AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si připsali další výhru, tentokrát to odnesl Šumperk

Tomáš Vlček | 06.10.2019

Nedělní odpoledne patřilo v Gascontrol Aréně extralize juniorů. AZeťáci přivítali jako soupeře šumperské Mladé Draky a od počátku jim ukazovali proč jsou v čele východní skupiny. Rychlý úvodní gól, dvě využité přesilovky a skóre 4:0 po první třetině určily další průběh celého zápasu. AZ nakonec, i přes postupně klesající úroveň výkonu, s přehledem vyhrál 6:0. Další utkání sehraje v pátek v Porubě.

Extraliga juniorů - 7.kolo ne 6.10.14:00
AZ Residomo Havířov - Draci Šumperk
6:0
(4:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Pindel (Revaj), 8. Pindel (Revaj, Kočí), 12. Ivašenko (Pindel), 20. Juhász (Kočí, Uhlíř), 22. Juhász (Byčkov, Ševěček), 34. Kubík (Juhász, Byčkov). Rozhodčí: Mrkva – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 28:20 (11:8, 10:7, 7:5). Průběh utkání: 0:0, 6:0.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Pavelek, Ševěček, Kočí, Uhlíř, Koubek, Kubíček P., Thiel, Topolanský – Tomeček, Revaj, Mrkvica, Pindel, Ivašenko, Kubík, Vlček, Juhász, Byčkov, Hudeček
Draci Šumperk: Venouš (30. Kašpar) – Hladiš, Holub, Štrbík, Ott, Cekr, Blaháček, Plhal – Fibigr, Štefanišin, Poledna, Scheuter, Jurča, Šembera, Drlík, Vogel, Horký, Jučera

Stejně jako v minulém utkání šel AZ bleskově do vedení. Už po 39 vteřinách totiž Revaj našel křížnou přihrávkou z pravé strany přesně hůl Vojtěcha Pindela a ten doklepl puk do odkryté části šumperské branky – 1:0. Od 6. minuty hrál AZ přesilovku a byl v ní brankově úspěšný. Vojtěch Pindel dostal přihrávku do jízdy, prosmýkl se obranou a zasunul puk mezi betony přesouvajícího se brankáře Venouše.

AZ pak ubránil oslabení a hned z první další akce zvýšil na 3:0. Davyd Ivašenko se prosmýkl přes obránce, a i když jeho první zakončení Venouš vyrazil, puk se k havířovskému útočníkovi vrátil z rohu do mezikruží a on střelou švihem nad lapačku rozvlnil síťku. Ve 20. minutě hrál AZ druhou přesilovku a opět z toho byl gól. Kočího nahození od modré čáry tečoval těsně před brankářem Lukáš Juhász – 4:0.

I do druhé třetiny měli havířovští brankový vstup. Byčkov zavezl puk po pravém křídle až před šumperskou branku, Venouš sice napoprvé zakorčil, ale Lukáš Juhász pak puk doklepl do branky – 5:0. Pak zahodili své velké šance šumperský Scheuter a havířovský Revaj. Branka byla k vidění ve 34. minutě. To Martin Kubík vyslal z pravého kruhu prudkou a přesnou střelu do vzdálenější šibenice - 6:0. V závěru třetiny ještě hostující Plhal dostal přihrávku před poloodkrytou branku, ale netrefil se mezi tři tyče.

Ve třetí třetině už se neodehrálo nic, co by stálo za výraznější záznam. Úroveň hry upadla a těch několik nadějných šancí střelci nevyužili. AZ si díky výhře 6:0 připsal 7. vítězství v řadě a upevnil si pozici na v čele skupiny.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Odehráli jsme parádní první třetinu, kdy hráči dodržovali to, co měli. Sami jsme jako trenéři čekali, jaký bude výkon týmu v dalším průběhu. Ten šel ale dolů a od poloviny utkání už to nemělo s naším systémem nic společného.

Fotogalerie k zápasu
Youtube