dlouhou výhodu 5 na 3, ale přesilovky jsou dnes zřejmě zakleté, protože ani po této příležitosti se skóre neměnilo.

Ve 45. minutě zvyšoval na 3:0 David Buršík a už to vypadalo, že je utkání rozhodnuto. Havířov ale dokázal důrazem na brankovišti po brance Adama Middletona ve 46. minutě snížit na 1:3. Ve 49. minutě to už bylo jen o jednu branku. Jan Valouch se dostal k puku, který nasměroval zpoza branky Adam Midldeton a prostřelil Žurka – 2:3.

Havířov měl v 53. minutě přesilovku 5 na 4, ale velmi rychle o ni přišel. Na ledě byly k vidění dvě bitky, v jedné z nich položil svého soupeře Jakub Plevka. Hosté měli rázem přesilovku 4 na 3. AZet se ubránil a vykoledoval si i faul, síly se na ledě vyrovnaly. Okolo 57. minuty předvedl Smolka dva parádní zákroky a udržel Havířov ve hře.

V poslední minutě to zkusili domácí v šesti, ale srovnat nedokázali. Michal Šilhavý doklepnul volný puk před prázdnou brankou a pečetil výhru Přerova 4:2.

Youtube