AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Sérii proher se nepodařilo ukončit, Slavia si odváží 3 body

Daniel Wróbel | 27.01.2020

HAVÍŘOV - Slavia dnes předvedla, že je v dobré formě a její šňůra výher není náhodná. Naopak AZ se trápí a dnes to potvrdil. Havířovští vyprodukovali mnoho chyb, které soupeř trestal a nakonec je z toho porážka 2:7. Dnešní speciální zápas odehráli hráči obou týmů v benefičních dresech v rámci programu "Legenda legendám". Dresy poté půjdou do dražby a peníze poputují na nadační fond Ivana Hlinky. Příští zápas odehraje AZ ve středu v Přerově, doma se představí v sobotu od 17:00 proti Vsetínu.

CHANCE LIGA - 46.kolo po 27.1.17:00
AZ Residomo Havířov - HC Slavia Praha
2:7
(1:3, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Fridrich (Baláž, Bernovský), 35. O. Procházka (E. Němec, Kotala) – 4. Kohút (Šmerha, Hejda), 9. Barák (Kuťák, Šmerha), 14. Bílek (Kubica), 28. Bílek (Kubík, Vlček), 38. Vlček (Hejda, Šteiner), 54. Bílek, 60. Kubík (Kuťák, Šmerha). Rozhodčí: Dědek, Cabák – Gančarčík, Bartek. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1.203. Střely na branku: 40:21 (16:6, 15:5, 9:10). Zblokované střely: 8:3. Vhazování: 34:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Nepokoj, Malina (A), Kachyňa, Mrowiec, Chroboček, Dajčar, L. Rutar – O. Procházka, E. Němec, Kotala (A) – Razgals, Baláž, Bambula – Dvořák, Maruna (C), Doktor – Bernovský, Danielčák, Fridrich.
HC Slavia Praha: Michajlov – J. Novák (C), Hejda, Veber, P. Hořava, Valík, Barák, Hovorka – Šmerha, Kuťák, M. Ondráček – Bílek, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Šteiner, Kubík, Vlček – Kohút, Kubica, Furch.

První třetina, do které oba celky nastoupily ve speciálních dresech Legenda legendám, patřila hráčům Slavie. Ta AZetu nasázela tři branky a postavila tak základ svému dnešnímu vítězství. Naproti tomu Havířov se v první části prosadil pouze jednou.

Havířov hrál sice po necelé minutě přesilovku, ale moc v ní Michajlova neohrozil. Slavia se poprvé prosadila na konci 4. minuty, když Šmerha našel před brankou volného Davida Kohúta, jenž prudkou ranou bekhendem poslal puk pod horní tyč Stezkovy branky.

V 7. minutě měli domácí blízko k vyrovnávací brance, když Michajlov neudržel puk po Němcově střele, ale jeden z obránců Slavie puk vyškrábl z brankové čáry, kterou puk nepřešel celým svým objemem a gól tedy nebyl. O dvě minuty později už sešívaní vedli o dva góly, protože Jindřich Barák po Šmerhově přiťuknutí propálil Stezku střelou z vrcholu levého kruhu.

Ve 14. minutě už byli domácí hráči zralí na ručník, protože inkasovali při vlastní přesilovce. Kubica poslal do brejku Vítězslava Bílka, jenž po forhandovém blafáku nekompromisně zavěsil za ležícího Stezku.

Nicméně domácí se nevzdávali a vyplatilo se jim to v polovině 16. minuty, protože Michajlov neudržel Balážovu střelu a Petr Fridrich puk šťouchl za brankovou čáru. Krátce poté hrál AZ přesilovku, ale další gól nepřidal, i když měl dobré šance. Po první třetině tak platil stav 1:3.

Do druhé třetiny už oba týmy nastoupily ve svých klasických dresech. Domácí hráči měli více ze hry, ale své šance neproměnili. Nejblíže vstřelení gólu byli Chroboček a Kotala ve 25. minutě. Hosté hrozili z nebezpečných brejků, jeden z nich přetavili ve čtvrtou branku.

Bylo to ve 28. minutě, když perfektně sehráli přečíslení 2 na 1 Kubík a zakončující Vítězslav Bílek. AZ se ale nevzdával ani za nepříznivého stavu - ve 30. minutě dobře pálil Bambula, jenž trefil tyč a následně před brankou Michajlova vznikla trma vrma, ze které vyšli vítězně hráči Slavie.

Ve 35. minutě už se Havířovu podařilo snížit, když Ondřej Procházka po kombinaci s Chrobočkem, Kotalou a Němcem nekompromisní ranou pod víko překonal Michajlova. Jenže Pražané nepřipustili žádné komplikace - na konci 38. minuty přidal po kombinaci s Hejdou a Šteinerem pátou branku hostí Filip Vlček. AZetu se nedala upřít snaha a tlak na branku, ale Michajlov si s většinou střeleckých pokusů domácích poradil a po dvou třetinách tedy vedla Slavia 2:5.

Ve třetí části už tempo trochu opadlo, ale i tak byly k vidění šance na obou stranách. Ve 42. minutě neuspěl s objetím branky hostující Bílek, o čtyři minuty později zakončoval pěknou akci AZetu Doktor, ale Michajlov byl pozorný a poradil si se střelou i následnou dorážkou.

V 54. minutě navýšil vedení Slavie Vítězslav Bílek, jenž zachytil rozehrávku AZetu, dostal se sám před Stezku, kterého si položil a mohl zakončit do prázdné branky. Závěr utkání Slavia dohrávala s výhodou přesilové hry, kterou po pěkné kombinaci využili - po Kuťákově nahrávce dostal puk do odkryté branky Adam Kubík.

Hosté si tedy odvážejí tři body a natáhli svou vítěznou šňůru na šest zápasů, Havířov naopak prohrál po třetí v řadě. Další utkání sehraje AZ ve středu 29.1. v 18:00 hodin na ledě Přerova.

Autor reportáže: Petr Miklas, www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Jan Maruna (AZ RESIDOMO Havířov): Slavia ukázala, že je ve formě, navíc má hodně zkušené hráče, kteří ukázali, co umí. My jsme naopak v těžké situaci, máme hodně raněných, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Opticky si myslím že to, v prvních dvou třetinách až takový rozdíl nebyl, bruslili jsme, stříleli, ale vlastními chybami jsme soupeři dali možnost vyhrát. Musíme se z toho dostat sami a zkusit to zlomit už v dalším utkání.


Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Výhra nás samozřejmě těší, víme, že se tady nevyhrává snadno. Ale první dvě třetiny nemůžeme být s naším výkonem spokojení. Bylo tam moc chyb, které domácí nevyužili, naopak nám se podařilo jít do vedení. Nejlepší z mého pohledu byla ta třetí třetina, ve které jsme si už vedení pohlídali. Série výher je příjemná, jdeme zápas od zápasu a budeme v ní chtít pokračovat.

Fotogalerie k zápasu
Youtube