AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka začala porážkou, z Havlíčkova Brodu veze bod

Redakce, FOTO: Luboš Vácha, bkhb.cz | 19.09.2022

Havířovští junioři mají za sebou úvodní duel nového ročníku Ligy juniorů. Ve vyrovnaném duelu na havlíčkobrodském ledě nakonec prohráli 1:2 po nájezdech. Do Slezska si tak odvážejí alespoň bod.

Liga juniorů - 2.kolo ne 18.9.12:00
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
2:1sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Zych (Holenda, Trejbal), rozhodující nájezd Kuprijanov – 24. Middleton. Rozhodčí: Červenka – Kučera, Štěrba. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 89. Střely na branku: 21:27 (4:10, 7:9, 10:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1sn.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Sigmund (Havlík) – Zych (C), Vaněček, Kuchta, Besmák (A), Topol, Kutlvašr, Bezpalec – Krejčí, Niederhafner, Coufal – Janko, Holenda (A), Hrdlička – Mach, Trejbal, Kuprijanov – Jeletz, Machovský
AZ Havířov: Hořejší (Maňásek) – Bílek (C), Valouch, Gřegořek, Wlodara (A), Brančík, Maršálek, Kalina – Mikula, Makovec, Jelének, Urbančík (A), Kolat, Middleton, Ungr, Lajoš, Siekierka, Plevka, Pohl

Havířov naskočil do zápasu o něco aktivněji a po faulu Macha měl brzy k dispozici hru v početní převaze. Mladí Bruslaři toho soupeři moc nedovolili, ale i přesto si Slezané vytvořili jednu slibnou šanci. Odražený puk sebral mezi kruhy Jelének a pohotově vypálil z otočky, ale o kousek minul brodskou bránu. Zanedlouho o sobě dal důrazně vědět i Plevka. Havířovský útočník si najel až k bráně a zkusil překvapit brankáře Sigmunda ranou k bližší tyčce. ale maskovaná opora Bruslařů si poradila.

Na konci 7. minuty zahrozil brodský forvard Kuprijanov, jehož parádní rána zacinkala na brankovou konstrukci. Potom přišlo pro defenzivu hostů další důrazné varování. Při přečíslení dvou na jednoho přihrál Krejčí před bránu Coufalovi, který už však byl hodně blízko brány a napálil jen dobře postaveného brankáře Hořejšího. Ve 14. minutě už však slavil Havlíčkův Brod vedení. Havířovská obrana propadla, při přečíslení Tadeáš Holenda nabil před brankoviště Martinu Zychovi, jenž rychlou střelou propálil gólmana Hořejšího. Bruslaři tak vedli po první třetině 1:0.

Havířov sice na začátku prostřední části nevyužil přesilovku, ale udeřil krátce po jejím konci. Ve 24. minutě se po pravém křídle protáhl až k bráně Adam Middleton, jenž z mírného úhlu vystřelil. A moc dobře udělal! Brankář Sigmund byl na jeho povedený projektil krátký a Havířov se radoval z vyrovnání. Dokonat obrat mohl Wlodara, jenž protančil hned kolem dvou protihráčů a zblízka zakončil. Gólman Sigmund však sklapl betony k sobě včas. Diváci v Kotlině sledovali oboustranně vyrovnaný a silový hokej, šancí se však rodilo jako šafránu. Jednu z mála si vytvořil Plevka, jenž se natlačil za protihráče a dostal se až k bráně, gólman Sigmund však štiplavou střelu zneškodnil svým betonem. Po čtyřiceti minutách hry tak v Kotlině platil nerozhodný stav 1:1.

Broďáci začali třetí periodu oslabením, ale Zychův trest nakonec přečkali bez úhony. Pod pořádnou palbou se pak ocitl havířovský brankář Hořejší, ale vydatnou spršku střel dokázal bravurně zlikvidovat. Obrázek hry byl stále podobný. Oba týmy se snažily překlopit misky vah na svou stranu, ale šancí se moc nerodilo. V 50. minutě nebezpečně vypálil od modré čáry Valouch. Brankář Sigmund nepříjemný střelecký pokus vyrazil a poradil si i s následnými dorážkami.

Havlíčkův Brod pak měl k dispozici přesilovou hru, defenziva AZetu v čele se spolehlivě chytajícím brankářem Hořejším však náporu odolala. Domácí v úplném závěru základní hrací doby zamkli svého soupeře u jeho brány, z chvilkového tlaku však nedokázali vytěžit rozdílovou branku. Na druhé straně hrací plochy se dobře prokličkoval až do předbrankového prostoru Middleton, jeho střela zápěstím však skončila v Sigmundově lapačce. Nesmírně vyrovnaný duel tak dospěl až do prodloužení.

Prodloužení načal hezkým průnikem po pravé straně brodský útočník Coufal, z úhlu však nenašel volné místečko u přední tyčky. Na druhé straně ujel do samostatného úniku Kolat, z bezprostřední blízkosti však minul vzdálenější tyčku. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se dostal Havířov do vedení zásluhou Jakuba Plevky, ale domácí dokázali srovnat krok zásluhou Ondřeje Besmáka a bonusový bod vystřelil Bruslařům Ilarion Kuprijanov.

Ohlasy k utkání


Tomáš Hart (asistent trenéra Havlíčkova Brodu): Dva body jsou dobré, bereme je. První třetina byla taková rozpačitá. Bylo vidět, že je začátek sezony. I tak jsme si vytvořili slibné šance, nastřelili jsme tyčku a netrefili jsme prázdnou bránu. Do druhé třetiny jsme nastoupili hrozně vlažně. Soupeř převzal iniciativu a my jsme se trápili. Myslím si, že třetí třetinu jsme odehráli parádně. Bylo to jen o tom, aby nám tam spadl kýžený gól. Nakonec nespadl a rozhodli jsme až v samostatných nájezdech. Jsme tak spokojení.


Jan Křivohlávek (trenér Havířova): Ze začátku utkání bylo vidět, že je vše nervózní, byl to vstup do soutěže. Myslím si, že se nám začátek z naší strany podařil. Vstupy do třetin nebyly vůbec špatné, i když jsme po první třetině prohrávali. Věřili jsme, že se o body můžeme poprat, nakonec jsme zápas dotáhli do prodloužení. Bohužel, v prodloužení a nájezdech jsme byli méně šťastnější. Domácí byli šikovnější. K bodu navíc jim gratulujeme. Na druhou stranu, nemáme se za co stydět, bylo to první utkání. Na klucích bylo vidět, že mají chuť, že se těší a snažili se celý zápas dodržovat taktické věci, na které jsme se v zápasu zaměřili. Máme bod, jedeme dál a teď před sebou máme další zápasy.

Youtube