AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři zlepšeným výkonem otočili zápas se Šumperkem

Petr Miklas | 07.01.2020

Odložený zápas juniorské extraligy mezi AZetem a Mladými Draky ze Šumperka se dnes odehrál v Gascontrol Aréně. Začátek patřil hostům, kteří se rychle ujali vedení 2:0, ale mladí AZťáci vzápětí snížili a ve druhé třetině třemi góly zcela překlopili zápas na svou stranu. Ve třetí třetině pak dvěma góly výhru potvrdili a připsali si zaslouženě tři body. Další utkání sehrají už v pátek doma proti Přerovu.

Extraliga juniorů - 19.kolo út 7.1.18:00
AZ Residomo Havířov - Draci Šumperk
6:3
(1:2, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Vlček (Tomeček), 23. Tomeček (Vlček, Urban), 24. Moškoř (Hudeček, Kubíček), 31. Byčkov (Juhász, Horváth), 45. Vlček (Tomeček, Urban), 60. Juhász (Pindel, Horváth) – 3. Šembera, 9. Horký (Cekr F.), 56. Vogel (Poledna, Haluza). Rozhodčí: Čahoj – Vengřín, Kořistka. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 47:19 (17:8, 16:5, 14:6). Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3, 6:3.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Pavelek, Kočí, Uhlíř, Koubek, Kubíček, Zmarzlák – Juhász "A", Tomeček, Byčkov, Vlček, Hudeček, Pindel "C", Ivaščenko, Moškoř, Urban, Horváth
Draci Šumperk: Venouš – Holub, Cekr F., Cekr L., Ott, Štrbík, Plhal, Blaháček – Poledna, Šembera, Jurča, Habrman, Kavan, Haluza "C", Horký, Drlík, Kesler, Vogel, Scheuter

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, už v polovině 3. minuty šli do vedení, když Michal Šembera využil přesilovku. V 9. minutě už to bylo 0:2, když se Šumperk prosadil při vlastním oslabení. Filip Cekr vystihl rozehrávku AZetu a našel Jakuba Horkého, jenž jel sám na Štipčáka, kterého překonal střelou nad lapačku.

V 11. minutě AZ snížil, když se Tomáš Vlček po Tomečkově přihrávce dostal před Venouše a bekhendem poslal puk do pod horní tyč. O tři minuty později měl hostující Vogel dvojitou šanci, když se dostal sám před Štipčáka, ale nepřekonal jej. Po první třetině tak vedli hosté 1:2.

Druhá třetina patřila domácím. Ve 23. minutě Vlček vypálil, puk šel nad Venoušovu branku a po odrazu od zadního mantinelu na hůl Daniela Tomečka, který neměl problém uklidit jej do sítě. O minutu později už AZ vedl, když Jan Moškoř po rychlém protiútoku zamířil mezi betony Venouše.

Ve 28. minutě měl další šanci AZetu Pindel, který se při vlastním oslabení dostal před Venouše, ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Další branka Havířova přišla ve 31. minutě, kdy další rychlý protiútok zakončil střelou mezi betony Filip Byčkov. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre 4:2.

Ve třetí části AZ své vedení ještě navýšil, když ve 45. minutě po krásné kombinaci s Tomečkem a Urbanem střílel do odkryté branky Tomáš Vlček. Ve 49. minutě se domácí Tomeček s Vlčkem dostali při oslabení do brejku 2 na 1, druhý jmenovaný ale Venouše nepřekonal.

V 50. minutě hostující Haluza při přesilovce šikovně tečoval střelu od modré, puk šel těsně nad horní tyč Štipčákovy branky. Mladí Draci snížili v 56. minutě, když Radek Vogel předvedl důraz v brankovišti a protlačil puk za Štipčáka.

Krátce poté se do sebe pustili Ivaščenko s Keslerem, za což byly oba oceněni dvouminutovými tresty. V čase 59:13 se domácí provinili zakázaným uvolněním. Hosté si vzali oddechový čas a odvolali brankáře. Jenže risk jim nevyšel, protože Lukáš Juhász trefil prázdnou branku a stanovil konečné skóre na 6:3.

AZ tak získal tři body do tabulky, o další bude bojovat v pátek 10.1. na domácím ledě s Porubou.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Jsme rádi za tři body. Dnešní utkání mělo z obou stran horší úroveň, než to nedělní v Šumperku. Bylo tam hodně nepřesností na obou stranách a zápasu chyběla jiskra. Byla tam slušná pasáž ve druhé třetině, ale také tam byly horší momenty.

Fotogalerie k zápasu
Youtube