AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířov se vrací z Tripu bez bodu, v Litoměřicích prohrál o tři góly

Vít Káňa | 29.01.2021

V pátek 29. ledna se hokejisté AZetu ve druhém venkovním utkání, které sehráli během necelých 24 hodin, představili v Kalich Aréně proti týmu HC STADION Litoměřice. Jako první se na střeleckou listinu zapsal domácí Patrik Miškář. Největší šanci Havířova v první třetině měl Rudovský, ale v jasné šanci čaroval domácí gólman Král. Druhé dějství přineslo opět rychlý gól Stadionu, Ondřej Baláž se dobře zorientoval a z pravého kruhu se nemýlil. Na začátku 22. minuty přidal třetí gól Kališníků Martin Procházka, který vyhnal Aleše Stezku z brány, toho nahradil Dominik Groh. První gól AZetu vstřelil ve 27.minutě z mezikruží Jan Rudovský, který mířil nad pravý beton Krále. Havířov měl dobrý vstup do třetí dvacetiminutovky. Ve 44. minutě měl dokonce k dispozici, po zalehnutí kotouče v brankovišti, trestné střílení, to však Radek Prokeš nevyužil. Kališníkům vrátil třígólový náskok Lukáš Pajer. V 56. minutě navýšil vedení na 5:1 litoměřický Jan Holý. AZ ještě snížil Antonínem Bořutou na 5:2, ale to bylo, co se týče gólů všechno. K dalšímu zápasu CHANCE ligy nastoupí hráči AZ HEIMSTADEN Havířov 3. února, do GASCONTROL Arény dorazí Slavia.

CHANCE LIGA - 24.kolo pá 29.1.17:00
HC Stadion Litoměřice - AZ Heimstaden Havířov
5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Miškář (J. Holý, M. Beran), 21. Baláž, 22. Procházka (Válek, J. Holý), 52. Pajer (Soukup), 56. J. Holý (T. Svoboda) – 27. Rudovský (Adamský), 59. Bořuta (Kočí, Adamský). Rozhodčí: Ondráček, Marek – Kotlík, Polák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 25:26 (9:6, 9:8, 7:11). Zblokované střely: 6:20. Vhazování: 27:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Kremláček, J. Holý, Jebavý (C), Černohorský, Háva – M. Beran (A), Miškář, T. Svoboda – Procházka, Válek, Jánský – P. Svoboda, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Pajer.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka (22. Groh) – Bořuta (A), Kočí, Kachyňa, Chroboček, R. Havel, Mrowiec – Petriska, Doktor, F. Seman (A) – O. Procházka, Adamský, Prokeš – Horváth, Rudovský, Maruna (C) – Krupa, Mrva, Kořenek.

Autorem reportáže je Martina Kramerová (hclitomerice.cz)

Kališníci vtrhli do duelu s Havířovem jako uragán a už ve 3. minutě otevřeli skóre. Po přihrávce Holého vypálil z oblasti mezi kruhy Patrik Miškář a kotouč s nešťastnou tečí jednoho z havířovských hráčů zapadl až za Stezkova záda.

O chvíli později se na druhé straně musel předvést Tomáš Král, který skvěle zasáhl proti Rudovského střele z levého kruhu. Tvrdou dělovku vytěsnil pomocí betonu. Následně si poradil i s ranou od levého mantinelu. Tu zkrotil ve své výstroji.

Zkraje prostřední periody Stadion navýšil hubený náskok. V čase 20:49 se po souboji u zadního mantinelu dostal kotouč k Ondřeji Balážovi, který si nabruslil na pravý kruh zacílil přesně nad Stezkovu vyrážečku.

O devatenáct vteřin později se litoměřická střídačka radovala potřetí. Do útočného výpadu vyrazili Válek s Procházkou. První jmenovaný přiťukl kotouč zprava na levý kruhu kališnické třiadvacítce Martinu Procházkovi, a ten bez otálení zamířil zcela přesně. Třetí trefou vyhnali Litoměřičtí ze soupeřovy klece Aleše Stezku, jehož nahradil Dominik Groh. Čerstvá krev v brance AZetu zapůsobila a do sirény nepustila za brankovou čáru jediný gól.

Ve 27. minutě hosté vykřesali naději na slušný výsledek, když na 1:3 snížil Jan Rudovský. Havířovský forvard přejel do obranného pásma soupeře a okamžitě zkusil vystřelit. Jeho projektil orazítkoval pravou tyčku a od ní se odrazil do litoměřické sítě.

Díky své první trefě Havířov ožil a v závěrečném dějství značně přidal v tempu. Na konci 45. minuty navíc dostal výhodu trestného střílení. Jeden z litoměřických hráčů zalehl kotouč v brankovišti a rozhodčí byli nekompromisní. Exekuce hokejové penalty se ujal Prošek, Král ale vytasil parádní zákrok a puk do své svatyně nepustil.

Aktivita AZetu ale přesto nadále nabírala na intenzitě a litoměřický gólman se musel v brankoviště hodně ohánět. Po jedné z dalších neúspěšných akcí hostů ujel do rychlého brejku Lukáš Pajer, zavezl puk na pravý kruh a napřáhl. Jeho dělovka prošla mezi Grohovými betony a Stadion zvýraznil skóre.

Střelecká chuť kališníkům zůstala i ve zbytku třetí třetiny. V 55. minutě dopravil kotouč do havířovské klece po souhře s T. Svobodou a ráně z levého kruhu Jan Holý a zakulatil průběžný stav. Havířovští ani přesto nesložili zbraně a v čase 58:22 kosmeticky upravili výsledek. Antonín Bořuta to zkusil z dálky od levého mantinelu a jeho střela prošla Královi mezi betony. Víc už se toho na ledě nestalo a Stadion vyhrál nad Havířovem 5:2.

Ohlasy k utkání


Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Z naší strany to tentokrát nebyl hokej, který jsme schopní hrát. Asi na nás trošku dolehla únava z náročného programu. O to cennější jsou tři body, které jsme získali proti silnému soupeři. Volné dny, které teď máme do dalšího zápasu, přijdou vhod. Únava se kumuluje a na výkonu to bylo znát.


Pavel Zdráhal (AZ Heimstaden Havířov): První třetina z naší strany nebyla úplně špatná. Ve druhé části jsme mohli srovnat, ale místo toho jsme si soupeře nechali odskočit na rozdíl tří gólů. Potom jsme dali branku na 1:3 a začali hrát lépe a agresivněji. V závěrečné třetině jsme paradoxně převedli asi nejlepší výkon a měli na holích kontaktní gól. Ať už z trestného střílení nebo z některého z přečíslení. Bohužel nám to tam nespadlo a naopak jsme inkasovali další branky.

Youtube