AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři na domácím ledě padli s Havlíčkovým Brodem 0:1

Josef Nudera | 04.12.2022

Junioři Havířova se postupně zvedají, a to i tabulkou. Dnešní utkání s Havlíčkovým Brodem mělo být vyrovnané, a to se také potvrdilo. Soupeř ze západní skupiny nakonec dokázal vyhrát za tři body. Jedinou a rozhodující branku utkání vstřelili hosté v poslední minutě první třetiny. To využili přesilovku. Havířov se pak snažil prosadit, ale i přes dobře chytajícího brankáře, se mu to nepodařilo. Junioři budou hrát další utkání v pátek 9. 12. na ledě Techniky Brno.

Liga juniorů - 20.kolo ne 4.12.12:00
AZ Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Přidal (Besmák). Rozhodčí: Václav Šutara — Milan Gančarčík, Dominik Klimek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 25:17 (8:6, 6:7, 11:4). Průběh utkání: 0:1.

AZ Havířov: Michalík – Wlodara, Bílek, Maršálek, Valouch, Brančík, Kreutz – David, Plevka, Middleton, Pohl, Mikula, Lipka, Lajoš, Ungr, Siekierka, Urbančík, Jelének, Makovec
HC Rebel Havlíčkův Brod: Sigmund – Jeletz, Besmák, Kuchta, Topol, Bezpalec, Vaněček, Kutlvašr – Kupriianov, Pilař, Janko, Dymák, Coufal, Holenda, Bulík, Krejčí, Hrdlička, Přidal

Venku sice panovalo počasí spíše na spaní než na hokej, ale to se o spaní se rozhodně nedalo mluvit u výkonu havířovské juniorky. Domácí vstoupili do utkání s Havlíčkovým Brodem velmi aktivně a už po 16 sekundách hry se mohl prosadit Bílek. Aktivitu Havířov pak přerušilo vyloučení a hra se vyrovnala. V 5. minutě se dostal ke dvěma dorážkám hostující Přidal, ale na Michalíka nevyzrál.

Havířov byl okolo poloviny první třetiny aktivnější a postupně si zahrál dvě přesilové hry. Bohužel ale ani v jedné z nich se mu nepodařilo najít nebezpečnou přihrávku nebo střelu, která by rozhodila obranu hostů.

V 17. minutě se k přesilovce dostal Havlíčkův Brod, první přesilovku sice neužili, ale tu další z 19. minuty už ano. Zbývalo pouhých 33 vteřin do konce třetiny, kdy se k vyraženému puku dostal Lukáš Přidal a poprvé překonal brankáře Michalíka – 0:1.

Do druhé třetiny vstoupil lépe Havlíčkův Brod. K dorážce se málem dostal Pilař, který měl před sebou prázdnou branku. Havířov si pak zahrál přesilovku, ale nebyl v ní nijak nebezpečný. Naopak hosté zahrozili šancí Kupriianova z mezikruží ve 26. minutě, to se vytáhl na hostujícího útočníka Michalík pohotovým zákrokem betonem. Po několika minutách hry bez větších šancí se ukázali hosté. Nejprve zahasil rodící se brejk Bílek, následně měl, co dělat se střelou Coufala Michalík, nakonec ale poskakující puk zkrotil.

Soupeř pak měl možnost navýšit vedení v přesilovce po faulu Brančíka, ale nic výrazného si nevytvořil. Na konci třetiny zahrozil Havířov. Brančíkovu střelu od modré čáry někdo tečoval a brankář Siegmund s ní měl velké problémy, ale nakonec ji vyrazil.

Na začátku třetí třetiny se do šance dostal Přidal, ale Michalík puk udržel. Chvíli po něm se do šance dostal Plevka, který dostal dobrou přihrávku od Lipky, ale střela nebyla dost přesná. Ve 46. minutě ujela dvojice Plevka – Middleton, druhý jmenovaný ale netrefil branku. V 52. minutě se opět ukázal Přidal, ale jeho zakončení u tyčky Michalíka nepřekonalo.

V 58. minutě nastřelil puk Makovec, ten sice hostující brankář neviděl, ale skončil v jeho výstroji. AZet pak zkusil hru bez brankáře, ale na vyrovnání to už bylo. Havlíčkův Brod si z Havířova odváží tři body za výhru 1:0.

Youtube